Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Sfaturi pentru achizitionarea echipamentului pentru sezonul de ski

3 min read

black weekend hervis

Daca vrei sa mergi la ski in acest sezon, este foarte important sa ai un echipament fundamental care sa te protejeze de frig si de eventualele cazaturi. Cei de la Hervis m-au provocat sa recomand cateva produse de pe site-ul lor astfel incat sa ma incadrez intr-un buget care sa nu depaseasca 1300 lei.

Chiar daca oferta de pe site nu este asa bogata, am gasit cateva produse la preturi accesibile care vor face experienta la ski mult mai placuta. Echipamentul minim ar trebui sa fie format din geaca de ski, pantaloni de ski, manusi de ski, caciula si cele mai importante pentru siguranta ta: casca si ochelarii de ski. Daca esti incepator iti recomand sa iti inchiriezi ski-urile, pretul de inchieriere fiind de aproximativ 50 lei pentru setul complet format din ski-uri, clapari si bete. Eu am propria mea pereche de ski-uri, dar in situatiile extreme prefer sa inchiriez deoarece mai gasesc pe partie cate un bolovan care imi poate zgaria destul de tare ski-ul. Daca esti fan placa de snowboard, incearca sa iti achizitionezi pantaloni speciali care au o captuseala moale, formata dintr-un strat de burete pe interior, ce amortizeaza loviturile si protejeaza fundul si coloana de cazaturi dure. Pe langa echipament, recomand si accesoriile specifice acestui sport: manusi foarte groase – pentru ca te vei folosi foarte mult de ele la ridicarea de pe sol, impreuna cu genunchiere si cotiere.

Sa revenim la sportul meu preferat, schiatul, si sa va arat ce am gasit interesant in oferta Hervis din acest sezon.

  • Geaga de ski Benger Gunter la pretul de 370 lei (redus de la 450 lei) pe negru si albastru. Eu prefer varianta pe negru pentru ca se murdareste mai greu. Raportul pret/calitate este destul de bun, insa daca doriti ceva mai bun, va recomand jacheta Cygnus Frank, care poate fi achizitionata la pretul de 470 lei (redus de la 700 lei). Gasiti toate marimile pentru aceste geci pe site.
  • La categoria pantaloni de ski, pe site este disponibil un singur model, de la Benger. Acestia sunt disponibili la pretul de 400 lei (redusi de la 850 lei). Anul trecut mi-am cumparat si eu de la Hervis unii asemanatori de la aceeasi firma. Ii recomand deoarece au talia inalta si bretele, care te vor proteja de frig si vor impiedica zapada sa ajunga la piele, in zona posterioara, atunci cand cazi in zapada afanata.
    Nu recomand sa va achizitionati pantaloni la preturi exagerate, deoarece daca sunteti la inceput s-ar putea sa ii rupeti repede.

Pantaloni-ski-Benger-Alibert

  • Manusi Zanier Salzburg la 230 lei – le recomand mai mult fata de cele de la Salomon, deoarece au interiorul palmei intarit, iar atunci cand cazi, din instinct, vei pune palma jos mai intai. Cele de la Salomon au acelasi pret si au sistemul de strangere pe incheietura cu arici, in timp ce modelul de la Salzburg are elastic. Pe mine personal ma avantajeaza mai mult cele de la Salomon fiindca am incheietura mainii mica si am suficienta experienta incat sa stiu cum sa nu cad si sa las toata greutatea corpului pe mana sau pe suprafata palmei.
  • Casca de ski pe care o recomand este si cea mai accesibila din oferta Hervis. Este de la Cygnus, are pretul de 180 lei (redusa de la 300 lei) si imi place ca urechile sunt acoperite cu un material textil. Casca pe care o detin acum imi acopera urechile cu invelisul tare care imi acopera tot capul si ma deranjeaza destul de tare daca imi pun castile in urechi. Acesta este cel mai important accesoriu cand schiezi si am ajuns sa realizez acest lucru dupa ce am spart una.
    Casca-ski-Cygnus-Fides
    In urma accidentului de la ski al lui Serban Huidu, mama mea mi-a recomandat (ca sa nu spun conditionat) sa imi cumpar o casca, si bine am facut-o. La prima iesire dupa ce am achizitionat o casca de 100 lei, am schiat in Sinaia unde am spart-o intr-un incident destul de banal. Am ramas impotmolit in zapada afanata, in urma unei portiuni unde am prins viteza, si incercand sa ma ridic, din inertie, fara sa imi dau seama ca am piciorul intepenit, am lovit cu capul ski-ul care ramasese blocat in zapada.
  • Ochelarii de ski: cei mai buni costa destul de mult si va recomand sa ii cumparati direct din magazin pentru ca lentilele au diferite culori. Daca celelalte accesorii le poti schimba anual, ochelarii ii vei purta mai multi ani, deoarece se zgarie destul de greu, iar cei mai scumpi au si un sistem special prin care nu se aburesc.
    Mie mi-au facut cu ochiul ochelarii de ski X-View 8 ACCESS care sunt la 250 lei (redusi de la 300 lei).
    Ochelari-ski-Salomon-X-View-8-ACCESS
  • As mai fi adaugat un accesoriu, dar nu gasesc pe site. Sosetele de ski sunt foarte importante pentru a va proteja de frig. Gasiti direct in magazinele Hervis sosete lungi pana la genunchi, dintr-un material calduros, care permit totusi piciorului sa respire.black-weekend-hervis

Daca v-au mai ramas bani dupa BlackFriday, cei de la Hervis ofera cupoane cu reducere de 30% la toate produsele in perioada 1-31 Decembrie 2015, daca achizitionati produse din magazinele lor in perioada 27-30 Noiembrie 2015. Mai multe detalii si oferte gasiti aici.

Cred ca am reusit sa va inspir si voua nerabdarea mea sa ajung la munte iarna aceasta si sa schiez din nou.
Mai jos las un clip din sezonul trecut, ca sa va fac pofta de mers la munte:

Cu articolul acesta particip la concursul Hervis – Kitul de ski ideal intr-un articol pe blog.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

One Reply to “Sfaturi pentru achizitionarea echipamentului pentru sezonul de ski”

Comments are closed.