Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

4G+ la Orange si acoperire 4G la metrou

2 min read

4g e1411064793659

4g+Orange ofera de astazi viteze de pana la 300 Mbps prin in reteaua 4G, acopera metroul bucurestean cu semnal 4G si a anuntat o oferta de fidelizare pentru clientii existenti.

4G+ la 300 Mbps

Orange este primul operator care a lansat in romania tehnologia 4G+ care ofera viteze de pana la 300 Mbps prin tehnologia dual-carrier (2 x 150 Mbps).

Reteaua 4G+ este disponibila in urmatoarele orase: Bucuresti,  Brasov, Cluj-Napoca, Galati, Iasi si Timisoara.

Impreuna cu Samsung, Orange va comercializa in Romania o versiune speciala a smartphone-ului Samsung GALAXY S5, varianta care este compatibila cu retelele LTE cat.6 (telefonul suporta transimia de date prin dual-channel 4G, versiunea normala suportand viteze de descarcare de pana la 150 Mbps), dar si primul smartphone cu cadru metalic de la Samsung, GALAXY Alpha. Samsung este momentan singurul producator de telefoane mobile care are in oferta telefoane compatibile cu retelele LTE cat.6.
Si Samsung GALAXY Note 4 este compatibil cu tehnologia 4G+ oferita de Orange. Pe langa smartphone-urile Samsung, Orange ofera si un modem 4G+ portabil (Mi-Fi) care suporta vitezele de descarcare de pana la 300 Mbps – Air Net 4G+ Huawei  E5786.
Cel mai probabil nu vom vedea o viteza de descarcare mai mare de 300 Mbps in urmatorii 2-3 ani, asa ca va recomand sa cumparati device-uri LTE Cat.6.

4G la metrou

In cadrul conferintei de presa de astazi Orange a comunicat faptul ca in ultimii 3 ani traficul de date efectuat in metroul bucurestean s-a dublat de la an la an, fapt ce i-a determinat sa acopere metroul bucurestean cu tehnologia 4G (150 Mbps), atat in statii cat si in tunele.

Ce nu inteleg   este de ce s-a acoperit metroul cu tehnologia 4G si nu cu routere Wi-Fi, asa cum au facut si cei de la Digi, Orange avand implementata tehnologia de autenificare passpoint, prin care clientii Orange se pot conecta la internet fara o autentificare in prealabil. Este foarte bine ca avem 4G atat in statii cat si in tunel, dar bateria telefonului se va diminua semnificativ atunci cand telefonul va trece de pe 4G pe 3G. Telefonul va sari de pe 4G pe 3G cand semnalul 4G nu va fi disponibil (tehnologia 4G nu este o tehnlogie creata pentru tuneluri), dar si atunci cand veti primi sau veti initia un apel. In luna Octombrie voi testa un Samsung GALAXY S5 si chiar sunt curios cum se va comporta bateria pe reteaua 4G din metrou.

Later edit: Vodafone si Telekom ofera si ei 4G la 150 Mbps la metrou insa Orange are cel mai bun semnal 4G pe tuneluri.

Orange a extins acoperirea 4G la peste 200 de noi localitati. Astfel, Orange ofera acoperire 4G in peste 1300 de localitati asta insemnand 48% din populatia tarii si 78% din populatia urbana.

acoperire-4G-Orange

Fidelizare – 1GB/luna pentru clientii existenti

Abonatii care au, sau aleg un abonament din oferta curenta,  primesc acum bonus 1GB de internet 4G pe luna pentru fiecare an petrecut in retea. De exemplu, clientii Orange care au 17 ani in retea, primesc in plus fata de pachetul traficul inclus in abonament cate 1GB de internet 4G pe luna timp de 17 luni. Pentru a beneficia de traficul de date suplimentar,  clientii existenti trebuie sa acceseze acest link si sa urmeze instructiunile.

Punctele Orange Thank You valoreaza de acum dublu la achizitionarea unui smartphone 4G, iar prin programul Buy-Back clientii care vor sa-si schimbe smartphone-ul 3G cu unul 4G primesc o reducere suplimentara de 30 de euro peste valoarea evaluata pentru vechiul telefon.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.