Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Webstock editia din 2012

3 min read

2012 09 28 25252014.46.01 thumb

2012-09-28-25252014-46-01_thumb-300x225-5309466Editia din 2012 a Webstock-ului a adus pe scena cateva nume noi ce au stat bine ascunse in spatele monitoarelor.

Cristian Gog – castigatorul emisiunii Romanii au talent a deschis Webstock-ul din acest an cu un numar de magie. Momentele de magie au continuat pe tot parcursul serii, la afterparty-ul Webstock, unde Cristian Gog le-a multumit in felul sau tuturor celor care l-au sustinut pe online.

La aceasta editie a existat si un speaker surpriza “care a imbratisat de curand lumea blogging-ului” si care culmea, nu a fost tovarasa, ,,î’’ Cristina Bazavan cum ma asteptam de altfel. Unexpected Blogger a fost ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris care scrie pe blogul sau pentru comunitatea britanica din Romania, pentru politicieni si pentru companii britanice ce au intentia de a dezvolta afaceri in Romania.

img_6739-25255b3-25255d-9981417Alex Tunaru a prezentat proiectul #construim – un proiect social dezvoltat de Habitat for Humanity.

Mihai Holhos (Doza de Has) s-a prezentat cum a stiut mai bine, prezentand un episod din Doza de Has. Am observat ca cei din sala nu prea auzisera de el desi cei mai multi sunt cititori de bloguri, iar Mikey are cea mai mare audienta in randul tinerilor depasind chiar audeinte ale unor emisiuni TV. Mikey mi-a marturisit ca acel episod cu Anne Marie a fost filmat in Bucuresti in studioul lui Razvanbb si ca asa au ajuns fetele in el. Oricum imi retrag cuvintele si afirm ca video blogging-ul mai are o sansa in Romania.

Alex Constantinescu (Computerica.ro) – Bitdefender a avut singura prezentare utila pentru oamenii care lucreaza ca Community Manageri. Pe Alex il cunosc de 2 ani de zile si de vreo 3 ani de zile face o treaba minunata la Bitdefender avand pe cap un public destul de dificil. Alex a facut parte si din juriul Webstock.

Cum spuneam si la inceputul articolului anul acesta pe scena Webstock au fost prezenti veteranii online-ului zoso, bobby, costin impreuna cu generatia noua. Au lipsit cateva nume precum Alex Negrea, Cabral, Dan Dragomir si prietena mea Anne Marie.

In partea a doua a zilei a existat un moment in care se desfasurau 3 prezentari tari in acelasi timp: Bobby intr-o sala, Zoso cu Arhi si Victor Kapra in alta si cei mai buni dezvoltatori romani de aplicatii intr-o a treia sala.

Stenogramele prezentarilor le gasiti la Duma si la Le Buica.

Anul acesta am participat cu 2 proiecte la Webstock Awards, dar nu a fost sa fie.
Castigatorii Webstock Awards sunt:


1. Publishing (including Photography)

Proiecte online bazate in principal pe continut specializat in formate inedite si deschise interactiunii cu utilizatorul.
Locul III – CTRL D
Locul II – turistderomania.ro
Locul I – Iv cel Naiv‘s blog

2. Utility
Aplicatii online sau pentru desktop ce ofera utilizatorilor diverse instrumente pentru activitatile de zi cu zi.
Locul III – @drumliber.ro
Locul II – Monitor Backlinks
Locul I – FaceBrands
Locul I – ikonom.ro

3. Viral
Clipuri video care au circulat pe bloguri, e-mail sau au inregistrat un numar important de vizualizari pe site-uri de video sharing.
Locul III – Un share pentru o viață de artist – Campanie Șerban Ionescu
Locul II – Cărți te fac neprost
Locul I – Mă-ta are cratimă

4. Social Networking
Site-uri ce permit interactiunea dintre utilizatori in diverse moduri.
Locul III – Radisson Blue Lifestyle
Locul II – Twin Generator
Locul I – Kit Kat – pauza de la 13.55

5. User Generated Content
Continut de diverse feluri (video, foto, text) creat de utilizatorii obisnuiti si postat de cele mai multe ori pe site-uri dedicate.
Locul III – Arată-mi ce îți trece prim minte!
Locul III – Nokia Lumia Amazing Ambassadors
Locul II – Dovezi ale suporterilor
Locul I – Orașul20.20

6. Audio & Video (Online Music & Radio, Video Sharing & Online TV)
Site-uri ce difuzeaza online sub diverse forme muzica (radio online, agregatoare de piese muzicale, site-uri cu streaming audio) si clipuri video (video sharing, TV online dedicate, site-uri ale televiziunilor offline). Categorie contestata de RazvanBB si de mine fiindca nu am castigat cu niciun videoclip de pe SamsungMobilers.ro
Locul III – The Airbone Project
Locul II – BrightLounge
Locul II – TVR+
Locul I – Cuca Cuca by UrbanKid.ro

7. Blogging Campaigns
Campanii desfasurate pe bloguri (de la bannere pana la teste auto)
Locul III – Ștafeta Națională Renault Megane Olympics
Locul III – #obiceiurisanatoase
Locul II – Indestructibila VARTA – Jitariuc: ne bucuram ca Varta chiar a creat o baterie indestructibila
Locul I – #blogjuan

8. Special Projects (Brands)
Proiecte speciale dezvoltate in online pentru sustinerea campaniior unor branduri, ce au inclus cel putin o platforma de social media
Locul III – Cupa Virtuală Timișoreana
Locul III – Gilette
Locul II – Legea Apei
Locul I – Rom. Românii sunt deștepți

9. Facebook Applications
Aplicatii dezvoltate si implementate pe Facebook
Locul III – Spot the Rainbow
Locul III – Turul României
Locul II – Horoscope Over a Cup of Coffee
Locul I – Recunoaște-ți cadoul
Locul I – BCR Summer Job

10. Bloggers Projects
Proiecte initiate de bloggeri ce au implicat alti bloggeri sau au fost sustinute de comunitati locale sau interesate de un subiect anume
Locul III – Cluj Brands Tour – am facut si eu follow up cu proiectul #licentalacluj
Locul II – Bloggeri la Schimb
Locul I – În Jurul Lumii cu Sky Team și Românii

11. Mobile applications
Aplicatii pentru platformele mobile din zona comunicare, media, instrumente, productivitate.
Locul III – Mega Quriozități
Locul III – BIZ Top Social Brands și Aurasma
Locul II – Orange Explorer
Locul I – Real Colors

12. Others
Orice alte aplicatii care nu se incadreaza in categoriile dedicate.
Locul III – 13. Cross your fingers!
Locul III – Andrei Gligor până în Sahara
Locul II – ClickShop – Product Seeking Owner
Locul I – Renault Megane Olympic

Petrecerea Webstock din acest an a avut loc in Chat Noir unde evident s-a cantat Bauuau. La spargerea targului, aproape de ora 3, dupa ce muzica o luase razna, l-am convins pe Mikey sa mergem impreuna cu PTM in Kulturhaus pentru un flaming lamborghini. La un moment dat in urma unei interventii divine, m-am trezit in spatele meu cu Manafu si Zoso (care initial se opusese ideii mele). Culmea e ca Mikey nu a fost observat in Kulturhaus de nimeni. Flamingul, muzica si atmosfera i-au placut desi auzise cateva lucruri nu tocmai bune despre vechiul Twice. Sa speram ca urmatorul party va fi unul privat, in Kulturhaus , cu un piscot inainte si cu dj Zoso la platane mixand Vara nu dorm cu RafagaSmile with tongue out.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.