Spotify se lanseaza la vara in Romania, insa prefer serviciul Deezer

Autor: -

Dupa ce la sfarsitul anului 2015 am anuntat in exclusivitate ca Netflix va fi lansat si in Romania la inceputul lui 2016 indicand chiar si data lansarii, zilele acestea mi s-a confirmat un nou zvon legat de lansarea Spotify in Romania. In continuare am facut o analiza a serviciilor de streaming audio care sunt disponibile deja si in Romania si avantajele pe care le ofera operatorii telecom propriilor clienti.

Am fost fanul Zonga inca din prima zi, fiind si un utilizator beta al aplicatiei, am beneficiat de Zonga multi ani prin parteneriatul cu Vodafone multi ani de zile si am ascultat zi de zi cele mai noi albume adaugate in biblioteca muzicala care includea si artisti din undergroundul romanesc precum Subcarpati. O aplicatie unde aveam albume internationale noi si piese romanesti pe care nu le gaseam in Deezer, aici fiind prezenti artisti mai indie, insa cel mai important ascultam si radio Guerrilla pentru matinal, Zona Libera, Mic Check si Virgin Radio de cateva zile, insa am hotarat sa folosesc mult mai mult aplicatia Deezer.

Desi platesc o suma lunara pentru acest serviciu astazi am descoperit o super functie vazand pe varianta de PC ca un prieten in feed-ul Deezer a urcat o piesa intr-un playlist la care nu aveam acces. Am aflat ca Deezer are o functie prin care poti urca piese in format mp3 de pe PC (din pagina my music vei gasi optiunea My MP3s).

Aveam cateva piese pe care le ascultam din mail-ul pe Android si iOS insa imi era peste mana. Acum pot urca o piesa de pe Mac in format .mp3 direct pe Deezer si sa o ascult pe iPhone. Da cei cu iPhone au o lene in a isi sincroniza piesele cat si celelalte documente prin iTunes existand oricand posibilitatea de a le sterge daca apesi pe ceva gresit cand faci sincronizarea cu iTunes (prefer sa fac back-up in folosind iCloud) si mai presus de orice utilizatorii iOS nu au slot pentru cardul de memorie.

Tarife servicii streaming online

Zonga – 3,56 euro/luna

Pentru clienti Vodafone, orice oferta promotionala prepay itii ofera acces nelimitat la Zonga RO Music. Poti descarca sau asculta online cele mai noi melodii romanesti.

Orice extraoptiune prepay din oferta promotionala de minimum 7 euro credit, iti ofera acces complet la Zonga Premium cu peste 36 milioane de melodii straine si romanesti. Oferta Zonga Premium este disponibila gratuit atata timp cat ai o oferta de minimum 7 euro credit activa pe cont.

Daca esti client prepay si ai o extraoptiune sub 7 euro activa poti activa serviciul Zonga cu 3 euro/luna, dar mai bine activezi o extraoptiunea de 7 euro, care de cateva luni bune este cea mai buna. Poti incerca grauit serviciul Zonga timp de 14 zile.

Traficul efectuat in aplicatia Zonga se consuma din traficul inclus in abonamentul sau extraoptiunea Vodafone.

Deezer – 7 euro/luna

Este mai scump insa este singurul serviciu de muzica online unde iti poti urca toata muzica online si sa o asculti pe orice dispozitiv. Da mai exista si varianta Apple Music, ai si aplicatie dedicata pe Android insa pe PC trebuie sa instalezi iTunes.

Poti alege sa platesti si 10,49 euro pe luna pentru un pachet care include 6 conturi cu toate beneficiile.

Pentru clientii Orange costul este de 4.78 euro (TVA inclus), pentru abonati, sau 4 euro credit, pentru clientii prepay. Cei care au un abonament din noua oferta (pana in 26 euro) pot beneficia de 3 luni gratuite la subscriptia Premium+.

Traficul efectuat in cadrul aplicatiei Deezer este gratuit pe numarul de telefon pe care s-a activat optiunea Deezer Premium+.

Cea mai importanta functie la Deezer este ca poti asculta gratuit muzica online de pe PC/Mac prin site-ul lor Deezer.com fara reclama audio cum exista pe Spotify.

Atat aplicatia Zonga, cat si Deezer sunt compatibile cu Chromecast TV si audio.

Apple Music – 4,99 euro/luna

Apple Music este disponibil la 4,99 euro/luna sau 7,99 euro/luna pentru 6 conturi. Puteti incerca gratuit serviciul timp de 3 luni si puteti asculta oricand fara abonament radioul online Beats1.
In plus fata de celelalte servicii de streaming audio Apple Music ofera feed-uri exclusive, un fel de Facebook propriu cu postari si filmari ale unor artisti internationali si toate reprezentatiile live de la Apple Music Festival ce are loc anual in luna septembrie.

Spotify in Romania

Revenind la titlul articolului, serviciul Spotify va fi disponibil in Romania din vara. Aceasta informatie am verificat-o in 3 surse diferite si momentan nu se stie daca vreun operator de telefonie mobila se va asocia si va oferi oferte speciale. Anii trecuti cand am fost in Ungaria am vazut ca exista un parteneriat intre Spotify si Vodafone, insa anii trecuti se vorbea de extinderea serviciului Zonga in alte tari, serviciul fiind detinut in proportie de 15% de catre operatorul Vodafone. Orange are un parteneriat cu Deezer, prin urmare cred ca doar Telekom ar fi interesat de o astfel de colaborare.
As mai miza pe Coca-Cola care in trecut a avut o campanie globala cu Spotify si daca intrai pe site-ul Coca-Cola Romania treceai printr-un server din SUA si te puteai loga in Spotify normal.

Cum poti folosi Spotify in Romania pana la lansarea oficiala

Momentan poti folosi Spotify in Romania printr-un VPN, o solutie ar fi serviciul Unlocator sau folosind o aplicatie precum Tunnel Bear. Odata creat contul pe Spotify trebuie sa intri odata la 2 saptamani prin VPN pe Spotify dupa care vei avea acces normal si din Romania.

La final vreau sa aflu parerea voastra, credeti ca Spotify va avea succes in Romania unde deja avem 2 aplicatii care ofera milioane de melodii la preturi accesibile?

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

2 Comentarii to Spotify se lanseaza la vara in Romania, insa prefer serviciul Deezer

  1. Ati uitat sa ziceti si de varianta Google Music, care iti permite uploadul a 50.000 melodii, chiar si fara abonament, pe care le poti audia de pe orice device. Eu folosesc de cativa ani Google Music si Zonga cu abonamente si amandoua sunt ok. Astept si Spotify oficial in Romania cu nerabdare, sa scapam in sfarsit de folosirea unui VPN pentru el. Nu cred ca suntem pentru Spotify pe planul 2, considerati ca fiind o tara in curs de dezvoltare, ei fiind prezenti de cativa ani in Ungaria sau Bulgaria…cred ca sunt probleme cu organizatiile haotice care gestioneaza drepturile de autor ale muzicienilor romani si straini in Romania,. Pacat de Zonga, aveam sperante mari in ei, dar la cum se promoveaza si updateul tehnologic stangaci nu vor avea sanse….astept de ani compatibilitate deplina cu chromecast si nici acum nu au rezolvat problema iar playlisturile sunt facute in graba si uneori neinspirate. Ce ador la google music sunt radiourile automate pe genuri, din preferintele mele …muzica nonstop si de calitate.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*