Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Dezvoltatorii aplicatiei Transport Urban lanseaza serviciile Transit Director

1 min read

Logo Transit Director1
logo-transit-director1-7789965
Compania Concept Apps a lansat oficial suita de servicii Transit Director, in cadrul Conferintei Internationale “IT Solutions for Public Transport”, desfasurata in perioada 18-20 Februarie 2014, in Karlsruhe, Germania. In urma experientei dezvoltarii aplicatiei mobile Transport Urban, care le permite utilizatorilor sa gaseasca traseul optim dintre doua puncte, echipa Concept Apps a identificat pe piata transportului public nevoia de servicii suplimentare. Astfel a luat nastere ideea dezvoltarii Transit Director, instrument care faciliteaza colectarea, administrarea, publicarea si analizarea datelor de transport de catre operatorii de transport public. 

Dezvoltarea solutiilor a debutat in 2013 si proiectul-pilot a fost implementat incepand cu luna octombrie a aceluiasi an, printr-un parteneriat incheiat cu operatorul de transport STP Alba. Tot anul trecut, Concept Apps a devenit partener Google, companie careia ii furnizeaza datele pentru 7 retele de transport public pentru a fi integrate in aplicatia Google Maps

transit-director-it-solutions-for-public-transport-conference1-4195228„Lansand Transit Director la un eveniment de talia IT Trans, am avut oportunitatea sa obtinem feedback relevant din industrie. Am primit invitatia de a adera la UITP, cea mai mare asociatie profesionala din sectorul transportului public.  

De asemenea, acum suntem in discutii pentru parteneriate ce ne vor facilita intrarea pe pietele straine”, a declarat Tudor Iliescu, Business Developer Concept Apps. 

Aplicatia Transport Urban a atras in 2012 o investitie de peste 40.000 euro de la business angel-ul Dan Boabes, CEO SimPlus. In conditiile intrarii cu Transit Director pe piata internationala a operatorilor de transport public, compania dezvoltatoare, Concept Apps, se pregateste pentru o noua runda de investitii. 

Concept Apps este o companie romaneasca specializata in dezvoltarea de aplicatii mobile/web si de Sisteme Informatice Geografice (GIS), fondata in anul 2012. 
Transport Urban powered by Vodafone este cea mai cunoscuta aplicatie din Romania care ofera informatii de deplasare cu mijloacele de transport in comun. 
Aplicatia a fost lansata in 2010 si are in prezent peste 150.000 de utilizatori pe luna.
Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.