Gadget Week – saptamana 6-12 decembrie 2014 – ep 32

Autor: -

Aceasta este editia cu numarul 32 de cand strangem stririle din lumea gadgeturilor intr-o emisiune saptamanala, iar de acum inainte o sa o vedeti pe Victoria si mai des pe acest blog fiindca ne-am pus pe testat telefoane si tablete si nu doar de la Samsung :P. Asa ca de acum inainte pe langa review-ul text facut de mine la smartphone-uri si tablete o sa mai aveti o a doua parere in acelasi articol. Sa trecem stiri, avem imagini cu noua gama de telefoane lanseaza Samsung, aflati cum se va numi noua tableta de la HTC si cine va lansa primul smartwatch 4G.

1. Samsung va lansa o noua gama de telefoane mobile care vor rula direct cu Android 5.

Samsung GALAXY E5 va avea un ecran SuperAMOLED HD de 5”, un procesor Snapdragon 410 la 1,2 GHz si 2GB memorie RAM. Bateria va fi de 2300 mAh, iar grosimea acestui model va fi de 6,9 mm. Camera foto principala va avea un senzor de 8MP si respectiv 5MP.

Samsung GALAXY E7 va avea un ecran de 5,5” tot la rezolutie HD si cu aceleasi specificatii tehnice. Camera va avea un senzor mai mare de 13 MP respecitv 5 MP. Bateria este si ea un pic mai mare de 2950 mAh.

2. HTC va lansa la aproape 3 ani o noua tableta sub brand propriu care va imprumuta din specificatiile tabletei Nexus 9. Pe langa modelul principal Hima, vor exista si alte doua versiuni secundare Hima Ace si Hima Ultra.

3. Allview lanseaza noua gama de tablete Viva LTE care este compatibila cu retelele 4G. Tabletele sunt disponibile in versiunile de 7”, 8” si 9,7”. Procesorul de pe aceste tablete este quad-core la 1,5 GHz si dispun de 1 GB memorie RAM. Pretul tabletelor incepe de lea 600 lei pentru modelul de 7”.

4. LG face primul pas si va lansa pimul smartwatch 4G la Mobile World Congress in luna martie.
Noul smartwatch va pastra linia modelelor anterioare urmand sa aiba design-ul circular. Momentan, dintre marii producatori doar Samsung comercializeaza un smartwatch 3G si anume Samsung Gear S.

In Romania este disponibil de saptamana aceasta modelul LG G Watch R insa la un pret foarte piperat de 1700 lei, prin magazinul QuickMobile.

5. Qualcomm anunta cel mai performant procesor pe care il vom vedea cu siguranta implementat pe multe smartphone-uri la anul. Ca sa intelegeti doar Samsung isi creeaza procesoare pentru anumite modele, dar si ei apeleaza la cele produse de catre Qualcomm. Cum sistemul Android este adoptate de majoritatea producatorilor asa si procesoarele Qualcomm sunt prezente pe mai toate device-urile cu sistem de operare Android. Noul procesor Snapdragon 810 va fi pe arhitectura de 64 biti si va fi compatibil cu retelele LTE (4G) Cat. 9 ceea ce le va permite telefoanelor sa atinga viteze de descarcare de pana la 450 Mbps. Capabilitatile unui telefon de a se conecta la retelele 4G nu sunt date de catre un modem special, ci tot de catre procesor. Momentan retelele 4G sunt compatibile doar cu standardul LTE Cat 6 care ofera viteze maxime de descare de pana la 300 Mbps, asa ca in viitor si retelele 4G trebuie upgradate pentru a oferi viteze de descarcare de pana la 450 Mbps.

6. Vivo X5 Max este cel mai subtire telefon din lume avand o grosime de doar 4,75 mm. Telefonul este de fapt cel mai subtire phablet dual-SIM, deoarece are un ecran de 5,5”. De remarcat ca acest telefon are si cel mai sistem audio, Hi-Fi 2.0, care poate reda sunete la 120 de decibeli. Procesorul este de Snapdragon 615, pe 64 biti, iar memoria RAM este de 2GB. Telefonul va fi disponibil incepand cu 22 decembrie in China la pretul de 485$.

7. LG incearca marea cu degetul si pregateste primul smartphone cu sistemul de operare Firefox OS. Modelul LG L25 va fi disponibil doar printr-un operator japones si nu va fi lansat si pe alte piete. Sistemul de operare este destul de rudimentar in general telefoanele cu Firefox OS fiind destinate pietelor in dezvoltare, insa acest model pare va fi un flagship deoarece va fi primul model 4G.

8. Samsung GALAXY Grand 3 va fi lansat curand si cel mai probabil tot in China, fiindca de acolo au rasarit si specificatiile. Noul model va avea un ecran HD de 5,25″, un procesor quad-core de 1,2 GHz si 1,5 GB memorie RAM. Phabletul va cantari 140 de grame si va avea o grosime de aproape 8mm.

Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*