Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Gadget Week – saptamana 10-16 mai 2015 – ep 54

1 min read

gadget week saptamana 10 16 mai

Stirile saptamanii 10-16 mai va sunt prezentate de catre Victoria:

1. Tarifele de roaming in UE ar putea sa nu mai fie eliminate, pentru cetatenii din statele din europene urmand sa fie introdus un pachet cu un numar limitat de 50 de apeluri pe an pentru apeluri in roaming la tarifele locale, dupa depasirea acestei limite fiecare operator urmand sa aplice tarife existente pentru apelurile efectuate in roaming. Acelasi lucru s-ar aplica si pentru primele 50 SMS-uri, iar pentru date 100 MB ar urma sa fie taxati conform tarifelor din tara de origine, iar dupa terminarea traficului cu 20centi/MB. Tarifele sunt foarte bune in opinia mea si ar urma sa se aplice de la 1 ianuarie 2016.

2. Acer anunta noi terminale 2 in 1 din seria Aspire si Switch.
Aspire R11 are o diagonala de 11.6 inch, un procesor Intel Pentium cu placa video Intel HD, 8GB memorie RAM si 1TB memorie interna, autonomia fiind de pana la 8 ore.
Acer Switch 10 are un ecran full HD, un procesor quad-core, 2GB RAM, autonomia fiind de pana la 7 ore.

3. Gear Next ar urma sa fie cel mai interesant smartwatch din acest an. Display rotund va putea fi controlat printr-o rotita situata in jurul cadranului. Sistemul de operare va fi tot Tizen ca pe toate smartwatch-urile Samsung.

4. Samsung a lansat un SSD-ul portabil Samsung T1 in 3 versiuni 250 GB, 500 GB si 1 TB (fiind primul de 1 TB de pe piata). Avand in vedere costurile mici si viteze mari pe care le poti atinge printr-un port USB 3.0 nu prea vad rostul pentru care sa iti cumperi un SSD extern in locul unuia clasic, SSD-ul este util pentru sistemul de operare, nu pentru stocarea datelor.

5. F64 a lansat serviciul de buyback Upgrade pentru aparate foto DSLR, compacte high-end, camere video si obiective foto-video. Mai multe detalii gasiti aici.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.