Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana

Gadget Week – saptamana 11 – 17 octombrie – ep 24

1 min read

gadget week saptamana 11 17 octo

Stirile saptamanii 11 – 17 octombrie din domeniul IT, sunt alese de mine si Victoria, prezentate de catre Victoria intr-o emisiune de maxim 10 minute care apare in week-end si mai jos comentate de mine:

1. Samsung doreste de acum sa dezvolte si retele telecom (slava domnului poate scapam de suprematia globala de la Huawei), demonstrand intr-o masina care se deplaseaza cu 110 km/h ca viitoare tehnologie 5G  a acestora permite atingerea de viteze de navigare de pana la 1,2 Gbps  asta inseamna aproximativ 150 MBps. Vitezele maxime care pot fi atinse in acest moment sunt prin tehnologia 4G si suporta viteze de pana la 300 Mbps momentan doar prin reteaua Orange. Zilele acestea pregatesc un test amanuntit cu toate retelele 4G si vitezele obtinute in Bucuresti.

2. LG a lansat smartphone-ul accesibil LG F60 ce dispune de un procesor Quad-Core la 1,2 GHz si tehnologie 4G. LG F60 fiind dotat cu laucherul (UX) specific LG, adaptat de la LG G3 imprumutand si functii precum Gesture Shot, Front Camera Light, Touch & Shoot si Knock Code. Noul LG F60 va fi disponibil exclusiv in magazinele Orange de la 0 Euro prin programul buy-back la abonamentul Orange Cangur 16.

3. Noile iPhone-uri vor fi disponibile in Romania incepand cu 31 octombrie la Orange, Vodafone si Telekom. Cititi un review pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus aici.

4. Si noile iPad Air 2 si iPad mini 3 vor fi disponibile tot de la sfarsitul lunii octombrie prin operatorii Vodafone si Orange. Noile tablete sunt mai subtiri si mai usoare, au citior de amprente, suporta platile prin Apple Pay si sunt disponibile si pe auriu.

5. Google a prezentat a cincea versiune a sistemului de operare Android Lollipop impreuna cu phabletul Motorola Nexus 6 si tableta HTC Nexus 9 si Asus Nexus Player, un competitior pentru Apple TV. Pe piata se comercializeaza in continuare modelul Nexus 5, iar decat Nexus 6 parca mai bine iti achizitionezi un Samsung GALAXY Grand. Nexus Player este un dispozitiv set-top-box bazat pe noua platforma Android TV, cu interfata optimizata pentru interactiune folosind ecranul televizorului. Pe langa top-box in pachet vei primi gamepad si o telecomanda, Nexus Player putand rula aplicatii si jocuri de Android independent de un alt smartphone Android.

6. Skype a lansat un serviciu asemanator cu Vine, prin care utilizatorii retelei pot transmite mesaje video scurte de 5 secunde catre unul sau catre un grup de prieteni. Inca nu am apucat sa testez serviciul Qik, pe iOS din ce am observat aplicatia se misca fluent.

7. Sigur aveti un prieten care va innebunea in mesajele private pe Facebook cu diferite stickere… De data aceasta o va putea faca si direct pe wall-ul tau, Facebook introducand optiunea de a comenta oriunde pe site-ul companiei folosind stickere. Reteaua o sa devina in scurt timp un nou Hi5, urmeaza background-ul customizabil si aia e.

8. Modelul Oppo N3 ar urma sa se lanseze pe 29 octombrie in Singapore. Specificatiile telefonului sunt, ecran de 5,9 inch, procesor Snapdragon 805, 3GB memorie RAM, corp din otel inoxidabi, iar bateria lui Oppo N3 se va incarca 75% in doar 30 de minute.
Oppo N1 este vandut in Romania sub brandul Allview, modelul fiind P7 Extreme.

Avatar of Victoria Giorgiana
Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana