Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Gadget Week – saptamana 15-21 martie 2015 – ep 45

2 min read

gadget week saptamana 15 21 mart

Saptamana aceasta avem noutati de la BlackBerry, Samsung, Toshiba, HTC, dar si de la antreprenorul Radu Georgescu care este implicat in lansarea unui smartwatch la nivel international.

1. BlackBerry a lansat o tableta destinata companiilor impreuna cu Samsung si IBM.
Tableta este de fapt un Samsung GALAXY Tab S de 10.5 inci ce ruleaza un software creat de catre BlackBerry impreuna cu IBM. Datele de pe aceasta tableta sunt criptate, iar accesul la ele se poate face fie prin intermediul amprentei vocale a utilizatorului, sau printr-un dispozitiv proprietar numit Secusmart Security Card. Aplicatiile din Google Play vor putea fi instalate si pe aceasta tableta.

BlackBerry SecuTablet este cea mai scumpa tableta de la Samsung pretul acesteia fiind de 2.380 lei. Ma bucur ca totusi Samsung a intrat in acest proiect cu toate ca si ei ofera o solutie de securitate – Samsung Knox.

2. Vector Watch – ceasul cu autonomie de 30 de zile.
Ceasul a fost proiectat de catre o echipa de romani, in spatele proiectului aflandu-se Radu Georgescu (cunocut dupa ce a vandut antivirusul RAV catre Microsoft) si Andrei Pitis. CEO-ul companiei este Joe Santana, fost CEO la Timex, iar seful echipei de design este Steve Jarvis cel care a lucrat la proiectarea bratarilor de fitness Nike. 
Ceasul este compatibil cu platformele iOS si Android si are o autonomie de pana la 30 de zile datoria ecranului LCD monocrom. Vector Watch este disponibil in doua variante, pretul pornind de la 199 dolari pentru varianta cu ecran dreptunghiular si 349 dolari pentru varianta cu ecran circular.

3. Serviciul de streaming audio online Tidal este disponibil si in Romania. In plus fata de serviciile asemanatoare Deezer si Zonga, Tidal ofera o biblioteca muzicala cu piese la o calitate superioara de 1411 kbps, dar si streaming video. In plus aplicatia poate recunoaste si melodii precum aplicatiile Shazam sau SoundHound.
Aplicatia este disponibila pe platformele iOS si Android, iar abonamentul lunar este de 10 euro/luna. Exista o perioada de trial de 7 zile, dupa ce ti se vor retine 10 euro din contul de PayPal. Serviciul este inutil daca asculti muzica doar de la casti de pe PC sau mobil, dar daca ai un sistem audio 5.1 eu zic ca merita sa il incercati.

4. Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge au fost lansate in Romania pe 17 martie, insa le veti putea achizitiona incepand cu jumatatea lunii aprilie.
[button url=”https://www.stefanblog.com/2015/03/samsung-galaxy-s6.html/” target=”_blank” style=”red” size=”medium]Cititi aici toate detaliile si scurte review-uri cu Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge[/button]
Deocamdata se fac precomenzi pe site-urile eMAG, QuickMobile si de la operatorii Vodafoane (Galaxy S6, Galaxy S6 Edge),Orange (Galaxy S6, Galaxy S6 Edge) si Telekom (Galaxy S6,Galaxy S6 Edge). Galaxy S6 modelul cel mai ieftin de 32 GB are pretul de lansare de 3.300 lei in timp ce GALAXY S6 Edge are pretul de pornire de la 3.900 lei. Operatorii telecom ofera si un charger wireless cadou pentru cei care fac o precomanda zilele acestea, in limita stocului disponibil, iar in magazinul Media Galaxy din Baneasa Shopping City puteti sa le testati.

5. Toshiba a anuntat ca gama de ultrabook-uri Kira va fi disponibila si in Romania. Laptopurile din gama Kira au fost prezentate la CES 2015 cele mai importante caracteristici ale acestora fiind ecran-ul Quad HD, grosimi de 7,6/17,9 mm, procesor Intel Core i7 din generatia Broadwell si autonomie de pana la 13 ore. Mai multe detalii despre noile laptop-uri cititi aici.

6. Windows 10 va fi lansat gratuit in aceasta vara si NU va fi oferit gratuit si celor care au versiuni piratate de Windows. Desi initial Terry Myerson declarase pentru Reuters ca Windows 10 va fi disponibil gratuit si pentru cei care au versiuni piratate de Windows, un purtator de cuvant Microsoft a precizat ca upgrade-ul la Windows 10 va fi posibil si pentru un PC cu Windows instalat ilegal, dar statutul de licenta nevalida nu se va schimba.

7. HTC One M9+ ar urma sa fie lansat in luna aprilie.
Specificatiile pentru HTC One M9+ sunt: ecran de 5.2˝ la rezolutie 1440×2560 pixeli (QHD), si are dimensiunile de 150.9 x 72.5 x 10.2mm. Telefonul va avea 3 GB memorie RAM, 32 GB memorie interna si se va fi comercializat in doua variante cu procesor Snapdragon 810 sau MediaTek MT6795.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.