Gadget Week – saptamana 9–15 august 2015 – ep 67

Autor: -

Am revenit din vacanta de vara, asa ca incep cu stirile de acum doua saptamani cand Samsung a lansat doua phableturi de top si a anuntat un nou smartwatch, dar si lansarea serviciului de plati mobile Samsung Pay, iar Orange a lansat o aplicatie pentru clientii 4G ai retelei. Stirile pe larg:

1. Samsung a lansat in Romania pe 13 august phabletul Galaxy S6 Edge Plus.

Noul Samsung GALAXY S6 Edge+, care este varianta lui Samsung GALAXY Note 5 fara S-Pen si fara functiile speciale de multitasking, este destinat doar pentru piata din Europa, are aceleasi dimensiuni de 5,7 inci precum Samsung GALAXY Note 5 si ecranul curbat pe ambele margini precum Samsung GALAXY S6 Edge.
La capitolul specificatii hardware GALAXY S6 Edge+ au aceeasi camera foto ca pe Samsung GALAXY S6, insa a fost adaugata o stabilizare optica si digitala ce poarta numele video vdis. In plus fata de Samsung GALAXY S6 Edge, vesiunea + dispune de 4 GB memorie RAM.

La capitolul sistem de operare Samsung GALAXY Edge+, Samsung a mai adaugat o functionalitate ecranului curbat: daca pe S6 Edge puteai doar sa apelezi numere de telefon favorite setate anterior de pe marginea curbata, pe S6 Edge+ prin functia Apps edge vei putea deschide si aplicatii mult mai usor de pe ecranul curbat al telefonului. Cei de la Samsung nu au precizat daca in viitor aceasta functie va fi disponibila printr-un update si pe modelul S6 Edge.

Mai multe detalii despre Samsung GALAXY S6 Edge+ si pretul acestui telefon gasiti aici.

2. Note 5 a fost și el lansat tot pe 13 august.

Samsung GALAXY Note 5 imprumuta si el din design-ul lui Samsung GALAXY S6, spatele nu mai este din piele avand cusaturi pe margini, ci este din sticla curbata. Structura metalica este mai rezistenta decat pe Samsung GALAXY S6, iar noul S-Pen are in capatul de sus un mecanism cu click asemeni unui pix mecanic, dar care atunci cand este apasat nu trimite nicio comanda catre display. In plus fata de modelul anterior Note a fost adaugata o functie prin care se pot efectua capturi de ecran multiple (functie utila cand vrei sa selectezi un text lung care nu este afisat pe intreg ecranul), iar functiile de multitasking au fost imbunatatite. O alta functie utila este posibilitatea de a scrie o notita direct pe ecran atunci cand ecranul este inchis, fara a-l debloca.

Noul Samsung GALAXY Note 5 cat si varianta dual-SIM sunt disponibile in Romania in exclusivitate la QuickMobile, acestia oferind si garantie. Mai multe detalii gasiti aici.

Mai multe detalii despre Samsung GALAXY Note 5 si pretul acestui telefon gasiti aici.

3. Samsung a prezentat serviciul Samsung Pay care va fi disponibil in SUA incepand cu 28 septembrie si va fi disponibil pentru dispozitivele S6 si S6 Edge in viitor.

Serviciul nu a fost anuntat inca si in Romania, iar acesta va fi integrat si pe Samsung GALAXY S6 si Samsung GALAXY S6 Edge, deoarece pe aceste modele nu se permite accesul la baterie unde se afla si transimatorul NFC si astfel platile vor fi sigure.

4. Smartwatch-ul Samsung Gear S2 se lanseaza pe 3 septembrie la IFA Berlin. Acesta va rula tot pe sistemul Tizen si meniul este destul de asemanator cu cel de pe Apple Watch.

5. Grupul Publicis a creat aplicatia 4G Fun Kit pentru operatorul Orange, prin care se ofera acces gratuit clientilor Orange care au semnal 4G, Orange oferind in aceasta aplicatie cateva melodii gratuite, o selectie de audiobook-uri de la Humanitas, documentare de la Discovery si Animal Planet, emisiuni de la Eurosport, fragmente umoristice din arhiva TVR si cele mai bunie momente din emisiunea X-Factor. Prin navigarea in fiecare sectiune a aplicatiei clientii primesc cate 200 MB pentru daca isi trimit opinia pozitiva sau negativa (pana la 1 GB trafic de date). Aplicatia este disponibila pe platformele iOS si Android, iar daca nu ai un SIM Orange, poti comanda unul gratuit de aici.

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*