Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Gadget Week – saptamana 24–30 ianuarie 2015 – ep 90

1 min read

gadget week saptamana 24 30 ianu

Am revenit dupa o lunga pauza cu sumarul stirilor din lumea gadget-urilor din ultima saptmana. Victoria va prezinta in continuare cele mai noi zvonuri si stiri. Sa-i dam drumul:

1. Allview a lansat modelul X3 Soul. In acest moment se pot face precomenzi pe site-ul Allview, iar livrarile se vor face incepand cu 15 februarie. Telefonul este realizat din sticla in proportie de 89%, este dual-SIM 4G compatibil cu toate retelele de telefonie mobila din Romania, iar in al doilea slot SIM se pot introduce carduri micro SD pentru a extinde memoria cu pana la 128 GB.
Acest model are un ecran de 5,5 inch HD AMOLED, un procesor Octa Core pe 64 biti, 3 GB memorie RAM, 32 GB memorie interna si o baterie de 3150 mAh. Allview a introdus pe acest model slot-ul de incarcare USB Type-C, care va deveni in scurt timp standard pentru toate telefoanele mobile odata ce marii producatori vor alege sa introduca aceasta mufa pe telefoanele lor, insa pana atunci va trebui sa aveti intotdeauna cu voi cablul de incarcare
Pretul acestui model este de 1500 lei, iar Allview a lansat saptamana aceasta si modelul mini despre care voi scrie saptamana urmatoare.

2. OnePlus X este disponibil de acum online fara invitiatii direct de pe site-ul producatorului la pretul de 270 euro sau la 1400 lei cu livrare rapida de pe site-ul QuickMobile.
M-am jucat un pic cu telefonul insa jocurile sacadeaza pe acest telefon.

3. HTC pregateste o tableta pe care ar putea sa o prezinte la Mobile World Congress in luna februarie. Specificatiile tabletei HTC Desire T7 au scapat intr-un Benchmark.
Tableta va avea un ecran de 6,9 inch, un procesor quad-core de 1,3 GHz, 1 GB memorie RAM si 16 GB memorie de stocare.
Camera foto vor avea un senzor de 5 MP, iar tableta va rula sistemul de operare Android 5. Specificatiile sunt low-end si nu cred ca HTC vor vinde multe astfel de tablete.Pretul ar urma sa fie in jurul la 170 de dolari.

4. Sony a lansat primul sau stick UBS Type-C Acesta va fi disponibil si in Romania de luna aceasta in variantele cu 16, 32 sau 64 GB de stocare.
Stick-uri din seria CA1 sunt compatibile cu standardul USB 3.1 ce ofera viteze de scriere de pana la 130 MB/s.

5. Microsoft Research divizia de cercetare a companiei lucreaza la un accesoriu de protectie pentru ecranul telefonului care sa dispuna de un ecran secundar bazat pe tehnologia e-ink. Pe acesta vei putea vedea notificarile si vei avea acces la rapid la functia Glance. De asemenea acest ecran va putea fi folosit ca un ecran secundar sau ca tastatura. Pretul nu este cunoscut.

 

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.