Cum platesti online amenda pentru podul de la Fetesti / rovinieta

Autor: -

Zilele acestea se trimit multe amenzi pentru cei care au uitat sa plateasca in 48 de ore trecerea peste podul de la Fetesti de pe autostrada A2. Eu am primit in luna octombrie o amenda pentru o trecere a podului din luna iulie. Puteti verifca cate treceri ati platit pe site-ul celor de la CNAIR.

Plateste amenda de pod pe ghiseul.ro

Chiar daca nu esti din Bucuresti poti plati online fara a crea un cont pe site-ul ghisul.ro selectand optiunea plateste amenzi din josul paginii.

Odata selectata optiunea Plata amenzi in fereastra noua trebuie sa selectati in campul Institutie, sectorul 6, iar in campul Tip Amenda, trebuie selectata optiunea Amenzi Autostrazi si Drumuri Nationale (institutia unde se transfera banii prin ghiseul.ro este CNAIR si are sediul in sectorul 6).

La final plata se va face fara a autentificarea suplimentara prin sistemul de securitate 3D secure.

Aceasta optiune de plata a amenzilor online nu este disponibila si pentru persoanele juridice.

Plata amenda rovinieta/trecere pod Fetesti pentru pesoanele juridice

Pentru masinile inregistrate pe firma trebuie sa platiti amenda la cea mai apropiata trezorerie, cei din Bucuresti putand face plata amenzilor la Trezoreria Municipiului Bucuresti care este situata langa Biblioteca Nationala.

Amenda pentru neplata trecerii podului de la Fetesti este de 130 lei. Plata amenzilor trebuie efectuata in 15 zile de la primirea procesului verbal, iar in 48 de ore se poate plati doar jumatate din amenda – 65 lei.

Pentru platile efectuate prin ghiseul.ro nu este nevoie de trimiterea dovezii platii amenzii, insa persoanele juridice trebuie sa trimita o copie dovezii catre CESTRIN pe adresa de e-mail [email protected] sau prin posta la adresa B-dul Iuliu Maniu, Nr.401A, sector 6, Bucuresti in termen de 15 zile de la data primirii procesului verbal.

Sfatul meu este sa platiti oricum amenda in 48 de ore, chiar daca ati efectuat plata de trecere a podului in termenul de 48 de ore, deoarece singura metoda prin care puteti sa le demonstrati autoritatilor ca ati platit taxa de pod este prin a ii da in judecata. Sistemul da rateuri dupa cum au semnalat mai multi cetateni aici. Chiar si pentru mine sistemul nu a inregistrat o trecere catre Constanta, conform site-ul celor de la CNAIR (si nu, nu am mers cu bacul sau pe drumul vechi spre Constanta).

Sfatul meu este sa platiti in benzinarii, sau daca doriti sa platiti prin SMS, faceti cateva plati in avans la inceputul sezonului dupa care verificati online daca platile au fost inregistrate, deoarece taxa platita in avans este valabila 1 an de zile din momentul in care s-a inregistrat plata. Mai multe informatii gasiti si pe site-ul CNAIR.

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

1 Comentariu to Cum platesti online amenda pentru podul de la Fetesti / rovinieta

  1. Stimabile, oferi informatii eronate. Amenda se plateste la bugetul local, in contul de la Trezorerie al Primariei unde are domiciliu contravenientul ! CESTRIN este institutia care trimite doar aceste amenzi si are sediul in Sectorul 6, Bucuresti, dar nu aceasta institutie este beneficiarul ! Pe site-ul Ghiseul.ro se selecteaza judetul, localitatea de domiciliu a contravenientului si „Amenzi aplicate de alte institutii”. Cel putin asa este la Cluj-Napoca… Oricum, aceste procese verbale sunt mizerabile. Nu contin informatiile necesare pentru a plati online simplu, fara sa iti pierzi timpul cautand pe Google…

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*