Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana

Gadget Week ep 14 – saptamana 2 – 8 august

2 min read

Gadget Week
gadget-week-2-8-august1-1594235

Saptamana trecuta au aparut multe multe zvonuri legate de phableturile care se vor lansa in toamna de catre Samsung, LG si Apple. Ca in fiecare saptamana Victoria va prezinta stirile saptamanii sambata pe canalul ei YouTube, iar eu le comentez mai tarziu.

1. Samsung GALAXY Note 4 se va lansa pe 3 septembrie in cadrul evenimentului Unpacked 2014 episodul 2. Anul acesta voi participa la lansare si va voi tine la curent in seara evenimentului. Lansarea va avea loc atat in Berlin, unde in fiecare an se lanseaza modelele Note, dar si in Beijing si New York.

Cateva specificatii: diagonala ca cel de pe Note 3 (5,5 inch), avand o rezolutie Quad HD (2.560 x 1.440 pixeli), un procesor Snapdragon 805, 3 GB RAM, o camera de 16 megapixeli, camera frontala QHD (3,68 MPx), senzor de scanare a retinei si un senzor UV.

2. In acelasi timp cu lansarea Note 4 va avea loc si lansarea noului model Sony Xperia Z3. Lansarea produselor Sony va avea loc intr-unul din pavilioanele IFA 2014. Sa vad cum ma impart in doua locuri. Specificatiile sunt destul de interesante, iar dimensiunea se apropie de modelele Note. Aflati specificatiile in videoclipul de mai jos.

3. LG pregateste un model cu stylus, mai mare ca Note 3 dar cu specificatii ceva mai slabe.
LG G3 Stylus, va avea un display de 5,7 inch cu o rezolutie HD de 1280 x 720 pixeli, un procesor quad-core la 1,3 GHz, 1GB RAM, camera foto principala de 8MP, camera secundara de 1,3MP si 8GB spatiu intern de stocare. Despre stylus nu se stiu prea multe detalii daca va avea functii speciale sau nu ca S-Pen-ul de pe modelele Note.

4. Apple ar putea lansa noul iPhone 6 mult mai devreme, tot in septembrie pe data de 9.
iPhone 6 va veni in doua versiuni de 4,7 si 5,5 inch, logo-ul noului iPhone ar urma sa fie iluminat si sa se aprinda atunci cand primim o notificare asemeni laptopurilor Mac, iar noul ecran nu va mai fi din Gorilla Glass, ci va fi din safir. Video-bloggerul Marques Brownlee a pus mana pe un ecran safir de pe noul iPhone 6 si ii face si un screen scratch.
5. HP pregateste lansarea unui smartwatch de lux ajutati si de designerul american Michael Bastian. Ceasul va avea un sistem de operare si va fi compatibil atat cu device-urile Android cat si cu cele iOS. Gilt va fi realizat din otel inoxidabil si va veni cu trei optiuni de curea, fiecare cu propria sa culoare. Cea neagră va fi realizata din cauciuc, cea verde din nailon, iar cea maronie din piele. Nu stiu daca va avea mare succes, sincer astept un ceas de la Logitech.

6. Adio newsletter-e enervate, din interfata GMail va puteti de acum dezabona direct fara a mai cauta butoane ascunse de unscribe si fara a mai completa formulare de feedback. Daca ar fi sa recomand cuiva un serviciu de e-mail, cu siguranta acesta ar fi punctul forte al GMail-ului.

7. Reduceri pentru aplicatiile de productivitate disponibile in AppStore. Dintre aplicatii va recomand Clear, Notability si Scanner PRO.
8. Microsoft a lansat update-ul Windows 8.1 update 2 pe 12 august, insa nu a aduce multe imbunatatiri. Il puteti descarca de aici.

Precision touchpad improvements – three new end-user settings have been added: Leave touch pad on when a mouse is connected; allow right-clicks on the touchpad; double-tap and drag.

Miracast Receive – exposes a set of Wi-Fi direct APIs for Independent Hardware Vendor (IHV) drivers or OEM drivers to develop Windows 32-bit applications that run on all supported x86-based or x64-based versions of Windows 8.1, enabling the computer as a Miracast receiver.

Minimizing login prompts for SharePoint Online – reduces the number of prompts with federated use in accessing SharePoint Online sites. If you select the “Keep me signed in” check box when you log on for the first time, you will not see prompts for successive access to that SharePoint Online site.

Emisiunea completa:

Avatar of Victoria Giorgiana
Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana