Expozitie cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la lansarea sticlei Contur Coca-Cola

Autor: -

Design-ul unic care sa poate fi recunoscut printr-o simpla atingere sau chiar si atunci cand este spart in bucati – acestea au fost cerintele care au stat la baza realizarii sticlei Contur Coca-Cola, care a implinit anul acesta 100 de ani.

Brevetata pe 16 noiembrie 1915, sticla Contur Coca-Cola este o creatie a Root Glass Company din Terre Haute, Indiana. Cu formele sale inconfundabile si silueta distinctiva, sticla a devenit rapid un simbol international, fiind, pe parcursul ultimilor 100 de ani, sursa de inspiratie pentru momente memorabile din lumea filmului, a instoriei, a design-ului si a artelor.

Brevetul sticlei este reinoint pentru prima data in anul 1923, chiar in ziua de Craciun. Data in sine a fost o coincidenta – deoarece Monitorul Oficial aparea in fiecare marti, iar in anul respectiv Craciunul a picat in aceasta zi a saptamanii.  De aici si denumirea de “sticla de Craciun”

1925 este anul in care sticla Coca-Cola primeste, pentru prima data, denumirea de „contur”, intr-o descriere publicata de revista franceza  Le Monde.
Cativa ani mai tarziu, conturul distinctiv al sticlei este deja atat de cunoscut, incat dobandeste statut de marca inregistrata in 1951.

Primul artist faimos care foloseste sticla Coca-Cola intr-un tablou este Salvador Dali, in lucrarea sa din anul 1943, Poezie din America.

Un studiu realizat in 1949 dezvaluia ca peste 99% dintre americani puteau deja identifica sticla Coca-Cola doar dupa forma sa.

Sticla de Coca-Cola “a colaborat” de-a lungul timpului cu artisti exceptionali si a fost reprezentata in nenumarate lucrari. Andy Warhol,Vincent Poole, Michael Babyak sau Luigi Bona – sunt doar o parte din artistii care si-au gasit inspiratia in sticla de Coca-Cola.

In 2013, lucrarea lui Andy Warhol, tabloul “Coca-Cola (3)” – s-a vandut cu peste 57 milioane de dolari.

Expozitia 100 ani de Sticla Coca-Cola Contur

In perioada 22 mai – 24 mai la Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC) situat pe o aripa a Palatului Parlamentului puteti vizita gratuit o expozitie dedicata sticlei Contur Coca-Cola. De-a lungul acestui itinerariu va asteapta spoturi publicitare impresionante, sticle de colectie si decoruri  unice ce au fost aduse, in premiera, chiar de la Muzeul Coca-Cola din Atlanta. Veti avea ocazia de a gasi aici una din lucrarile artistului Andy Warlhol realizate pentru formatia americana de rock The Velvet Underground, veti putea face poze cu Elvis Presley si Marilyn Monroe si evident veti putea savuta o Coca-Cola pe terasa MNAC. Evenimentul pe Facebook.

Instameet Coca-Cola

instameet-coca-cola

Duminica incepand cu ora 11.00, tot la MNAC are loc instameet-ul Coca-Cola #100yearsInstaMeet.

Avem si 3 provocari si premii pe masura:
· Un aparat Lomo pe film, pentru fotografia care reuseste sa surpinda conturul sticlei Coca-Cola in cele mai neasteptate locuri
· Un scanner de fotografie pe film care se ataseaza telefonului, pentru imaginea care surprinde cele mai frumoase contururi din cadrul expozitiei
· Un suport pentru fotografii panoramice, pentru cea mai interesanta panorama realizata la eveniment

Rezolva cat mai creativ unul din challenge-urile de mai sus, posteaza fotografia si nu uita sa adaugi hashtag-urile #KissHappiness si #100yearsInstaMeet. Inscrierile sunt deschise intre 24 si 31 Mai 2015.

Aplicatia Povestea sticlei Contur Coca-Cola

Coca-Cola a dezvoltat o aplicatie care va propune o calatorie interactiva ce va va oferi ocazia de a arunca o privire in arhivele Coca-Cola din Atlanta, ce includ imagini si informatii despre brand-ul Coca-Cola si sticla Contur Coca-Cola. Aplicatia va fi gratuita si va disponibila pe platformele iOS si Android.

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*