HTC One M8 la vanzare in Romania

Autor: -

HTC One M8 este disponibil in Romania de astazi, prin operatorii Vodafone, Orange si pe eMAG.ro, la doar o zi dupa ce a fost prezentat jurnalistilor. Am reusit sa il butonez un pic la lansare, insa am plecat un pic dezamagit dupa primul contact.

Sa incepem cu lucrurile bune: HTC One M8 este cel mai frumos si inchegat telefon al momentului, se misca foarte bine prin meniu, interfata Blink Feed a fost imbunatatita si se afiseaza stiri in limba romana, spre deosebire de Flipboard-ul de pe modelele Samsung, care furnizeaza doar continut in limba engleza.

Dupa ce am navigat prin setari am observat ca HTC One M8 are optiunea de a importa setarile de pe alte telefoane Android si chiar de pe iPhone – aici ar fi de vazut daca vei putea transfera chiar totul, pana si tonurile de apel de pe iPhone.

HTC One M8 vine cu putine aplicatii, avem Zoe, aplicatia TV (telecomanda), un ghid de utilizare si aplicatia Fitbit, iar navigarea intre aplicatii se face extrem de rapid dupa cum puteti vedea si in clipul de mai jos:


Spre deosebire de Samsung GALAXY S5, zona in care se afiseaza aplicatiile este un pic mai mica deoarece pe HTC One M8 nu exista butoane fizice. La lansare, am avut ocazia sa testez si difuzoarele intr-o camera izolata fonic, insa melodiile pe care le-am redat de pe iPhone 5 si Samsung GALAXY S5 se auzeau peste melodia de pe HTC One M8, ceea ce ar insemna ca sonorizarea de pe HTC M8 nu se ridica la inaltimea device-urilor celor doi competitori. Acum nu pot da un verdict clar deoarece nu am ascultat aceeasi melodie pe toate cele 3 telefoane.

Ce nu mi-a placut la HTC One M8 este camera foto si nu inteleg de ce au adaugat inca o camera pe spate care sa captureze imaginile din background si au ales sa renunte la stabilizarea optica, in conditiile in care pe Samsung GALAXY S5 efectul de defocalizare se realizeaza direct din soft.

Mai jos facut o comparatie directa cu Samsung GALAXY S5 si iPhone 5 in conditii de lumina foarte redusa:

HTC One M8
Samsung GALAXY S5
iPhone 5

Revenind la modurile foto, mai jos am focalizat o poza realizata cu HTC One M8 in mai multe puncte.

Am realizat cateva capturi pentru a va arata functiile camerei foto si meniul in care puteti realiza setari manuale, insa nu toate functiile foto sunt disponibile in conditii de lumina slaba sau daca este folosit blitul.

In mare, nu sunt mari modificari aduse in plus fata de vechiul HTC One – cei de la HTC spun ca autonomia bateriei este cu 40% mai mare, iar in afara de cea de-a treia camera nu au fost aduse imbunatatiri sesizabile (ar mai fi de mentionat o modificare adusa camerei frontale, care pe noul HTC One are un unghi foto mai mare).

Pana la un viitor review amanuntit, va invit sa parcurgeti specificatiile complete pe site-ul HTC.

Telefonul este poate fi achizitionat de la Orange la preturi incepand de la 259 euro impreuna cu abonamentul Pantera 44, la Vodafone incepand de la 99 euro impreuna cu abonamentul RED 59 si de la eMAG la pretul de 3049 lei.

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

1 Comentariu to HTC One M8 la vanzare in Romania

  1. Doresc sa aflu cat mai multe pareri obiective si concrete despre HTC ONE M8 . Sunt foarte confuz si nu stiu daca sa-l cumpar s-au nu , mai ales ca nu este chiar ieftin ! MULTUMESC !

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*