Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana

Gadget Week – saptamana 6-12 septembrie – ep 19

1 min read

gadget week saptamana 6 12 septe1

Dupa editia speciala de la IFA 2014 Berlin, Victoria a pregatit o editie de vacanta filmata 100% pe plaja, in Grecia.

1. Vodafone a marit viteza la internet pentru toti clientii retelei. Astfel indiferent daca ai abonament sau cartela prepay, vei putea descarca prin reteaua 3G cu viteze de pana la 43,2 Mbps pe secunda. Toate detaliile despre inovatia supernet de la Vodafone le gasesti in articolul dedicat de aici.
Intra pe www.vodafone.ro/supernet completeaza quiz-ul si vei putea castiga 500 MB de trafic de date pe numarul tau Vodafone.

2. Cosmote Romania si Romtelecom au devenit oficial Telekom Romania. Ambele companii in trecut au fost detinute de catre grupul elen OTE, de la care au fost achizitionate de Deutsche Telekom (T-mobile). Asa s-a nascut Telekom Romania cel mai mare operator de telecomunicatii din Romania, in urma unui proces de reorganizare care a durat mai bine de 2 ani.

Abonamente quad-play (tv, telefon fix, telefon mobil, tv) pe o singura factura si video on demand sunt principalele noutati odata cu rebranduirea celor doua companii. Noile abonamente pot fi consultate aici.
Telekom Romania ofera de acum internet preplatit prin tehnologia 4G. Doar Orange mai ofera 4G la cartelele prepay.

3. Microsoft a ingropat brandurile Windows Phone si Nokia, urmatoarele device-uri lansate urmand sa poarte numele ori Microsoft Lumia Phone sau Windows RT. Cine stie ce le mai trece prin cap…

4. Apple a prezentat noile telefoane iPhone 6 si iPhone 6 Plus, dar si primul smartwatch Apple Watch. In afara de NFC mai nimic notabil pe noile telefoane. Detalii gasiti in articolul dedicat.

5. Un grup de paranoici cel mai probabil s-au decis sa creeze un device pentru comunitatea lor de paranoici. Cyborg un plug este un dispozitiv care bruieza semnalul Wi-Fi din zona in care te afli. De ce ar vrea cineva un astfel de dispozitiv? Daca esti paranoic si crezi ca cineva ti-a montat in casa o camera GoPro care poate fi controlata prin tehnlogia Wi-Fi sau daca stai la curte si nu vrei ca vecinul sa te spioneze cu o drona. Acesta va fi precomandat incepand cu 30 septembrie. Daca ai un telefon Android pe acasa pe care nu-l mai folosesti ar putea inlocui acest device la un cost mult mai mic.

6. OneDrive permite acum urcarea fisierelor de marime de pana la 10 GB si implementeaza functii de sharing ca cele disponibile in aplicatia Dropbox.

7. LG G Flex va avea un urmas cu un ecran mai mic si cu o rezolutie mai mare. Modelul se va lansa pana la sfarsitul anului si va fi in continuare curbat.

8. Facebook testeaza pe device-urile iOS o functie prin care statusurile se pot autodistruge. Astept cu interes un site asemanator cu archive.org pentru statusurile de pe Facebook.

Avatar of Victoria Giorgiana
Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana