Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Samsung recruteaza noi ambasadori

2 min read

sam logo

Samsung_mobilersAnul trecut pe vremea aceasta eram constrans sa plec din proiectul Samsung Mobilers dupa ce m-am intors din Barcelona de la lansarea lui Samsung GALAXY S5.

Sa va povestesc cum s-a ajuns la acea decizie. Dupa scandalul cu mobilerul blogger din India care a fost „abandonat” in Berlin cu ocazia lansarii lui GALAXY Note II si caruia Nokia i-a platit biletul de avion, Samsung a decis la nivel mondial sa nu mai fie implicati bloggeri in proiectul Mobilers. Eu am putut sa mai raman in proiect inca doi ani deoarece fusesem recrutat inaintea acestui incident, insa dupa plecarea de anul trecut la MWC, dupa ce am scris si la Zoso pe blog si dupa ce proiectul Mobilers a fost mutat in cadrul altui departament Samsung am fost invitat sa accept incetarea colaborarii cu acest proiect Samsung. Este totusi de retinut ca semnasem contractul de continuare a proiectului Samsung Mobilers pentru inca un an cand m-am intors de la Barcelona, unde nu am ajuns din partea Samsung, nici la targ, nici la lansare, de sustinerea mea fiind responsabile alte persoane. Cei de la Samsung apucasera sa vada relatarea de la Zoso cand am semnat prelungirea pentru inca un an a contractului si articolul nu s-a dovedit a fi o problema, insa, la doua saptamani dupa, am fost chemat sa semnez un alt act prin care sa incetez colaborarea cu ei deoarece m-au incadrat la categoria „blogger cunoscut”. Nu am facut publica aceasta situatie de acum un an pentru ca mi s-a parut un pic absurda decizia lor si am preferat sa imi continui activitatea. Concluzia ar fi ca a fost nevoie de un guest-post la Zoso pe blog cu reclama directa pentru Samsung, pentru ca cei de la Samsung sa observe ca sunt blogger cunoscut, sa imi acorde aceasta eticheta si sa ma „pensioneze” din proiect.

In fine, probabil aceasta a fost cea mai buna decizie din 2014, deoarece dupa plecarea din proiect am reusit sa testez foarte multe device-uri si sa obtin foarte multa expunere, iar implicarea in Samsung Mobilers ma limita si ingreuna alte colaborari.

Pana duminica se fac noi recrutari in proiectul Samsung si va recomand sa intrati in acest proiect daca nu aveti un blog, deoarece va poate ajuta sa va remarcati in online, mai ales dupa incheierea colaborarii. Vedeti un alt exemplu de succes – Victoria – care a reusit sa stranga o baza de fani cand era in proiectul Mobilers, iar acum are propriul canal de Youtube unde testeaza deviceuri, realizeaza emisiuni saptamanale si ia parte la campanii.

Recrutarile se fac folosind acest formular. La intrebarea „care este cea mai interesanta informatie pe care o stii despre brandul Samsung” eu as mentiona ca Samsung vinde si automobile, iar la intrebarea „ce device mobil ai inventa”, eu am raspuns in urma cu 5 ani Samsung Watch – care a si devenit realitate intre timp. In echipa de mobieri sunt oameni din toata tara, cu personalitati diferite, deschisi la minte, cu care va veti intelege foarte bine, iar Samsung promite pentru acest proiect recompense si surprize in fiecare luna. Recompensele constau, de cele mai multe ori. in produse Samsung, asa ca ganditi-va bine inainte sa aplicati, deoarece va veti inchina exclusiv la acest brand.

Vedeti aici care a fost activitatea mea cat am fost ambasador Samsung, insa din ce am inteles proiectul se va modifica putin anul acesta si va trebui sa faceti in plus si activitati de promoteri.

Bafta!

 

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

3 Replies to “Samsung recruteaza noi ambasadori”

  1. E bine ca nu ai fost prins intr-un scandal cu Nokia nu de alta dar aveai numai de pierdut avand in vedere decarea brusca a acestei firme mari…
    Samsung nu ofera dual sim sau tasture fizice si ramane doar pe tastura touch ?

  2. Salut. Cum pot sa aflu si eu de anumite proiecte dezvoltate de marile companii? Sunt pasionat de teste… Dar nu am reusit pana acum sa intru in nici un proiect… Pot sa obtin niste sfaturi sau putin ajutor? Multumesc!!!

Comments are closed.