Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Ce poti vedea la primul cinematograf VR din Romania

1 min read

z1 e1508772481785

Am vizitat VR Cinematograful din Veranda Mall cu ocazia unei conferinte de presa la care a fost invitata special editoarea New York Times VR, producatoarea de film nominalizata de doua ori la Emmy, Jenna Pirog. Aceasta a venit la Bucuresti cu ocazia festivalului The Power of Storytelling pentru a impartasi din experienta sa jurnalistica folosind tehnologiile emergente.
In cadrul evenimentului au participat si Deborah Chen, fondatoarea VR Cinema, si Andrei Pogonaru, din partea Veranda Mall. Discutia a abordat potentialul jurnalismului in noul mediu de comunicare, ce presupune rolul decizional al unui editor in realitate virtuala, tipuri de povesti și cum sunt ele adaptate filmului 360°, sau felul in care este abordata tehnologia in redactiile New Y

 

ork Times. In SUA New York Times a oferit gratuit ochelarii Google Cardboard V.R. tuturor abonatilor versiunii print a ziarului odata cu lansarea sectiunii VR.

Prima data am auzit de aplicatia NYT VR, disponibila gratuit in App Store si Play Store, de la Cristian Movila – singurul fotograf roman al NYT si totodata omul care aduce in fiecare an in Romania expozitia foto World Press Foto. Oricine poate vedea gratuit continutul VR creat de NYT impreuna cu o pereche de ochelari pe care ii puteti achizitiona foarte usor, imi aduc aminte ca a existat si o promotie la Grolsch, prin care acestia erau distribuiti gratuit intr-o cutie cu care se comercializau 6 doze de bere.

VRcinema19Oct2 1024x683 6522846

La eveniment am avut ocazia sa experimentez sase dintre cele mai premiate documentare VR de la The New York Times: primul film realizat, The Displaced, spune povestea a trei dintre cei 30 de milioane de copii stramutați de razboi, The Land of Salt and Fire prezinta intr-o priveliste de culori spectaculoase locuitorii celui mai fierbinte loc de pe pamant, iar The Fight for
Falluja urmareste din interior lupta fortelor irakiene cu ISIS (filmat de doar 2 oameni). Filmarile sunt realizate cu ajutorul dispozitivelor Samsung Gear 360 si Jump – Google.

VR Cinema este situat la intrarea pietonala dinspre piata Obor in Veranda Mall, iar dispozitivul pe care puteti vedea continutul VR este Gear VR in care este montat un Samsung Galaxy S8, iar sunetul il puteti auzi prin casti normale de la Sony.

Recomand sa mergeti la VR Cinema daca nu ati interactionat pana acum cu un dispozitiv VR sau daca nu va permiteti achizitionarea unui pachet complet de la Samsung.
Pretul unei vizionari de aproximativ 30 de minute este de 20 sau 25 lei, pagina de rezervari online este aici, iar lista de filme o puteti consulta aici.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.