Developerii romani pot vinde aplicatii in Google Play

Autor: -

Incepand de astazi toti developerii din Romania isi pot crea un cont de Google Wallet Mercant cu care post sa monetizeze aplicatiile in store-ul Google Play.

Pana acum developerii romania erau nevoiti sa isi deschida un cont bancar in afara tarii si doar aplicatiile gratuite puteau fi urcate din Romania pe magazinul oficial.

Pentru a deschide un cont de Google Play Developer trebuie achitata o taxa de $25, o singura data si vei avea posibilitatea de a publica doar aplicatii momentan in Google Play.

Aceasta facilitate vine de la 5 ani de cand Google a lansat Google Play (lansat ca si Android Market). In AppStore spre deosebire de Google Play, aplicatiile pot fi vandute de catre oricine din orice tara, inca de la lansare. Aici AppStore a adus un avantaj, toti indie developerii, care aveau o idee, o puteau transforma in realitate putan produce si niste bani.

Plata se face instant, dupa ce a fost setat contul bancar si atingerea pragului de 1 Euro.

Pe langa Romania un numar de alte 7 tari au de acum suportul de a urca aplicatii platite direct in Google Play.

  • Greece (Euro)
  • Luxembourg (Euro)
  • Saudi Arabia (Riyal)
  • Slovakia (Euro)
  • Turkey (Lira)
  • Ukraine (Hryvnia)
  • Vietnam (Dong)

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

4 Comentarii to Developerii romani pot vinde aplicatii in Google Play

  1. Salut, eu as avea o intrebare. 🙂 Pentru a publica o aplicatie pe Google Play (o aplicatie cu bani, nu gratuita), este nevoie sa ai o firma, un PFA,…? Ma intereseaza cum se plateste impozitul pe venit.
    Merci, Pa pa. 🙂

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*