Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Renault Twizy – masinuta care intoarce priviri

1 min read

Twizy1
twizy1-1549940

Saptamana trecuta am avut ocazia de a ma plimba prin Bucuresti timp de cateva ore cu masinuta 100 % electrica, Renault Twizy. Ca sa va faceti o impresie despre masina, are 2 locuri, al doilea fiind in spatele soferului, iar pentru a o conduce trebuie sa aveti permis auto (cat. B), masina prinde 85 km viteza maxima, insa viteza recomandata este 60-70 km/h pentru a avea o autonomie de 75 km. Masina se incarca in 3 ore de la orice priza normala, eu am incarcat-o la locul de munca unde am si tinut-o cat timp am avut-o, deoarece nu m-a lasat sufletul sa o las singura in fata blocului pe timpul noptii. Usile sunt optionale, masinuta putand fi utilizata si ca o masina de golf.

Scaunul din fata este reglabil si exista doua compartimente mici pe bord (cel din dreapta volanului putand fi inchis cu cheia) si un al treilea compartiment securizat cu cheia, aflat in spatarul scaunului din spate unde puteti pune cel mult o geanta plic. Interiorul are mult plastic, dar cu toate acestea scaunul este destul de comod si interiorul poate fi curatat foarte usor daca intra apa in masina. Twizy nu are geamuri, iar usile sunt destul de fragile in cazul unui accident. Totusi, pe Twizy ai atat centura de siguranta pentru ambele locuri, cat si airbag pentru sofer.

Nu mi-a placut la Twizy ca te zdruncina foarte tare cand dai de obstacole si frana, care este destul de greu de apasat. Un alt dezavantaj este faptul ca nu am cum sa las masina in fata blocului, neavand geamuri, insa pentru felul in care te privesc atat pietonii cat si cei din trafic, si modul in care te poti deplasa cu foarte mare usurinta prin oras, as fi dispus sa platesc si o parcare acoperita si supravegheata, pe langa taxa de inchiriere a bateriei de 30 de euro/luna.
Eu vad Renault Twizy ca fiind masina perfecta pentru cei care locuiesc pe litoralul Marii Negre, deoarece aici masinuta poate fi parcata oriunde, fara a avea grija ca o vei gasi zgariata. In plus, te vei putea deplasa foarte usor dintr-o statiune in alta fara probleme, fiind o adevarata atractie „turistica”, pentru ca toti cei de pe litoral te vor privi ca un om cu gusturi rafinate in alegerea unei masini, care in acelasi timp protejeaza si mediul.

Pretul lui Renault Twizy porneste de la 7700 euro si este disponibila in toate reprezentantele Renault. Mai multe poze cu Renault Twizy gasiti aici.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.