Castigatorii Innovation Labs 2015

Autor: -

Castigatorii Innovation Labs 2015 au fost desemnati in seara de 25 mai intr-o sala unde atmosfera aducea foarte mult cu un eveniment de la Universitatea Politehnica Bucuresti. Ideile din acest an au fost mult mai interesante fata de cele prezentate anul trecut, majoritatea mizand pe Internet of Things si aplicatii de mobil.

Ideile care au ajuns in finala Innovation Labs 2015

Castigatorii Innovation Labs 2015

Premiul Best Business a fost castigat de Vitabox.me, aplicatia pentru pasionatii de fitness ce propune planuri de suplimentare nutritionala in functie de obiceiurile de antrenament ale fiecarui utilizator. Vitabox.me a semnat deja un contract cu un lant international de centre fitness, dovedind capacitatea de a estima piata si nevoile utilizatorilor, precum si un produs gata pentru lansare.

Echipa Eskimo a revendicat premiul Best Product. Eskimo este genunchiera smart care ii ajuta pe schiori sa previna din timp accidente sau miscari potential periculoase in timpul coborarilor, ajutandu-i sa isi corecteze pozitia, prin intermediul unei aplicatii de smartphone. Produsul se adreseaza unei nise dispusa sa ofere cateva sute de euro pe un echipament sportiv, insa in Romania nu cred ca vor fi multi interesati.

Premiul Best Pitch a fost acordat echipei care a dezvoltat produsul Coinfetti – solutia de convertire automata din bitcoins in moneda fizica, instant, pe cardul de debit al utilizatorului. Prezentarea Coinfetti, pe langa explicarea unui concept tehnic pe intelesul tuturor, a energizat sala si a starnit ropote de aplauze, gandtiti-va ca audienta era formata in mare de studenti de la Politehnica care vad in Bitcoin moneda viitorului.

La categoria Internet of Things proiectul castigator a fost PoltBox, care este o pedala cu efecte pentru chitara electrica pe care se pot instala un numar nelimitat de efecte dintr-un magazin virtual. Avantajele acestui produs sunt ca chitaristul are toate efectele pe o singura pedala, magazin online cu efecte, conectivitate Wi-Fi, pretul foarte mic.

Fingerdrum Master a fost desemnata cea mai buna aplicatie la categoria Mobile. Aplicatia aduce pe telefonul mobil un MPC virtual – instrument muzical prin care se combina mai multe sunete pentru crearea unei piese (vezi artisti precum Dub FX, Fanas). Aplicatia va fi lansata in cadrul festivalului Electric Castle.

Aplicatia bazata pe realitate augmentata Veiled a castigat la categoria Disrupt Retail. Cu ajutorul acestei aplicatii retailerii pot crea reclame virtuale in diferite zone din oras, utilizatorul fiind notificat prin notificari push de existenta unei reclame.

Premiul special al juriului a fost acordat aplicatiei Retake, aplicatie prin care se poate face o localizare in interiorul unei cladiri folosind dispozitivele iBeacon, fara a fi nevoie de conectivitate GPS.

Innovation Labs 2015 este un proiect organizat de Tech Lounge cu sprijinul Orange, Carrefour Romania, Microsoft YouthSpark, Romanian-American Foundation si al partenerilor: Ixia, FotoNation, Adobe, Intel Software, Electronic Arts, Microchip, Cisco, Onyx Beacon, Spherik Accelerator, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS), Techsylvania, impreuna cu partenerii academici Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, precum si impreuna cu partenerii media: Ziarul Financiar, Forbes, Electronica Azi, Today Software Magazine, Romania Insider si City Compass Media.

 

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*