Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Review Philips Xenium I908

2 min read

00011

Philips a revenit pe piata telefoanelor mobile anul trecut, iar gama de varf o reprezinta modelele Philips Xenium I908 si Philips I928. Despre lansarea celor doua modele am scris si aici, insa inainte de a va prezenta modelul Xenium I908 trebuie sa va spun cateva cuvinte despre brand-ul de telefoane mobile Philips si gama lui principala – Xenium.

Olandezii de la Philips au vandut in 2006 divizia de telefonie mobila chinezilor de la China Electronics Corporation (CEC), insa compania mama a avut in continuare ultimul cuvant atunci cand telefoanele au fost lansate pe piata.
In Romania compania Philips a revenit pentru a doua oara in 2013 cu terminale Android bune, majoritatea dual-SIM-uri, iar principalii distribuitori sunt Arsis (dealer Vodafone) si RCS-RDS. In afara de Romania, in Europa telefoanele Philips se mai comercializeaza doar in Rusia si Polonia.

Daca sunteti sceptici ca veti cumpara un telefon chinezesc care se va strica foarte repede si iremediabil, vreau sa va linistesc si sa elimin aceasta indoiala, deoarece telefoanele Philips sunt aduse in Romania pe cale oficiala si beneficiaza de 2 ani garantie. Service-ul oficial Philips Romania este Cordon Electronics, cei care in trecut au asigurat si service-ul pentru telefoanele Nokia.

Gama Xenium beneficiaza de optimizari prin care telefoanele au o autonomie foarte mare, de pana la 1 luna timp de asteptare si pana la 8 ore timp de convorbire.

Review Philips Xenium I908

Telefonul Philips Xenium I908 are o baterie de 3000 mAh ce nu poate fi detasata – in cazul meu, telefonul mi-a oferit o autonomie de o zi si jumatate – aproape doua, in conditiile in care am folosit internetul pe mobil, notificari, browsing si uneori cu functia hot-spot activata.

Philips-I908

Specificatii

Procesor Mediatek octa-core de 1,7 Ghz
Sistem de operare: Android, 4.4.2 KitKat
Grosime 8,8 mm
Greutate 150 grame
LCD IPS, 5″ 1920 x 1080 Full HD
Conectivitate 3G, Bluetooth, Radio FM
Memorie 16 GB, 2 GB RAM / 32 GB, 3 GB RAM
Baterie 3000 mAh
Camera 13 MP cu autofocus, 5MP camera secundara

Constructia

Inca de la lansarea celor doua modele din clasa de varf de la Philips am fost atras de modelul Xenium i908 datorita ecranului mai mic de 5″, fata de i928 (6″) si de capacul telefonului placut la atingere, asemanator cu cel de pe Samsung GALAXY S4 Black Edition.

capac-Philips-i908

Capacul isi continua marginile si pe muchia telefonului, protejandu-l astfel mult mai bine impotriva socurilor. Astfel, scapi de grija inlocuirii ramei daca zgarii telefonului pe lateral. Un capac este mai ieftin si nu necesita interventia unui service ca in cazul inlocuirii unei rame.

0004

Odata desfacut capacul, aveti acces la sloturile normale pentru cele doua SIM-uri (daca aveti micro SIM nu veti avea nevoie neaparat de un adaptor pentru SIM normal). SIM-urile pot fi inlocuite fara a reporni telefonul, insa eu recomand sa il resetati pentru a fi siguri ca sistemul de operare isi ia corect setarile pentru conexiunea la internet.

Mare atentie – la fel ca la OnePlus One, puteti desface capacul de pe spate, dar nu puteti inlatura bateria, aceasta fiind lipita de placa de baza. Tot sub carcasa exista si un buton de reset care va permite sa reporniti telefonul daca acesta nu mai raspunde la niciun fel de comanda.

Soft

Atat pe Xenium I908, cat si pe I928, este instalata versiunea Android 4.4, meniul fiind asemanator cu tema standard de pe OnePlus One, adica cu foarte putine modificari ale softului, astfel ca veti avea parte de o navigare fara fluenta prin meniurile si aplicatiile telefonului. Apelarea se face foarte usor, utilizatorul putand selecta inaintea fiecarui apel de pe ce SIM doreste sa initieze apelul (in review-ul video se poate vedea cat de usor se selecteaza reteaua favorita pentru initierea apelurilor).

Camera foto

Camera foto este de 13 MP, iar cea frontala este de 5 MP, buna pe timp de zi si slaba in conditii de luminozitate redusa. Pe acest telefon veti avea preinstalat si un soft de editare a pozelor foto care chiar isi face treaba bine.

Concluzii

Imi place foarte mult constructia telefonului, dupa cum am spus si mai sus – spatele telefonului este mat si nu aluneca din mana, pe ecran se vad reflexiile de lumina foarte usor, dar cu o folie de ecran mata vei rezolva problema. Nu mi-au placut foarte mult culorile ecranului, iti recomand sa mergi intr-un magazin sa le vezi live inainte sa il cumperi. Daca nu esti decis ce sa alegi intre modelele I908 si I928, trebuie sa iei in consideratie si autonomia bateriei, care la I928 este de 8-10 ore, iar la I908 de aproape doua zile. Chiar daca cele doua modele au specificatii aproape identice, I908 este optimizat pentru a oferi o autonomie mai mare, facand parte din gama Xenium. Un mic pont la nivel de accesorii – gasiti huse pentru cele doua modele Philips pe acest site.

Philips Xenium i908 poate fi achizitionat fara abonament de pe site-ul eMAG.ro la pretul de 1180 lei sau din reteaua magazinelor RCS & RDS sau de pe site. Philips i928 se comercializeaza la 1270 lei.

philips-xenium-i908

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

9 Replies to “Review Philips Xenium I908”

  1. Foarte dezamăgit de serviciul Cordon Electronică, am avut ghinionul să cumpăr un Philips i908 care are probleme cu recepția GPS, GPS-ul funcționează aleator mai ales dacă conectez încărcătorul de la mașină.
    Dus în service, am fost chemat după două zile să-l ridic, mi s-a spus că au rescris softul și că a fost curățat (telefonul avea două săptămâni). Mi s-a mai recomandat „să am grijă ce aplicații instalez”. Pe drumul de la service la serviciu, fără să mai instalez vre-o aplicație, cu maps default, am constatat ca GPSul se comporta la fel de rău. I-am sunat si au zis să-l aduc din nou în service. Ăștia nu realizează că nu-ți poți lăsa telefonul în service pentru perioade lungi dacă nu ai cu ce să-l înlocuiești.
    Concluzia, feriți-vă de Cordon Electronică.

    1. Eu am avut telefoane la ei in trecut in service si nu am avut probleme, daca te duci cu acelasi defect de mai multe ori o sa ti-l inlocuiasca pana la urma cu unul nou.

      1. pai la service sa-l tot trimitii…. cam naspa. dar problema la philips este de fapt alta si dau un exemplu:
        S388. bateria este de 1000 mAh real si testat nu de 1700mAh cum este oficial pe ea si ambalaj. nu are OTA, nu are specificatiile tehnice corecte, are probleme cu senzorii si auditia, nu are suport tehnic, NU are manual de utilizare ci o fitzuica, NU are memoria de 4gb si 1Gb ram, NU are aplicatiile de pe site producator, NU are rata de absortie anuntata, Philips Romania NU recunoaste telefoanele si multe alte probleme. NU RECOMAND produsele Philips. am folosit aplicatia cpu-z android; in cele afirmate stau marturie convorbirile cu philips, cordon electronics (service), world comm (importatorul), 0800800202 (hotline) si mail–urile pe care le pot pune la dispozitie oricand.cu toate ca OPC-ul a spus ca telefonul nu este conform legislatiei pentru comercializare RDS zice ca asa a venit, asa il vinde… pai daca primesc droguri… ei le vand?

    2. Ce program de navigație folosești ? Eu am igo primo și funcționează ok.

  2. Confirm: philips romania nu recunoaste telefonul s388, suportul nu exista doar la nivel declarativ, bateria este de 1000mah, lipseste recunoasterea scrisului de mana pus pe site si in manual si world com marele importator in loc sa rezolve problemele pentru upgrade ma trimite la service iar pentru falsurile cu memoria, bateria, aplicatiile lipsa, manualul fictiv, bug firmware cu driverele lipsa in mod conectare cd…. ofera banii inapoi, adica recunoaste ca vinde produse in lmod ilegal

  3. Salut , am si eu un Philips s388 si sunt foarte multumit de el nu am nimic sa reprosez!Produs legal sau ilegal chinezec sau american ii bun la bani care ii dai pe el! Bateriea ma tine 3 zile numa vorbit la telefon si foarte putin timp pe net, doua ore jumate chiar 3 ore ecran pornit ! I-am facut eu upgrade acasa la KK merge bine multe aplicatii pe el tot timpu peste 500 RAM liberi si gps merge ok . Va trebuie manuale pt ce ca toate telefoanele sunt la fel ca si PC-urile. V-ar trebui un manual de 1000 de pagini pt un smartphone! Ma bate gandul sa iau un Philips I908 sau i928 inca nu sunt hotarat care din ele.

  4. Feriti-va de Cordon Electronics, au destule tepe in „palmares”, cautati pe net reclamatiile altor clienti…

Comments are closed.