Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Review router mi-fi/baterie portabila TP-LINK M5360

1 min read

TP Link M53601 jpg
tp-link-m53601-6255176

De aproape 3 saptamani folosesc un router mi-fi, adica un device in care introduci o cartela SIM cu internet mobil pentru a crea un hotspot (care partajeaza internet pentru mai multe device-uri, telefoane/laptop-uri). Cea mai tare functie a router-ului TP-Link M5360 este ca poate substitui si o baterie externa, capacitatea acumulatorului fiind de 5200 mAh. Acumulatorii prezenti pe acest router portabil au in general capacitatea de 2000-3000 mAh si ofera o autonomie de 3-5 ore. Am fost tentat sa aleg routerul TP-Link M5350 care coasta 200 lei si avea o capacitatea de 2000 mAh, insa bateria de pe modelul M5360 imi ofera o autonomie de 15-16 ore asa ca mi s-a parut o optiune mai buna.

Cei de la PC Garage m-au ajutat sa ma decid, pe Twitter, unde i-am intrebat ce mi-ar recomanda in functie de anumite criterii, mentionand in tweet hastag-ul #askpcgarage. Puteti sa le cereti si voi sfaturi si solutii pentru orice nelamurire sau curiozitate din domeniul IT&C. Nu uitati sa mentionati in tweet-uri hashtag-ul #askpcgarage.

Pachetul contine un cablu de date microUSB, un incarcator de priza, manual de instructiuni si, cel mai important, 2 adaptoare din microSIM si nanoSIM in SIM normal, pentru ca in router se pot introduce doar SIM-uri normale. In router se poate adauga si un card microSD, iar LED-urile iti indica traficul total efectuat, viteza de download si upload, notificarile pentru SMS-urile primite si statusul conexiunii. Router-ul are si un mod economic care inchide conexiunea de internet daca traficul de date este inactiv pentru cateva minute. Pentru activarea modului trebuie apasat scurt de 2 ori butonul power. Routerul dispune si de o interfata adaptata pentru mobil prin care se pot face setari direct de pe telefonul mobil, iar din interfata pentru PC se pot face restrictionari pe adresa MAC, se poate configura serverul DHCP si se pot citi mesajele primite pe SIM-ul din router.

interfata-pc-tp-link-m53601-8385560

interfata-mobil-tp-link-m53601-4844984interfata-smartphone-tp-link-m53601-1415779

Puncte tari:

Autonomie mare, 15-16 ore
Baterie externa, poate incarca un telefon de 3 ori.
Interfata adaptata pentru mobil.
LED-uri notificari: SMS-uri primite, conexiune activa.

Puncte slabe:

Nu poti citi SMS-uri din interfata pentru mobil.
Acumulatorul routerului se incarca in 5 ore.
Se zgarie foarte usor.

Concluzii:

Router-ul este ideal pentru cei care organizeaza evenimente sau pentru autocare (am observat tot mai multe companii de transport care ofera internet prin routere mi-fi), acest router avand o autonomie foarte mare si posibilitatea de a oferi internet pentru 10 device-uri conectate simultan. Eu unul am vazut finala Cupei Mondiale pe un laptop in timp ce mergeam pe autostrada si mai erau conectate alte 4 device-uri. Mi-as fi dorit sa fie compatibil si cu benzile 4G.

Pretul routerului mi-fi TP-Link M5360 este 400 lei si poate fi comandat de pe PC Garage.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

2 Replies to “Review router mi-fi/baterie portabila TP-LINK M5360”

  1. salut,spuneti-mi si mie are interfata pentru telefon,sau aratatati-mi cum….( este vorba de routerul tp-link M5360 ) MULTUMESC….

    1. In printscreen-urile din articol, in prima poza este interfata pentru PC, iar pozele urmatoare sunt cu versiunea de mobil afisata pe iPhone 5S. Cand intri pe 192.168.0.1 poti alege la ce interfata sa ai acces, ori cea de mobil, ori cea de pe PC, dar te chinui un mic mai mult cu scrollatul si zoom-ul.

Comments are closed.