Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Week-end-ul gratuit Vodafone – cum a fluctuat traficul in retea si alte promotii

1 min read

Vizual Weekend de net nelimitat

In week-end-ul ce tocmai s-a incheiat (13-14 februarie), Vodafone a oferit pentru a doua oara internet gratuit si fara restrictii de viteza tuturor clientilor companiei. Ca si in week-end-ul din luna septembrie am primit cateva informatii legate de fluctuatiile traficului de date efectuat in retea in aceasta perioada.

viteza-vodafone

Sambata 13 februarie:

Intervalul 00:00-10:00

Judetele Bucuresti, Prahova  si Constanta, au inregistrat o crestere a traficului ce se situa intre 14% si 46%, fata de acelasi interval inregistrat in weekend-ul anterior, in ziua de 6 februarie.

In privinta tipului de utilizare a traficului de date, predominant a fost continutul video, cu preponderenta YouTube, dar si site-urile de socializare si browsing.

Intervalul orar in care s-a inregistrat cea mai mare crestere a traficului de date a fost 09:00 – 10:00.

Intervalul 10:00-16:00

Traficul de date generat in retea a continuat sa creasca, inregistrand o crestere de 35% in intervalul 10:00 si 16:00, comparativ cu acelasi interval orar din 6 februarie 2016.

Judetele Bucuresti (Ilfov), Prahova si Constanta au inregistrat o crestere a traficului cu variatii cuprinse intre 23% si 55%. Judetul Prahova se distinge cu o crestere procentuala record, respectiv de 55% fata de acelasi interval orar din weekend-ul anterior.

In privinta tipului de utilizare a traficului de date, a predominat, in continuare, continutul video, urmat de site-urile de socializare si browsing.

Intervalul 16:00-00:00

Fata de ziua de sambata a weekend-ului precedent, traficul de date generat in retea a inregistrat o crestere de 37% in primele 24 de ore, cu un record la ora 20:50, cand am avut cel mai mare numar de utilizatori activi.

Duminica 14 februarie:

Intervalul 00:00-14:00

Traficul de date a inregistrat o crestere de 38%, fata de acelasi interval al zilei de 7 februarie, in weekend-ul anterior.

Regiunea Bucuresti-Ilfov a inregistrat cresteri de consum de trafic de date de peste 30%, comparativ cu acelasi interval orar, inregistrat duminica trecuta.

Judetele care au cea mai buna performanta, in termeni de crestere a consumului de trafic de date, au fost: Bucuresti, Prahova si Constanta. Judetul Prahova a inregistrat cresterile cele mai mari, respectiv de 58% fata de acelasi interval orar din weekend-ul anterior.

In ziua de duminica, intervalul orar in care s-a inregistrat cea mai mare crestere a traficului de date este 13:00 – 14:00.

Mai jos un infografic:

infographic-Vodafone-internet-nelimitat

Alte promotii de la Vodafone

In acest week-end Vodafone a desfasurat un concurs atat pe Facebook cat si in anumite locatii Vodafone dedicat zilei indragostitilor unde cei care participau puteau castiga un LG G4 prin tragere la sorti. Mai multe detalii gasiti aici.

O alta promotie a avut loc pe magazinul online Vodafone unde la cateva smartwatch-uri de la Samsung, Vector si Huawei li s-au aplicat o reducere intre 20-30%. Eu mi-am achizitionat un Samsung Gear S2 Clasic la 500 lei, pretul in mod normal fiind de 350 euro. Bineinteles am folosit si puncte credit-telefon 🙂

gear-s2-vodafone

Daca v-ati obisnuit sa consumti mult trafic de date, mai puteti beneficia gratuit de 1 GB trafic de date direct din aplicatia My Vodafone.

1gb-gratuit-vodafone

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.