Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Spotify se lanseaza in toamna in Romania, insa prefer serviciul Deezer

3 min read

54fc8ce45dde22b0a5001ab7

Update 5: Lansarea a fost amanata din nou, iar acest lucru afecteaza pe toata lumea, inclusiv pe companiile care au contracte incheiate de publicitate. Imi cer scuze, revin cand am o data noua de lansare. Pana atunci puteti incerca Spotify folosind un serviciu VPN ca acesta si puteti alege oferta cu 3 luni premium la pretul de 0.99$ ce este valabila pana la sfarsitul lunii decembrie.

Update 4: data ramane valabila, cei de la Vice scriu si ei ce pot. Mai jos o captura de ecran cu evenimentele din Bucuresti care sunt deja urcate in aplicatie si pagina cu termeni si conditii in limba romana.

img_5683-6808551img_5768-1221517

Update 3: Data este confirmata si pe Manafu.ro, iar pagina cu termeni si conditii este disponibila in limba romana aici.

Update 2: Lansarea oficiala a fost amanata pana pe data de 28 NOIEMBRIE, birocratie…

Update 1: articolul initial era denumit Spotify se lanseaza in vara in Romania. Lansarea oficiala in Romania va fi pe 19 octombrie, deja se discuta spatiile publicitare.

Dupa ce la sfarsitul anului 2015 am anuntat in exclusivitate ca Netflix va fi lansat si in Romania la inceputul lui 2016 indicand chiar si data lansarii, zilele acestea mi s-a confirmat un nou zvon legat de lansarea Spotify in Romania. In continuare am facut o analiza a serviciilor de streaming audio care sunt disponibile deja si in Romania si avantajele pe care le ofera operatorii telecom propriilor clienti.

Am fost fanul Zonga inca din prima zi, fiind si un utilizator beta al aplicatiei, am beneficiat de Zonga multi ani prin parteneriatul cu Vodafone multi ani de zile si am ascultat zi de zi cele mai noi albume adaugate in biblioteca muzicala care includea si artisti din undergroundul romanesc precum Subcarpati. O aplicatie unde aveam albume internationale noi si piese romanesti pe care nu le gaseam in Deezer, aici fiind prezenti artisti mai indie, insa cel mai important ascultam si radio Guerrilla pentru matinal, Zona Libera, Mic Check si Virgin Radio de cateva zile, insa am hotarat sa folosesc mult mai mult aplicatia Deezer.

Desi platesc o suma lunara pentru acest serviciu astazi am descoperit o super functie vazand pe varianta de PC ca un prieten in feed-ul Deezer a urcat o piesa intr-un playlist la care nu aveam acces. Am aflat ca Deezer are o functie prin care poti urca piese in format mp3 de pe PC (din pagina my music vei gasi optiunea My MP3s).

Screen Shot 2017 03 15 at 14.00.07 1024x384 2055680

Aveam cateva piese pe care le ascultam din mail-ul pe Android si iOS insa imi era peste mana. Acum pot urca o piesa de pe Mac in format .mp3 direct pe Deezer si sa o ascult pe iPhone. Da cei cu iPhone au o lene in a isi sincroniza piesele cat si celelalte documente prin iTunes existand oricand posibilitatea de a le sterge daca apesi pe ceva gresit cand faci sincronizarea cu iTunes (prefer sa fac back-up in folosind iCloud) si mai presus de orice utilizatorii iOS nu au slot pentru cardul de memorie.

Tarife servicii streaming online

Zonga – 3,56 euro/luna

Pentru clienti Vodafone, orice oferta promotionala prepay itii ofera acces nelimitat la Zonga RO Music. Poti descarca sau asculta online cele mai noi melodii romanesti.

Screen Shot 2017 03 15 at 14.08.57 1024x677 1531345

Orice extraoptiune prepay din oferta promotionala de minimum 7 euro credit, iti ofera acces complet la Zonga Premium cu peste 36 milioane de melodii straine si romanesti. Oferta Zonga Premium este disponibila gratuit atata timp cat ai o oferta de minimum 7 euro credit activa pe cont.

Daca esti client prepay si ai o extraoptiune sub 7 euro activa poti activa serviciul Zonga cu 3 euro/luna, dar mai bine activezi o extraoptiunea de 7 euro, care de cateva luni bune este cea mai buna. Poti incerca grauit serviciul Zonga timp de 14 zile.

Traficul efectuat in aplicatia Zonga se consuma din traficul inclus in abonamentul sau extraoptiunea Vodafone.

Deezer – 7 euro/luna

Este mai scump insa este singurul serviciu de muzica online unde iti poti urca toata muzica online si sa o asculti pe orice dispozitiv. Da mai exista si varianta Apple Music, ai si aplicatie dedicata pe Android insa pe PC trebuie sa instalezi iTunes.

Poti alege sa platesti si 10,49 euro pe luna pentru un pachet care include 6 conturi cu toate beneficiile.

Pentru clientii Orange costul este de 4.78 euro (TVA inclus), pentru abonati, sau 4 euro credit, pentru clientii prepay. Cei care au un abonament din noua oferta (pana in 26 euro) pot beneficia de 3 luni gratuite la subscriptia Premium+.

Traficul efectuat in cadrul aplicatiei Deezer este gratuit pe numarul de telefon pe care s-a activat optiunea Deezer Premium+.

Cea mai importanta functie la Deezer este ca poti asculta gratuit muzica online de pe PC/Mac prin site-ul lor Deezer.com fara reclama audio cum exista pe Spotify.

Atat aplicatia Zonga, cat si Deezer sunt compatibile cu Chromecast TV si audio.

Apple Music – 4,99 euro/luna

Apple Music este disponibil la 4,99 euro/luna sau 7,99 euro/luna pentru 6 conturi. Puteti incerca gratuit serviciul timp de 3 luni si puteti asculta oricand fara abonament radioul online Beats1.
In plus fata de celelalte servicii de streaming audio Apple Music ofera feed-uri exclusive, un fel de Facebook propriu cu postari si filmari ale unor artisti internationali si toate reprezentatiile live de la Apple Music Festival ce are loc anual in luna septembrie.

Spotify in Romania

Screen Shot 2017 03 15 at 14.49.41 1024x413 5687446

Revenind la titlul articolului, serviciul Spotify va fi disponibil in Romania din vara. Aceasta informatie am verificat-o in 3 surse diferite si momentan nu se stie daca vreun operator de telefonie mobila se va asocia si va oferi oferte speciale. Anii trecuti cand am fost in Ungaria am vazut ca exista un parteneriat intre Spotify si Vodafone, insa anii trecuti se vorbea de extinderea serviciului Zonga in alte tari, serviciul fiind detinut in proportie de 15% de catre operatorul Vodafone. Orange are un parteneriat cu Deezer, prin urmare cred ca doar Telekom ar fi interesat de o astfel de colaborare.
As mai miza pe Coca-Cola care in trecut a avut o campanie globala cu Spotify si daca intrai pe site-ul Coca-Cola Romania treceai printr-un server din SUA si te puteai loga in Spotify normal.

Cum poti folosi Spotify in Romania pana la lansarea oficiala

Momentan poti folosi Spotify in Romania printr-un VPN, o solutie ar fi serviciul Unlocator sau folosind o aplicatie precum Tunnel Bear. Odata creat contul pe Spotify trebuie sa intri odata la 2 saptamani prin VPN pe Spotify dupa care vei avea acces normal si din Romania.

La final vreau sa aflu parerea voastra, credeti ca Spotify va avea succes in Romania unde deja avem 2 aplicatii care ofera milioane de melodii la preturi accesibile?

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

58 Replies to “Spotify se lanseaza in toamna in Romania, insa prefer serviciul Deezer”

  1. Ati uitat sa ziceti si de varianta Google Music, care iti permite uploadul a 50.000 melodii, chiar si fara abonament, pe care le poti audia de pe orice device. Eu folosesc de cativa ani Google Music si Zonga cu abonamente si amandoua sunt ok. Astept si Spotify oficial in Romania cu nerabdare, sa scapam in sfarsit de folosirea unui VPN pentru el. Nu cred ca suntem pentru Spotify pe planul 2, considerati ca fiind o tara in curs de dezvoltare, ei fiind prezenti de cativa ani in Ungaria sau Bulgaria…cred ca sunt probleme cu organizatiile haotice care gestioneaza drepturile de autor ale muzicienilor romani si straini in Romania,. Pacat de Zonga, aveam sperante mari in ei, dar la cum se promoveaza si updateul tehnologic stangaci nu vor avea sanse….astept de ani compatibilitate deplina cu chromecast si nici acum nu au rezolvat problema iar playlisturile sunt facute in graba si uneori neinspirate. Ce ador la google music sunt radiourile automate pe genuri, din preferintele mele …muzica nonstop si de calitate.

    1. Trebuie sa ai abonament ca sa asculti la ei melodiile.

  2. Eu chiar sper sa ai dreptate. Folosesc Spotify de cateva luni bune si sunt super multumit.

      1. ok. iulie s-a dus. sa speram ca primim vestea cea mare in august 🙁

          1. Totusi.. sunt sigure sursele tale? Inca am speranta ca va fi lansat macar in Octombrie. Sper sa fie asa..

      2. Am intrat acum oe spotify.com si imi slune ca nu este available for Romania. Ma ajuti? Stii ceva de asta?

        1. Scuze, pentru greseli, am scris repede si nu am mai verificat

  3. Da, confirm si eu informatia. Ar trebui sa sa intample cat de curand.
    Din cate am inteles au facut recent o verificare legata de rata de criminalitate la platile online in Romania, iar reprezentantii caselor mari de discuri care operaza in Romania, le-au confirmat ca e in limitmite normale (nu mult peste ce este in alte tari din zona).
    La fel am mai aflat ca atunci cand s-au extins in Europa de est (adica atunci cand au intrat in Bulgaria, Ungaria, Lituania etc.) au vrut sa intre si in Romania, insa deal-ul a picat datorita prostilor de la UCMR, care nu au inteles cum functioneaza sistemul si cum ar trebui percepute taxele pentru drepturile de autor. De atunci insa au intrat deja alti operatori pe piata, care au batut calea, sau ma rog, care au avut mai multa si vointa sa stea de vorba cu functionarul public roman si sa-i explice despre ce e vorba, astfel ca daca acum Spotify revine cu dorinta de a se lansa pe piata romaneasca, teoretic cel putin nu ar mai trebui sa fie nici o problema.

  4. Ceva noutăți sau continuăm pe VPN și premium apk? Până în 5- 7 euro max mă abonez, daca e mai mult…VPN&Beta premium apk…

  5. Suntem în august și spotify tot nu este disponibil.Daca era să fie ceva sigur găseam informații și pe alte site-uri.Am văzut că apple music oferă abonamente mai ieftine decât concurența de exemplu 21 lei abonament individual și are toată muzica inclusiv kpop,jpop,indiană etc.

  6. E august și tot nu s a lansat…:(, cred că nu ai surse bune

      1. salut,

        Itunes movies si itunes in cloud pt muzica si filme apare si la noi la inceput de 2018 ?

  7. eu folosesc Spotify…asa cum ziceai tu mai jos in articol.
    abia astept lansare (relansare) romania.

          1. Salut, ai cumva idee cand s-ar lansa in Romania servicii precum iTunes Movies sau Google Play Movies & TV?

  8. Daca doriti calitate audio si aveti un sistem audio cat de cat decent, incercati Tidal (varianta Hi-Fi / Masters).
    Momentan il folosesc in paralel cu Google Play Music, care e limitat la 320 kbps, insa stie sa faca niste recomandari muzicale excelente (spre deosebire de Tidal care e praf la capitolul asta).

    Sper ca Spotity in varianta premium sa impace si capra, si varza, adica sa ofere atat calitate audio, dar si un AI macar la fel de bun ca cel din spatele GPM.

  9. De unde ai scos aceasta informatie? Cei de la Vice au luat legatura cu Marcel Grobe, Head of Communications pe Europa centrala si le-a infirmat total ce ai spus tu in acest articol.

    1. Conteaza mai putin sursa, important este ca pagina de termeni si conditii este tradusa in limba romana si ca evenimentele din Romania sunt urcate deja de cineva.

  10. „We have changed the price of TIDAL Premium Subscription to RON 19.99/month. The price change will take effect on 15.12.2017”

    Deci Tidal va fi in Romania 20 RON pe luna. Sper ca Spotify sa urmeze acelasi pret 😀

  11. I hate to brake it to you guys dar se pare că nici azi, 28 noiembrie Spotify nu s-a lansat în România.
    Poate ne învățăm minte să nu mai credem tot ce scrie pe net doar dacă e de la o sursă oficială.

  12. Lansarea Spotify a fost amanata inca odata. Totul era pregatit inclusiv contractele de reclama. Voi reveni cu noi informatii. Pana la lansarea oficiala puteti folosi un serviciu VPN, iar ulterior veti putea muta contul din UK/US pe Romania.

  13. „Pana atunci puteti incerca Spotify folosind un serviciu VPN ca acesta si puteti alege oferta cu 3 luni premium la pretul de 0.99$ ce este valabila pana la sfarsitul lunii decembrie.”

    Mai multe detalii? Pot cumpara Premium cu VPN? Cum? Am incercat, imi zice ‘It looks like your card is from a non-Spotify country.’.

    1. Poti incerca varianta premium folosind un card dintr-o alta tara, poti folosi servicii care genereaza carduri internationale sau poti incerca varianta free prin care poti asculta shuffle piesele unui artist preferat

  14. Mare pacat, asteptam de o luna cu data in calendar, minim. Ma oftica si ca au oferta de 10 lire pentru 3 luni, pentru clienti vechi care nu mai au premium, dar oferta expira pe 31 decembrie. :/ De ce trebuie sa fim noi codasi la toate?

  15. Noutati privind lansarea Spotify?
    Se pare ca devine un obicei din a amana aceasta lansare, periodic…

      1. 18 Martie 2018 data oficială de lansare spotify in Romania!

Comments are closed.