Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana

Gadget Week ep 13 – saptamana 26 iulie – 1 august

1 min read

Gadget week 26 iulie 1 august1

gadget-week-26-iulie-1-august1-2314826In editie numarul 13 Gadget Week, Victoria va prezinte cele mai importante stiri ale saptamanii de la Facebook, Google, Samsung, Sony, HTC si Nokia:

1. Facebook a anuntat ca serviciul de mesagerie va fi eliminat saptamana aceasta din cadrul aplicatiilor Facebook pentru iOS şi Android in cursul săptămanii trecute (poate s-au razgandit intre timp), aplicatia Messenger devenind astfel obligatorie. Daca aveti deja instalata aplicatia Facebook Messenger, atunci nu veti sesiza vreo diferenta. Cel mai probabilse va lansa un nou update al aplicatiei Facebook pentru a schimba functionalitatea butonului Messages. Pe Nokia X (Android) am primit aceasta notificare acum mai bine de 2 luni si nu mai pot folosi de atunci functia de messenger.

2. Nexus 6 se va lansa anul acesta si va veni de la Motorola. Acesta va fi se pare si ultimul model din seria Nexus inainte de debutul seriei Silver. Nu se cunosc detalii concrete despre configuratia urmatorului Nexus, se preconizeaza doar ca va include un display de 5,9 inch si un senzor pentru amprente. Telefonul ar putea fi lansat in luna octombrie.

3. Primul smartphone Tizen, Samsung Z a fost amanat pe o perioada nedeterminata. Cu toate ca noile ceasuri de la Samsung au trecut pe sistemul de operare Tizen, Samsung va merge in continuare cu Android si bine, pentru ca Android-ul este cel mai popular sistem de operare.

4. Victoria a testat o pereche de casti premium de la Samsung. Review-ul video pentru castile Samsung Level ON il puteti urmarii aici.

5. HTC organizeaza un eveniment pe 19 august unde va lansa un HTC ONE (M8) cu sistemul de operare Windows Phone. Conform ultimelor speculatii, noul ONE (M8) cu Windows Phone va avea un procesor Snapdragon 801, 2GB RAM, spatiu de stocare de 16/32 GB si va dispune de un ecran de 5 inch la rezolutie FullHD.

6. Sony pregateste lansarea unui nou accesoriu foto QX30. Noul obiectiv QX30 va beneficia de un zoom optic 30x si de un slot microSD. Daca este sa comparam cu ce exista in acest moment pe piata, doar Galaxy K Zoom ofera un zoom optic 10x (20X cu zoomul digital) .

Am un GoPro Hero 3 si un Samsung GALAXY S4 Zoom si am avut intentia de a cumpara unul din cele doua obiective de acelasi fel QX100 si QX10, insa am realizat ca nu prea am la ce sa le folosesc. Cred ca menirea lor este sa fie folosite doare pentru supraveghere video sincer.

7. Nu a fost lansat inca modelul Sony Xperia Z2 Compact ca deja au aparut imagini cu presupusul model Xperia Z3 Compact. Acesta ar urma sa aiba un ecran Full HD de 4.6 inch, un procesor Qualcomm Snapdragon 801, 3 GB RAM si o cameră de 20.7 megapixeli cu senzor Exmor RS. Imaginile le vedeti in clip.

8. Cu toate ca Nokia a renuntat la departamentul care dezvolta seria Nokia X, ultilizatorilor li se ofera in continuare suport, iar in Romania, inca se promoveaza destul de agresiv primele modele din seria X. Microsoft lanseaza un update adresat telefoanelor X, X+ si XL care adauga o serie de functii noi, prezente deja pe modelul X2. Principala functie introdusa in noul update este task managerul prin care se poate face trecerea dintr-o aplicatie in alta, dar si cateva servicii Microsoft precum OneNote, Outlook.com si OneDrive. Saptamanile urmatoare si aplicatia Here Now va primi un update cu un sistem de navigatie imbunatatit oferit, desigur gratuit.

Emisiunea completa:
Avatar of Victoria Giorgiana
Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana