Review monitor de gaming LG 24GM77

Autor: -

Review-ul de mai jos a fost realizat de catre Victoria Giorgiana întrucât ea este foarte pasionată de jocurile pe calculator. Dacă nu aveți răbdare să îl citiți până la final vă invit să vizionați review-ul video al monitorului LG 24GM77 mai sus.

Monitorul  LG  24GM77 este unul din cele mai bune monitoare de gaming de pe piață, cu un raport preț-performanță greu  de egalat.

Diagonala acestuia este de 24 de inci, are cea mai mare rata de refresh de 144 Hz pentru a te bucura de fluiditate, fără imagini decalate.

Acesta a fost testat pe un PC care are următoare configurație:

Procesor – Intel Core i7 2600k 3.8 GHz Quad-core
16GB RAM DDR3 1600 MHZ
Placa video: Asus GeForce GTX 660 direct cu II OC.
SSD: Sandisk ULTRA II 120 GB
HDD: WD Caviar Black 64 MB buffer 2 TB

Panelul este de tip  TN (Twisted Nematic) ceea ce înseamnă că față de un IPS,  TN are un viewing angle mai slab, dar timpul de răspuns este mult mai rapid, iar refresh rate-ul este superior unui panel IPS. IPS este perfect pentru grafică, design, sau orice altă activitate care nu necesită viteză sau timp de răspuns mic.

Rezoluția FULL HD 1080p la un monitor de 24 inci este o rezoluție standard, mulți susțin chiar că este cea ideală.

Luminozitatea de 350 cd/m2 este foarte puternica, albul fiind strălucitor iar restul culorilor sunt foarte clare. Monitorul impresionează prin luminozitate mare, pe lângă un monitor care e capabil doar de 250 sau 300, diferența este foarte mare și este vizibilă dacă monitorul este setat cum trebuie.

Contrast dinamic puternic este de 5.000.000:1. Culoarea neagră arată extraordinar în setările speciale mai dark pentru jocuri ce necesită această setare.

Viewing angle: 160/170 standard

Refresh rate este de 144 Hz. Aici este unul din punctele forte ale monitorului, monitorul fiind perfect pentru gaming, se vede clar diferența față de standardul 60 Hz de pe majoritatea monitoarelor.

Response time-ul de 1ms gtg (grey to grey) : Alt feature crucial al acestui monitor ce îl recomandă pentru gaming.

Un alt feature important al acestui monitor este MOTION 240, care reduce motion blur-ul folosind un strobe backlight care ajută foarte mult la jocurile de curse de mașini.

Monitorul dispune de conectivitate HDMI, DVI, VGA , displayport + usb (pentru audio), deoarece are boxe integrate.

Ce mi-a plăcut la acest monitor:

– design-ul arată bine, combinația de culori aleasă este reușită, îmi place roșul din zona speakerelor.
– Build Quality foarte bun, materialele folosite par solide.
– Standul este puternic, solid, susține monitorul în orice poziție l-ai pune, se ridica și se coboară foarte ușor.
– Poate fi folosit vertical împreună cu alte monitoare pentru a face un setup de surround complex.
Consumul foarte mic >20W
– Mi-a plăcut enorm faptul că, față de alte monitoare de gaming, care deobicei sacrifica capabilitatea de a arăta culori puternice, sau contrastul, acest monitor reușește să obțină rezultate foarte buna la capitolul culoare, în ciuda faptului că este un monitor dedicat aproape exclusiv gamingului.
– Multitudinea de setări disponibile pentru fiecare tip de joc: FPS modes, RTS, samd, sunt destul de bine calibrate.
– Modul Black Stabilizer este extraordinar pentru jocurile mai dark (gen Diablo 3 – Reaper of Souls, sau Dark Souls II), unde negrul devine predominant, diferențele fiind enorme față de modurile standard.
– Testat în jocuri, diferența dintre un monitor de 144 HZ și unul de 60 HZ este ca de la cer la pământ.
În primele 2 minute poți observa faptul că jocul pare mult mai cursiv, mult mai crisp, cu mult mai puțin motion-blur.
– Cea mai mare diferență am vazut-o în jocul Counter Strike : Global Offensive, unde toate cadrele extra afișate chiar contează, un astfel de monitor făcându-și simțită prezența.
– Culorile pot fi îmbunătățite cu profile ICC ce pot fi descărcate de pe site-ul LG sau de pe forumurile de specialitate.

Trebuie precizat că dacă nu ai calculator pe masură, monitorul acesta nu o să lucreze la adevărata lui valoare. În plus, pentru a beneficia de vitezele maxime (120 HZ și 144 HZ ) nu este suficient cablul HDMI, ci trebuie folosit portul DVI sau cel de DisplayPort.

Ce nu mi-a plăcut:

– Trebuie să ai timp și răbdare să-l configurezi, profilele standard sunt ok, dar pentru gaming trebuie sa umblii ceva prin setări.
– Nu mi-a plăcut meniul-rotiță de sub ecran, mi se pare destul de ciudat de folosit.
– Cablul de curent inclus este mult prea scurt.
– Și din păcate nu este inclus cablu DisplayPort, cel mai important pentru viteze mari 120Hz și 144 Hz.
Concluzie finală este că monitorul LG 24GM77 are un preț foarte bun față de competiție, LG a intrat într-un capitol nou pentru ei (Gaming Monitors) cu un monitor excelent, care se comportă extraordinar în mediul Gaming. Prețul acestuia este de 1300 lei la PC Garage.Dacă sunteți un entuziast al jocurilor, și vreți un monitor cât mai rapid, la un buget redus și o mărime ideala atunci LG 24GM77 este candidatul ideal.

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*