Smartphone entry level: Samsung GALAXY S3 mini VE vs Vodafone Smart 4 mini

Autor: -

Am testat doua telefoane entry level, Samsung GALAXY S3 mini Value Edition (I8300) si Vodafone Smart 4 mini, lansate in 2014 cu specificatii asemanatoare si cu preturi foarte accesibile pentru oricine doreste sa inceapa sa foloseasca un smartphone cu Android.

Samsung GALAXY S3 mini Value Edition este un pic mai bine finisat, lucios, potrivit pentru doamne si domnisoare, in schimb Vodafone Smart 4 mini este mai patratos si pare putin mai rezistent.
Schimbat fata de versiunea originala GALAXY S3 mini este doar procesorul de la 1 GHz la 1,2 GHz.
Pe GALAXY S3 mini Value Edition, imaginea este mult mai clara datorita ecranului Super AMOLED, iar pe Smar 4 mini, imaginea este un pic mai pixelata, ecranul fiind TFT.

Pe Smart 4 mini am gasit o functie care nu este disponibila pe telefoanele Samsung, Quick Start – functie asemanatoare cu stand-by-ul de pe PC, prin care telefonul se deschide mult mai repede cand este inchis, dar consumand si baterie mai multa decat daca este oprit complet. Tot pe acest model sunt disponibile si doua functii de miscare prin care putem opri soneria unui apel sau alarma intorcand telefonul cu fata in jos.

Camera foto diferentiaza foarte mult cele doua telefoane – daca pe GALAXY S3 mini VE avem o camera principala de 5MP cu LED FLASH si una secundara VGA, pe Vodafone Smart 4 mini avem doar o camera principala de 3,2 MP fara prea multe functii foto.

Am realizat si cateva poze facute cu cele doua telefoane pentru a va forma o idee:

Camera Samsung GALAXY S3 mini VE

Camera Samsung GALAXY S3 mini VE

Camera Vodafone Smart 4 mini

Camera Vodafone Smart 4 mini

Mai jos am realizat si o comparatie video intre cele doua telefoane:

Specificatii:

Telefon GALAXY S3 mini VE Smart 4 mini
Greutate 112 grame 117 grame
Ecran Super Amoled TFT
Rezolutie 480×800 px 480×800 px
Procesor dual-core 1,2 GHz dual-core 1,3 GHz
Memorie interna 8GB 4GB
Camera foto 5MP Led Flash + VGA 3,2MP
Baterie 1600 mAh 1800 mAh

Samsung GALAXY S3 mini este la eMAG la un pret redus de 629 lei pentru o perioada limitata de timp, iar Vodafone Smart 4 mini poate fi comandat de la Vodafone la abonamente la 1 euro sau pentru 300 lei la liber (cred ca este cel mai ieftin smartphone de pe piata in acest moment).

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*