Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Gadget Week – saptamana 5–11 iulie 2015 – ep 62

1 min read

gadget week saptamana 5 11 iulie

Am revenit dupa o minivacanta luata nevoit, fiindca mi-am luxat mana stanga. In urmatoarele zile voi reveni cu editiile restante, dar si cu cateva articole destul de interesante. In ultima saptamana a fost lansata o noua versiune a camerei de actiune Go Pro, noi informatii despre OnePlus 2, Samsung Galaxy V Plus – cel mai ieftin smartphone de la Samsung a fost lansat, brandul romanesc nJoy, a lansat o tableta 3G de 8 inch, iar viitorul YotaPhone 3 nu va rula pe sistemul de operare Android. Mai sus puteti viziona mai usor stirile prezentate de Victoria, iar in continuare o sa le detaliez si o sa mai adaug alte stiri si la sfarsit:

1. GoPro Hero 4 Sesion a fost lansat saptamana aceasta.
Camera video de actiune nu este inca disponibila in Romania si nu este mai buna decat un GoPro Hero 4 Black Edition. Seamana foarte mult cu Polaroid Cube (vedeti mai jos un mic hands-on de la MWC 2015), camera este rezitenta la socuri si la scufundari de pana la 10 m, iar principalul dezavantaj al acesteia este ca bateria de 1030 mAh este capsulata.

2. Noi anunturi legate de OnePlus 2 au fost facute pubice de catre compania OnePlus. Noul smartphone va costa 450$ fara abonament la vreun operator,  va avea 4 GB memorie RAM, va dispune de un procesor Snapdragon 810, senzor de amprenta si mufa USB Type-C.

3. Samsung a lansat cel mai ieftin telefon al companiei, un dispozitiv Android asemanator cu Samsung Galaxy Ace. Samsung GALAXY V Plus costa doar 82 $, are doar 512 MB memorie RAM si doar 2 GB memorie interna, adica nu veti putea instala niciun joc decent pe el. Telefonul are ecrnaul de 3 inci, este dual-SIM, are un procesor de 1,2 GHz si o bateria extrem de mica de doar 1500 mAh, mai sus va spuneam ca ultimul GoPro are o bateri de 1030 mAh…

4.  Compania nJoy din Timisoara cunoscuta pe piata mai ales dupa lansarea incarcatorului universal UKKO, lanseaza tableta Maya 8, o tableta cu ecran de 8 inch, conectivitate 3G, procesor quad-core la 1,3 GHz si 1GB memorie RAM. Tableta Maya 8 are un pret de comercializare recomandat de producator de 460 lei.

5. YotaPhone renunta la sistemul de operare Android pentru urmatorul model YotaPhone 3. Noul sistem de operare pe care compania il va instala pe viitorul smartphone va fi Sailfish OS, care este dezvoltat de catre compania Jola fiind bazat pe MeeGo, sistemul de operare abandonat de Nokia.
Aici puteti citi review-ul meu pentru YotaPhone 2.

Alte stiri:

6. Compania Logitech face un mic rebranding la Logi, urmand ca in viiotr sa se acceze doar pe producerea de accesorii.

7. Zvonuri peste zvonuri legate de Samsung GALAXY Note 5 si Samsung GALAXY S6 EDGE Plus care are urma sa fie urmasul lui GALAXY Note EDGE, dar fara S-Pen. Lansarea ar urma sa fie devansata pe 12 august, inainte cu 1 luna de targul de tehnologie IFA, locul unde anual avea loc prezentarea modelelor GALAXY Note. Cititi detalii aici, aici si aici.

8. Samsung a lasat modelul Samsung GALAXY A8.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

One Reply to “Gadget Week – saptamana 5–11 iulie 2015 – ep 62”

  1. Imi plac prezentarile tale, esti tot timpul o sursa utila de informatii. Tine-o tot asa, felicitari.
    Sa auzim de bine!

Comments are closed.