Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Tot ce trebuie sa stii despre noile abonamente si servicii Orange

7 min read

orange tehnologie1

Orange a prezentat la inceputul lunii septembrie o noua identintate de brand care aduce o reorganizare a abonamentelor impreuna cu un program imbunatatit de fidelizare a clientilor, dar si noi servicii. Sa le luam pe rand.

Identitatea de brand a fost adoptata dupa cea lansata in Franta in luna martie atunci cand Orange a anuntat lansarea planului strategic Essentials 2020, prin care grupul Orange are in plan extinderea acoperirii si a serviciilor, apropierea de clienti si digitalizarea in toate tarile in care sunt prezenti. Noua pozitionare a brandului este centrata in jurul a 9 teme ce corespund nevoilor esentiale ale clientilor, carora Orange le raspunde prin produsele si serviciile oferite: Familie, Acasa, In miscare, Distractie, Beneficii, Stare de bine, Tarif, Tehnologie, Afaceri.

In comunicarea externa, promisiunea este exprimata printr-o noua semnatura a brandului, „It’s all about what matters to you”, iar prin aceasta noua identitate vizuala, Orange explica intr-un mod simplu si prietenos felul în care serviciile Orange le pot face viata mai usoara clientilor. Pentru acest moment Orange s-a pregatit timp de 9 luni pentru a crea noul website, pentru a extinde acoperirea cu retea indoor, outdoor, cat si la metroul din Bucuresti si pentru a promova noua oferta comerciala.

Site-ul Orange.ro este stucturat pe noile teme enumerate mai sus, s-a renuntat la stirile oferite de Mediafax, iar site-ul este de acum optimizat si pentru dispozitivele mobile.

Noile abonamente Orange

Orange Me

Din 14 septembrie, vechile abonamente cu nume de animale au fost inlocuite cu noul portofoliu Orange Me care cuprinde abonamente de la 8 euro pana la 42 euro.

abonamente-orange-mePentru ca pe site-ul Orange nu poti vedea detaliat beneficiile unui abonament, limitele de viteza sau tarifele suplimentare pana nu achizitionezi un telefon (adica sa il ai in cosul de cumparaturi din site), mai jos detaliez oferta abonamentelor Orange Me. La toate abonamentele Orange Me poti achizitiona un telefon gratuit, Orange Me 16 fiind singurul abonament pe care il poti achizitiona fara telefon si care este ascuns bine pe site.

Toate abonamentele Orange Me ofera clientilor minute si SMS-uri nelimitate in retea si acces gratuit in aplicatiile Orange Antivirus si Libon, iar incepand cu abonamentul Orange Me 14, clientii beneficiaza de apeluri si SMS-uri nationale nelimitate si trafic nelimitat in aplicatia Orange TV Go, impreuna cu acces gratuit la canalele TV: Kanal D, TVR 1, TVR 2, TVR 3, National TV, TVR International, Romania TV, Realitatea TV, N24 Plus, Look TV HD, Neptun TV, B1 TV, Favorit, Etno, Taraf, Trinitas si Orange Info (oferta cu trafic nelimitat in aplicatia Orange TV Go este valabila pentru abonamentele incheiate pana pe 18 noiembrie).

Min/SMS nationale Minute international Trafic inclus Viteze de tansfer Alte mentiuni
Me 8 500 100 din 500 300 150Mbps/50Mbps
Me 11 1000 200 din 1000 600 150Mbps/50Mbps
Me 13 500 100 din 500 2GB 3000Mbps/50Mbps Trafic si abonament Deezer nelimitat
Me 14 Nelimitat 300 1,2GB 3000Mbps/50Mbps
Me 16 Nelimitat 300 4GB 3000Mbps/50Mbps Abonament fara telefon
Me 17 Nelimitat 600 2GB 3000Mbps/50Mbps
Me 20 Nelimitat 600 2,5GB 3000Mbps/50Mbps
Me 25 Nelimitat 600 3,5GB 3000Mbps/50Mbps
Me 30 Nelimitat 600 4,5GB 3000Mbps/50Mbps
Me 42 Nelimitat 600 5,5GB 3000Mbps/50Mbps

Dupa terminarea minutelor/SMS-urilor sau a traficului de date, vei fi taxat astfel:

  • 0.21 euro/minut apeluri nationale
  • 1 euro/100 MB

Reiau disclaimer-ul din site-ul lor: Strict in cazul abonamentelor care ofera beneficii nelimitate se va considera, cu caracter exemplificativ dar nelimitat la, drept utilizare abuziva a Serviciilor de catre Client, situatiile in care sunt indeplinite urmatoarele conditii:
Traficul de Voce/SMS efectuat este de doua ori mai mare decat traficul primit.
Traficul de Servicii de Voce/SMS in retea sau catre alti operatori depaseste 4000 minute/SMS-uri pe luna.

O alta taxa ascunsa este aplicata pentru apelurile de tip conferinta.

Daca veti utiliza serviciul Apel Conferinta pentru a initia apeluri cu numere din afara retelei Orange vei fi tarifat, conform tarifului in afara retelei a pachetului respectiv. Mai exact 21 eurocenti/minut pentru noile abonamente. Utilizatorii prepay nu au acces la acest serviciu.apel-conferinta-orangeLa abonamentele Orange Me se ofera 10 GB gratuit spatiu de stocare in aplicatia Orange Cloud, abonamentul Orange Me 42 avand inclusi 25 GB spatiu de stocare. La abonamentul Orange Me 42 se ofera si asigurarea basic gratuit, insa eu va recomand sa optati pentru cea premium daca va cumparati un smartphone de top.

Pentru tineri, recomand abonamentul Orange Me 13 care include si abonamentul pentru aplicatia Deezer, cat si trafic nelimitat in aplicatie.
Pentru cei care nu doresc sa isi achizitioneze un telefon la abonament si prefera un telefon la liber recomand abonamentul Orange Me 16, care ofera un trafic destul de mare la un pret avantajos.

Orange TV Go

Stick-ul Orange TV poate fi in continuare asociat unui abonament Orange, pretul acestuia fiind de 40 euro. Odata achizitionat, vei beneficia timp de 3 luni de pachetul World HD Go si optiunea Movie Go Unlimited.

Serviciul Orange TV Go este disponibil de acum si clientilor Orange Prepay la aceleasi tarife ca cele pentru abonati. Detalii despre activarea optiunilor gasiti aici.

Oferta portare

Cei care doresc sa isi porteze numarul in reteaua Orange vor primi dublul traficului inclus in abonament – este o oferta buna, dar nu mai buna ca cea din luna august, prin care se ofereau minute si SMS-uri nationale nelimitate si 5 GB trafic de date pentru 67 de lei, fara telefon. Oferta de portare este disponibila aici.

Orange Pro

Orange Pro sunt abonamentele individuale dedicate micilor intreprinzatori, cu abundenta de resurse, ce raspund nevoii de optimizare si dezvoltare a afacerilor. In plus, companiile mici si mijlocii care aleg abonamentele Orange Pro beneficiaza de ofertele Orange Share si Orange Family.

abonamente-Orange-pro

Orange Family

Avand in portofoliu si serviciul de televiziune prin satelit Orange TV, au fost create oferte de tip quad-play, pentru a concura cu cei de la Telekom si RCS-RDS. Detalii despre oferta integrata gasiti aici.

Orange Share

La Orange poti combina acum un abonament de voce cu unul de internet prin pachetele Orange Share si vei beneficia de 50% mai mult trafic de date pentru abonamentul Orange Net. Mai jos vedeti o oferta speciala la 29 euro prin care puteti achizitiona un telefon cu Windows Phone si o tableta decenta.

orange-share

Net Duo

Orange a lansat un dock pentru dispozitivul Mi-Fi Airbox care ofera semnal extins si mai mult trafic de date. Oferta de 18 euro/luna cuprinde 100 GB trafic de date 4G, intr-o zona pe care o vei seta in casa sau apartament, 8 GB trafic de date 4G pentru dispozitivul Airbox si 25 Gb spatiu de stocare in Orange Cloud. Dock-ul Homegate este produs ca si dispozitivul Airbox de catre compania Huawei. Odata ce acesta va fi pornit, se va desemna o raza de 100 de metri in care vei putea utiliza internetul fix. Mai multe detalii despre aceasta oferta gasiti aici.

Home Pack

Orange Romania ofera de ceva timp si telefonie fixa pentru clientii corporate, iar acum Orange ofera un pachet integrat de telefonie fixa si internet fix (dar prin reteaua 4G). Pachetul Home Pack 16 ofera 75 GB trafic de date la viteze 4G, trafic de date gratuit intre orele 0-7, convorbiri nelimitate cu 4 numere favorite Orange, 400 de minute nationale si internationale, 25 GB spatiu de stocare in Orange Cloud, iar echipamentele sunt oferite gratuit. Tarifele pentru apelurile in retea sunt 3,7 eurocenti/minut, iar catre alte retele 8,7 eurocenti/minut.

Fidelizare

La orice smartphone 4G achizitionat veti primi gratuit si o baterie externa Power Up de 2000 mAh. Bateriile sunt importate de catre QuickMobile si pot fi achizitionate si fara un smartphone la pretul de 10 euro. Orange are stocuri suficiente de baterii in magazinele proprii si ale dealerilor si ofera clientilor posibilitatea de a inlocui oricand bateria Power Up cu una incarcata gratuit. Pot fi inlocuite si bateriile deteriorate, inlocuirea efectuandu-se in cateva minute dupa semnarea unui proces verbal. Bateria este mai mica decat o baterie cu aceeasi capacitate de la Sony.

orange-power-up

Prin programul Orange Thank You clientii primesc de acum mai multe puncte daca acestia efectueaza tranzactii prin interfata online Contul tau, incurajand astfel clientii sa foloseasca platile online. In plus, se ofera beneficii constand in minute nationale, trafic de date sau reduceri in magazinul online Orange cu ocazia zilelor de nastere sau de nume ale clientilor. Mai multe detalii gasiti aici.

Telefoane in rate

Orange a implementat si primul sistem de plati in rate fara a implica o banca in acest proces. Pentru a beneficia de un telefon in rate trebuie sa fii client Orange de minim 12 luni si sa mergi intr-un magazin Orange pentru a afla daca telefonul tau poate fi achizitionat in 6, 12, sau 24 rate. Ratele vor incluse direct in factura lunara. Mai multe detalii gasiti aici.

telefoane-in-rate-orange

VoLTE si apel prin Wi-Fi

Orange au fost primii care au lansat comercial serviciul VoLTE impreuna cu Samsung Romania, prin care clientii Orange care dispun de un smartphone Samsung GALAXY S6 sau S6 Edge, pot efectua apeluri audio HD direct prin reteaua 4G. Toti posesorii de smartphone-uri 4G au observat ca exista un timp de asteptare atunci cand apeleaza un numar, fiind conectati la reteaua 4G. Acest timp de asteptare este datorat faptului ca atunci telefonul nostru trece din reteaua 4G pe 3G pentru a initia un apel. VoLTE este protocolul prin care se initializeaza apeluri de tip VoIP direct prin reteaua 4G. Tehnlogia VoLTE va fi disponibila in viitor pe mai multe device-uri, Orange lucrand in acest moment la extinderea serviciului cu toti marii producatori de smartphone-uri. Foarte important –  si autonomia smartphone-ului va creste, deoarece telefonul nu va mai fi fortat sa treaca de pe 4G pe 3G si inapoi pe 4G dupa terminarea apelului.

In cadrul conferintei de presa, Orange a mai anuntat un nou serviciu care m-a facut sa ma gandesc sa ma mut in reteaua Orange. Serviciul apel prin Wi-Fi va fi lansat in luna noiembrie si va permite initierea de apeluri printr-o retea Wi-Fi atunci cand suntem conectati la una. Acest serviciu mi se pare foarte util atat pentru clienti cat si pentru compania Orange. Clienti ca si mine vor putea initia apeluri din cladiri de birouri in care semnalul 3G nu este foarte puternic, iar reteaua Wi-Fi este una foarte buna, iar pe cei de la Orange ii va ajuta, deoarece eu nu voi mai incarca astfel reteaua Orange.

Aceasta tehnologie am vazut-o pentru prima data in luna iulie, cand cei de la Ericsson au prezentat in cadrul IT Roadshow un demo prin care puteau crea o retea virtuala pentru operatorul T-Mobile SUA, folosindu-se de conexiunea Wi-Fi (vedeti aici un demo). Asa ca, pentru fanii Apple, va anunt, cu parere de rau, ca tehnologia apel prin Wi-Fi nu va fi prea curand disponibila pe iPhone-uri.

Eu deja am cateva scenarii in cap despre cum sa ma folosesc de aceasta tehnlogie pentru a suna gratuit cand sunt in roaming sau cum sa sun de pe munte, prin router-ul Mi-Fi daca gasesc semnal la un alt operator, si abia astept sa testez acest serviciu odata ce va fi lansat.

Orange Romania a anuntat ca au imbunatatit reteaua, lucrarile realizate in ultimii 2 ani fiind echivalente cu cele din cei 5 ani anteriori, lucrarile constand in modernizarea echipamentelor in zonele urbane, precum si de densificare si optimizare a retelei in toate judetele tarii. A fost anuntata si cea mai mare investitie de 500 milioane de euro in urmatorii 3 ani in cresterea acoperirii si a capacitatii retelei.

Magazinul din Baneasa a fost modernizat dupa primul smart shop deschis de catre compania Orange in Cluj Napoca. Nu veti gasi biciclete sau dispozitive iBeacon, insa in acest magazin sunt expuse foarte multe accesorii wearable si nu numai, un ecran gigant pe care poti rasfoi revista Orange si un loc special unde iti poti lasa telefonul la incarcat cat timp te plimbi prin magazine.

Iata si concluzia: Orange se angajeaza sa ii conecteze pe clientii sai cu ceea ce conteaza cu adevarat pentru ei, in acord cu realitatea lumii digitale actuale. Promisiunea acestei noi directii de abordare Orange este sa asculte nevoile clientilor pentru a le oferi cel mai bun raspuns, nu pot decat sa va urez succes sa va descurcati cu site-ul, care este contra-intuitiv si mult prea incurcat ca sa isi ofere vreo solutie.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

2 Replies to “Tot ce trebuie sa stii despre noile abonamente si servicii Orange”

  1. Nu te supara dar stai cam rau cu informatiile. Iphone SUPORTA wifi calling de la modelul Iphone 5C in sus asa ca nu stiu de unde ai scos ca fanii Apple nu se vor putea bucura de acest serviciu. Ba mai mult, idevice.ro a fost prezent la acea conferinta si a putut sa incerce Wifi Calling pe un IPHONE 6 Plus.

    1. iPhone-ul nu suporta Wi-Fi calling pe nicio retea din Romania. Serviciul de Wi-Fi calling trebuia sa se lanseze astazi la Orange. Ce a testat iDevice a fost apelul prin 4G, adica prin tehnologia VoLTE. Un reprezentant Orange a sunat de pe un Samsung GALAXY S6 direct prin 4G, fara ca telefonul sa treaca pe reteaua 3G. Dupa ce a fost initiat apelul putea fi sunat oricine, chiar si un numar fix. Apelul prin Wi-Fi presupune ca atunci cand esti la birou si nu ai semnal de la reteaua operatorului, telefonul sa initieze apelul direct prin reteaua Wi-Fi. Asta inseamna ca apelul se initiaza asemanator celor prin aplicatia Skype, te conectezi prin internet la centrala operatorului, iar dupa aceea operatorul face legatura direct cu cel pe care il apelezi.

Comments are closed.