Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana

Gadget Week – editia 9

1 min read

gadget week 28 iunie 4 iulie1
gadget-week-28-iunie-4-iulie1-6837145

Principalele stirile din IT ale saptamanii 28 iunie – 4 iulie sunt prezentate de Victoria Giorgiana si comentate mai jos de mine:

1. S-a lansat Samsung GALAXY S5 mini – un smatphone cu dimensiunile ideale, ecranul avand 4.5″. Senzorul de amprente a fost si el introdus de pe Samsung GALAXY S5, dar si protectia impotriva apei si a prafului. Sunt curios daca si functia multi window va fi disponibila pe acest telefon.

2. Aplicatia Joyn este disponibila in Romania prin Cosmote, si s-ar putea sa avem o surpriza de la Orange incepand cu 15 iulie.

3. Legea sigurantei nationale prin care trebuie sa va declarati identitatea pentru a utiliza serviciile preplatite ale operatorilor sau pentru a va conecta la Wi-Fi-uri gratuite a fost promulgata. Astfel, utilizatorii prepay au la dispozitie 6 luni pentru a-si declara identitatea operatorilor telecom, altfel cartelele vor fi dezactivate. De asemenea, daca veti incerca sa va conectati la o retea Wi-Fi din baruri va trebui sa prezentati buletinul pentru a obtine parola de conectare, iar datele de navigare vor fi stocate pentru 6 luni.

4. Romtelecom a lansat serviciul Fon prin care va puteti conecta la HotSpot-uri private ale utilizatorilor obisnuiti din toata lumea. Acest serviciu este disponibil doar celor care dispun de routerul Huawei HG 658, dupa ce activeaza contul Fon de pe site-ul romtelecom.ro si dupa ce instaleaza aplicatia pe mobil, disponibila in AppStore sau Google Play. Principiul este simplu – nu share-uiesti net, nu primesti net. Serviciul este disponibil gratuit doar pe smartphone-urile care au aplicatia instalata, in lume fiind 13 milioane de utilizatori care partajeaza conexiunea Wi-Fi prin aceasta metoda. Eu am incercat sa activez serviciul, dar pentru ca nu am router-ul necesar nu am putut sa imi configurez contul necesar pentru a ma loga in aplicatia Fon pe mobil. Asa ca este, de fapt,un serviciu inutir pe care, ca de obicei, toata lumea l-a preluat fara sa-l testeze in prealabil.

5. Pentru a-ti securiza mai bine datele de pe telefonul mobil, o companie a creat ceasul concept Fidelys care scaneaza irisul pentru a permite accesul la datele de pe mobil.

6. Facebook a achizitionat firma din Cluj, Liverail, un start-up romanesc care a fost fondat de Sergiu Biris (Zonga, Trilulilu), specializat in livrarea reclamelor video online, pentru suma de 500 milioane de dolari.

7. Functiile Kids Mode si Download Booster de pe Samsung GALAXY S5, vor fi disponibile si pe Samsung GALAXY Note 3 printr-un viitor update.

8. Blackphone, cel mai sigur telefon din lume, a fost lansat. Telefonul ruleaza sistemul Privat OS, un sistem bazat pe Android 4.4 care protejeaza foarte bine datele chiar si de ochii Google. Ecranul HD are 4,7 inch, procesorul este Quad-core la 2 GHz, iar pretul acestuia este de 629 dolari.

Mai jos urmariti emisiunea integrala si episoadele anterioare:

Avatar of Victoria Giorgiana
Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana