Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Vodafone, Best in Test in Europa (P)

59 sec read

VDF SHOP

Pentru al doilea an consecutiv, Vodafone obtine cel mai bun punctaj al serviciilor de date si telefonie mobila, dupa masurari efectuate in toate retelele mobile din Romania.

Certificat P3 Communications 2016

Masuratorile efectuate de auditorul independent P3 Communications arata ca reteaua Vodafone Romania a obtinut certificatul “Best in Test” atat pentru serviciile de date, cat si pentru cele de telefonie.

Testele folosind echipamentele auditorului s-au efectuat in orasele Bucuresti, Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia-Mare, Barlad, Braila, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Focsani, Galati, Iasi, Medgidia, Onesti, Pascani, Pitesti, Ploiesti, Roman, Sfantu Gheorghe, Tecuci, Timisoara, Turda si Vaslui, si pe soselele dintre aceste orase.

Testele au fost realizate pe o perioada de patru saptamani, fiind efectuate peste 10.000 de apeluri, traficul de date efectuat fiind peste 1 Terrabyte. Testele de voce s-au efectuat folosind unitati Samsung Galaxy S5 (SM‐G900F), iar pentru testele de date au fost folosite telefoane Samsung Galaxy Note4 (SM‐N910F).

In 2014, metodologia P3 pentru testarea retelelor a fost diferita la nivelul Europei, insa începând de anul trecut agentia a uniformizat criteriile de testare pentru toate tarile europene, iar reteaua Vodafone Romania a obtinut cel mai mare scor dintre toate campaniile de certificare desfasurate in toata Europa de catre auditorul P3. Mai exact reteaua Vodafone Romania a obtinut cel mai bun punctaj in Europa in ceea ce priveste calitatea serviciilor de voce si date oferite dintre toti operatorii sondati de catre auditorul P3.

Continutul video reprezinta aproximativ 50% din traficul de date total efectuat in reteaua locala Vodafone, restul fiind impartit intre navigarea pe internet, retelele de socializare si alte  aplicatii mobile.

In septembrie anul trecut, reteaua 4G a operatorului Vodafone Romania acoperea de 65% din teritoruiul national (peste 2.500 de localitati).

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.