Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana

Gadget Week – saptamana 13-19 decembrie 2014 – ep 33

2 min read

gadget week saptamana 13 19 dece

A trecut Craciunul asa ca in cazul in care ati ratat stirile de saptamna trecuta din domeniul tehnologiei va invit sa citti mai jos un sumar.

1. Orange este singurul operator din Romania care le ofera clientilor prepay sau cu abonament sa achizitioneze aplicatii si jocuri din Google Play, sumele platite fiind adaugate la factura lunara sau retrase din creditul cartelei PrePay. Astfel clientii Orange nu mai sunt nevoiti sa introduca cardul bancar in Google Wallet. Se pot achizitiona aplicatii avand pretul de maximum 15 euro, in limita a 50 de euro lunar. In general utilizatorii dispozitivelor iOS nu au temeri in a-si inscrie cardul in AppStore, insa cei cu Android sunt mai precauti si nu sunt obisnuiti sa plateasca pentru aplicatii si jocuri. Astfel salut initiativa Orange si sper ca cei cu dispozitive Android nu vor avea temeri sa plateasca folosind creditul disponibil pe cartela. Vodafone a oferit in trecut un serviciu de plata la factura asemanator in magazinul Nokia Store.

2. Primele zvonuri legate de iPhone 6S au inceput sa apara pe anumite site-uri: 2GB memorie RAM precum tableta iPad Air 2 si procesor A9 produs de catre Samsung. Analistii economici sustin ca un alt iPhone 6S va fi lansat cu ecran de 4 inch pastrand designul lui iPhone 6 si specificatiile lui iPhone 5S. Ramane sa vedem daca iPhone-ul se va intoarce la dimensiunile mele preferate de 4 inch.

3. Sony va produce un minitelevizor cu Android, mai exact o tableta cu un ecran UHD care va avea o diagonala de 12,97” la o rezolutie de 2840 x 2400 pixeli. Tableta va avea un procesor Snapdragon 810 pe 64 de biti la 2,8 GHz si va avea 6 GB memorie RAM. Memoria interna este de 64 GB, iar bateria de 12100 mAh, iar cel mai probabil va oferi o autonomie de 2-3 zile. Aceasta tableta ar putea fi lansata la MWC 2015.

4. Daca am vorbit despre tableta care va avea o baterie de 12100 de mAh, am zis sa va prezint si smartphone-ul cu cea mai mare baterie. Elephone P5000 este un telefon cu o carcasa normala de 9,3mm grosime, dar cu o bateria foarte mare, avand capacitatea de 5350 mAh care va asigura o autonomie de pana la 4 zile. Telefonul are un procesor MediaTek octa-core la 1,7 GHz, o memorie RAM de 2 GB si doua camere de 16 MP si respectiv de 8 MP. Pretul nu se cunoaste, iar telefonul se lanseaza in ianuria 2015.

5. Aplicatiile din AppStore se vor scumpi incepand cu 1 Ianuarie 2015 datorita noilor reglementari impuse de Uniunea Europeana. De la 1 Ianuarie TVA-ul aplicat aplicatiilor va avea valoarea din tara cumparatorului nu din tara vanzatorului cum se intampla pana acum. App Sotre este inregistrat in Luxemburg, iar Apple a impus o cota TVA utilizatorilor din Europa de 15%, insa de la 1 ianurie toate aplicatiile se vor scumpi cu 9%, bani ce vor ajunge la statul Roman. Pana pe 6 Ianuarie sunt multe reduceri in App Store.

6. OnePlus One Mini ar urma sa aiba un ecran HD de 5” un procesor Snapdragon 615 si doua camere de 8 MP, dar si o baterie externa.

7. Aplicatia WhatsApp ar putea ajunge pe PC-urile noastre prin intermediul unui site web. Aceasta functie o gasiti si pe serviciul de mesaging Telegram, dar sincer as folosi mai mult serviciul de mesagerie WhatsApp, deoarece in momentul de fata aplicatia consuma foarte repede bateriile smartphone-urilor.

8. Nici nu a fost bine lansat modelul Sony Xperia E3, ca au aparut deja specificatiile pentru viitorul model din aceasta serie. Fata de Xperia E3, viitorul telefon E4 va avea un procesor MediaTek MT6582, compus din CPU quad-core la 1.3GHz si 1GB memorie RAM.

 

Avatar of Victoria Giorgiana
Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana