Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Review Samsung GALAXY S6 Edge+

5 min read

S6 edge plus

Samsung GALAXY S6 Edge+ l-am avut la teste in ultimele trei saptamani prin programul Orange Smartphone Tester si sincer m-a facut sa trec din nou la sistemul de operare Android, dar nu neaparat la acest phablet.
Va spun la finalul articolului ce telefon o sa imi achizitionez in curand 😀

Review-ul l-am impartit pe structura formularului de pe site-ul Orange, fiecare categorie avand argumente pro si contra si voi incerca sa prezint doar lucrurile noi si diferite fata de Samsung GALAXY S6 Edge, caruia i-am facut un review separat aici. Iar daca vreti sa cititi si o alta parere va invit sa trageti un ochi si pe blogul Victoriei unde veti gasi mai multe poze si detalii explicate mai pe intelesul tuturor. Sa incepem:

Hardware design

PRO

Samsung GALAXY S6 Edge+ este un phablet care are aceleasi specificatii tehnice ca Samsung GALAXY Note 5, insa nu are S-Pen si nici restul functiilor asociate acestui stylus nu sunt disponibile, iar designul este asemanator cu Samsung GALAXY S6 Edge, doar ca dimensiunea device-ului este mai mare, iar datorita memoriei RAM de 4 GB, toate aplicatiile se vor misca fara intarzieri.

S6-edge-plus

In cutia telefonului veti gasi, pe langa telefon, un incarcator rapid ce scoate un curent variabil de 2 amperi sau 1,67 amperi (adica il veti putea folosi si pentru telefoanele care nu suporta incarcare rapida), dar si o pereche de casti asemanatoare cu earpods-urile de la Apple, impreuna cu doua dopuri de rezerva.

pachet-samsung-galaxy-s6-edge-plus

Modelul pe care l-am testat a fost culoarea black sapphire si este cea mai frumoasa culoare de pe un telefon de pana acum. Rama metalica pare mult mai rezistenta decat cea de la Samsung GALAXY S6 si Samsung Samsung GALAXY S6.  Spatiul de stocare este suficient de mare pentru cea mai accesibila versiune de 32 GB, Samsung GALAXY S6 Edge+ fiind disponibil si in varianta de 64 GB.

Butoanele sunt foarte bine montate si nu exista niciun joc al lor in rama dedicata.

Bateria de 3000 mAh ofera cea mai mare autonomie pe un telefon Samsung lansat in 2015 (peste 1 zi), iar Samsung GALAXY S6 Edge+ dispune si de incarcare wireless rapida, care va incarca telefonul complet in doar 120 de minute, printr-un incarcator special destinat acestui model. Incarcarea rapida prin cablul normal dureaza aproximativ 2 ore si jumatate, iar cu un incarcator normal 5 ore jumatate.

Ecranul la rezolutie 2K reda culorile foarte bine, in nuante vii, si nu poate fi comparat cu niciun alt telefon de pe piata, avand o calitate superioara.

Contra

Datorita dimensiunilor mari de 5,7 inci si a spatelui de sticla, Samsung GALAXY S6 Edge+ iti va aluneca foarte usor din mana daca nu ai o husa atasata. De asemenea, spatele fiind de sticla este predispus la amprente si zgarieturi, insa, dupa aceste trei saptamani pe spate nu se observa vreo zgarietura.

Samsung GALAXY S6 Edge+ nu dispune de port infrarosu, desi  Samsung GALAXY S6 Edge dispunde de acest port.

Nu exista slot pentru cardul SD, iar in aplicatia OneDrive nu vei mai primi cei 100 GB spatiu de stocare care sunt acordati pe orice telefon Samsung GALAXY S6 sau Samsung GALAXY S6 Edge.

Ecranul curbat este un unghi mai accentuat decat cel de pe Samsung GALAXY S6 Edge +, iar atunci cand vei utiliza camera foto, vei fi usor derutat si nu vei sti exact cat de bine este incadrat subiectul in poza, insa te vei obisnui dupa primele zile de utilizare.

Functionalitati

PRO

Samsung GALAXY S6 Edge vine preinstalat cu suita Office, iar pe langa aceasta, vei primi si alte oferte precum:
– 3 luni acces premium in aplicatia Deezer Music, iar daca optezi pentru abonamentul Orange Me 13 Deezer vei beneficia gratuit de acces premium si trafic nelimitat in aplicatie pe durata abonamentului.
– Abonament gratuit timp de 1 an la aplicatia Kindel for Samsung care iti ofera nenumarate e-book-uri.
– Prin aplicatia Samsung GALAXY Smart Switch vei putea transfera continutul de pe un alt smartphone, chiar si de pe un iPhone.

Pe Samsung GALAXY Edge+, Samsung a mai adaugat o functionalitate ecranului curbat: daca pe S6 Edge puteai doar sa apelezi numere de telefon favorite de pe marginea curbata, pe S6 Edge+ prin functia Apps Edge vei putea deschide si aplicatii mult mai usor de pe suprafata curbata a telefonului.

Functia multi-windows nu a fost niciodata mai utila decat varianta de pe Samsung GALAXY S6 Edge+. Datorita dimensiunilor ecranului de 5,7 inci, vei putea vizualiza in acelasi timp pe ecran doua aplicatii. Eu folosesc intens aplicatiile Facebook si Twitter sau Facebook Messenger impreuna cu browserul si ma ajuta sa pot modifica dimensiunea ferestrelor. Pe telefoanele Samsung cu ecran si rezolutie mai mici te chinui mult mai mult sa vezi continutul.

CONTRA

Nu se mai ofera 100 GB spatiu de stocare in aplicatia OneDrive pentru o perioada limitata de timp.

Procesor

PRO

Toate aplicatiile se misca impecabil, nu agata nicio aplicatie, chiar si atunci cand ai deschise peste 20 de aplicatii (da, uneori chiar am cate 20 de aplicatii active in acelasi timp). Evident si memoria RAM de 4 GB ajuta foarte mult la aceasta performanta.

CONTRA

Samsung GALAXY S6 Edge + dispune de acelasi procesor ca pe Samsung GALAXY S6 si Samsung GALAXY S6 Edge. Totusi, pe langa cei 4GB de RAM, daca ar fi fost introdus un procesor mai puternic, autonomia ar fi scazut. Asa ca, per total telefonul are o configuratie optima intre procesor, memorie RAM si baterie. In concluzie, nu vei simti nevoia sa il schimbi minimum 2 ani.

Telefonul se incinge daca folosesti mult functia de hot-spot sau daca il incarci folosind incarcatorul rapid si te joci in acelasi timp.

Noile smartphone-uri lansate de Samsung in 2015 nu ofera acces la baterie si nici nu mai au protectie la apa sau praf precum Samsung GALAXY S5. Aceasta masura a fost luata si pentru ca odata cu Samsung GALAXY S6 Edge+, Samsung a lansat serviciul de plati Samsung Pay, care inca nu este disponibil si in Romania. Bateria trebuia astfel incorporata in telefon deoarece pe aceasta se regasea la modelele anterioare senzorul NFC, cu ajutorul caruia se vor efectua tranzactiile bancare. Recomand achizitionarea oricarui smartphone de top impreuna cu o asigurare pentru a scapa de orice fel de griji.

Camera foto

PRO

Camera foto principala este de 16 Mpx (F1.9), capabila sa filmeze si la rezolutii Ultra HD, iar cea de pe fata are 5 Mpx F1.9. In plus fata de camera de pe Samsung GALAXY S6 si Samsung GALAXY S6 Edge, pe camera acestui phablet a fost adaugata o stabilizare optica si digitala ce poarta numele de video vdis.
https://www.youtube.com/watch?v=oI3wINx5hPc
Pozele ies exceptional, mai bine chiar si decat cele de pe iPhone, chiar si in conditii de luminozitate redusa.

Pozele pot fi capturate si in format RAW, pe care le puteti edita ulterior in Photoshop.

In meniul camerei foto veti gasi si un mod PRO, care va va permite sa setati timpul de expunere, ISO-ul, distanta de focalizare etc.

Pe langa modurile time-laps si slow-motion care se regasesc si pe alte smartphone-uri, pe Samsung GALAXY S6 Edge + veti gasi si un mod numit Fotografie virtuala, care va permite sa fotografiati un subiect la 360 de grade, imaginea putand fi pe urma derulata pe telefon doar prin simpla inclinare a telefonului.

https://youtu.be/4DCI_Ldj2KQ

CONTRA

Modul virtual tour disponibil in meniul camerei foto de pe Samsung GALAXY S5 nu se mai regaseste pe Samsung GALAXY S6 Edge+.

Social

PRO

Samsung GALAXY S6 Edge+ este primul smartphone din lume capabil sa faca un live streaming direct pe YouTube. Functia Live Broadcasting poate fi accesata direct din meniul camerei foto si ofera optiunea de a face live streaming public direct pe canalul de YouTube asociat contului Google setat pe telefon sau pe baza de invitatie, trimitand prietenilor un SMS cu un link pentru acest live-video.

live-streaming-s6-edge-plus
Mai jos am incercat sa filmez; aparent, sunetul nu se transmite foarte bine. Sunt curios daca voi primi report pentru melodie.

CONTRA

Nu se pot seta conturi multiple de utilizare a telefonului cum se pot seta pe dispozitivele cu Android 5, insa exista o solutie pentru a le seta si pe acest device – desi e ceva mai greu, aceasta varianta este mult mai sigura prin aplicatia Samsung KNOX.

Samsung GALAXY S6 Edge+ vs Samsung GALAXY S6 Edge

Victoria a realizat un clip mai jos in care compara modelul Edge cu modelul Edge+:

Concluzii

In aceste saptamani am trecut peste 100 de niveluri in Angry Birds 2, fiind fascinat de claritatea si dimensiunea ecranului. Cu toate acestea, mi-a fost destul de greu sa tin telefonul intr-o singura mana. Personal, recomand acest telefon celor care au maini mari si care nu sunt foarte activi zi de zi. Eu unul nu am putut sa merg la alergat cu acest telefon in buzunar.

Insa pentru felul in care se misca telefonul fara nicio intarziere, pentru functiile live stream si Apps Edge si pentru autonomia mare de care dispune acest phablet mi l-as achizitiona.

Telefonul pe care intentionez sa mi-l cumpar in urmatoarele luni este Samsung GALAXY S6, deoarece are dimensiunile maxime acceptabile pentru palmele mele; bine, si un Samsung GALAXY Alpha as fi preferat, dar nu este la fel de performant. In plus, pe Samsung GALAXY S6 in reteaua Orange voi putea folosi functiile VoLTE (apeluri prin reteaua 4G) si apeluri prin Wi-Fi.

Samsung GALAXY S6 Edge+ este cel mai performant smartphone de pe piata si are un pret de 345 euro impreuna cu un abonament Orange Pro care include 8 GB trafic de date si poate ajunge pala la 829 euro daca este achizitionat fara abonament.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.