Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Vodafone lanseaza tehnologia 4G+ la nivel national si ofera internet gratuit in Cluj si Iasi timp de o luna (P)

1 min read

vizual Supernet 4G e1473113068875

Vodafone Romania a anuntat astazi cea mai extinsa retea 4G+, prezenta in Bucuresti, in cele 41 de resedinte de judet din tara si in alte 330 localitati. Tehnologia 4G+ reprezinta combinarea a doua benzi de frecventa 4G (carrier aggregation), mai exact in cazul Vodafone conform licentei 4G obtinute de la ANCOM in trecut utilizatorii pot beneficia de viteze de pana la 225 Mbps daca au un terminal compatibil dupa cum urmeaza:

  • 150 Mbps din blocul de 20MHz din banda de frecventa de 1800 MHz
  • 75 Mbps din blocul de 10MHz din banda de frecventa de 800 MHz 

carrier-aggregation-Vodafone

Tehnologia 4G+ este disponibila in Bucuresti de anul trecut, insa nu au comunicat tehnologia 4G+ pana nu au extins acoperirea la nivel national. Tot in cadrul aceluiasi eveniment Vodafone a anuntat ca a reconfigurat reteaua astfel incat utilizatorii sa aiba semnal 4G mai bun in interiorul cladirilor, folosind la maximum spectrul de 800 MHz. De aceste viteze vor beneficia un numar de cateva sute de mii de clienti, telefoanele compatibile fiind de la Samsung Galaxy S6/S7, LG G4/G5, HTC One M9/10,  chiar si iPhone 6s (fara iPhone SE). Pentru a afla daca telefonul tau este compatibil verifica pe GSMarena daca telefonul tau este compatibil LTE Cat6 300/50 Mbps.

Cu ocazia aniversarii a doi ani de Supernet™ timp de o luna, intre 5 septembrie si 5 octombrie, toti utilizatorii Vodafone din Cluj-Napoca si Iasi, cat si cei ce tranziteaza aceste orase beneficiaza de trafic nelimitat, gratuit, oriunde in orasele respective, prin noul concept 4G City.

Despre XStream™ v-am spus si in trecut, este o tehnologie care functioneaza prin intermediul unui algoritm exclusiv Vodafone de optimizare a retelei in asa fel incat clipurile video sa aiba o prioritatea mare in retea.

Noua campanie de comunicare este construita in jurul mesajului „Ai puterea sa reusesti imposibilul. Reteaua ta de incredere, Supernet 4G+, te sustine cu cea mai buna experienta video HD”.

test-Titi-Aur

Noul spot TV ilustreaza un test extrem pentru Supernet™4G+, efectuat de pilotul de raliu Titi Aur, care a acceptat provocarea de a conduce cu viteza mare masina sa de curse avand geamurile complet acoperite si bazandu-se numai pe imagini cu pista filmate de smartphone-uri Samsung Galaxy S7 instalate deasupra masinii, transmise prin reteaua Vodafone Romania si receptionate pe tablete montate pe parbiz, in interiorul masinii. Co-pilotul sau in acest test a fost vedeta TV,  Cabral.

https://www.youtube.com/watch?v=IDNNWra-tdc

Vodafone a realizat si o demonstratie a tehnologiei carrier aggregation folosind 5 benzi de frecvente (printre care si cea de 2600 MHz) diferite prin care s-au atins viteze de descarcare a datelor de pana la 1,35 Gbps. Au fost folosite echipamente existente in retea, dar si echipamente instalate special pentru acest test, furnizate de catre Huawei. In acest moment nu exista telefoane care sa suporte astfel de viteze, Samsung Galaxy Note 7 avand in acest moment cel mai performant modem LTE Cat12 care permite viteze de descarcare de pana la 600 Mbps.

echipamentul pentru testul de viteza

Mai jos vedeti sesiunea Q&A de la sfarsitul conferintei de presa. De la minutul 17 sunt intrebarile mele.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

2 Replies to “Vodafone lanseaza tehnologia 4G+ la nivel national si ofera internet gratuit in Cluj si Iasi timp de o luna (P)”

  1. Tot o ard ei cu 4G+ si Supernet si alte caterinci, dar eu si colegii stam langa stalpul si sediul lor din Pipera si pe 4G avem o liniuta. GG Vodafone. Zona corporatista, sediul vostru tot aici, iar stalpul ala strica frumusetea zonei pe degeaba. Macar de facea ce trebuie sa faca.

Comments are closed.