TopBrewer – comanda cafeaua dorita direct de pe smartphone

Autor: -

Miercuri 5 martie a avut loc Barmaniada, eveniment care a desemnat barmanul anului 2013.
In seara de miercuri  5 martie, Barmaniada a reunit cei mai buni profesionisti ai bartendingului din Romania, care si-au demonstrat talentul si intuitia aromatica prin preparate pe baza de cafea, in prima etapa, si pe baza de cafea cu alcool, in cea de-a doua parte, cu ajutorul Olmeca Tequila Coffee.

M-am bucurat sa vad la eveniment si aparatul TopBrewer cu care iti puteai comanda bautura dorita cu ajutorul unei aplicatii direct de pe telefon. Urmariti acest clip pentru a vedea ce usor este sa comanzi o cafea cu telefonul, eu am ales o cafea Mocha cu ciocolata:

Am plecat de la Barmaniada cu cateva idei bune de ingrediente pe care le pot adauga in cafea, talentul si pasiunea concurentilor dand nastere unor combinatii de-a dreptul inedite. De exemplu, la proba de seara unde trebuiau create cocktail-uri cu cafea si Olmeca Coffee (tequila) ca ingrediente principale, fiecare concurent si-a pus imaginatia la lucru, adaugand ingrediente cat mai variate si mai originale, astfel incat sa scoata in evidenta toate aromele. Mi-a placut atmosfera evenimentului, pentru ca fiecare concurent spunea povestea preparatului sau, ii dadea un nume sugestiv, un context si un plus de semnificatie, care sa te ajute sa degusti ,,altfel” amestecul.

Mi-a placut preparatul lui Victor Stoica, care a folosit in cocktail-ul sau un sirop obtinut din combinarea a 9 condimente care mi-au lasat gura apa: ceai negu, vanilie, scortisoara, anason, migdale, piper rosu, cardamon etc. La polul opus din punct de vedere al gusturilor, Cristian Paina din Arad a folosit pentru bautura sa cu cafea si alcool gutui, un gust aspru, care alaturi de miere si tarhon punea in valoare  intr-un mod suprarealist toate ingredientele.

Au fost acordate 4 premii: Barmanul Anului 2013 – Alexandru Tudor, care va pleca in Suedia, la ABSOLUT Akademi, pentru un training de mixologie, sustinut de specialisti internationali. Cei 3 castigatori de la categoria barista sunt: locul I – Daniel Tanase (barista profesionist la Origo Coffee Shop), locul II – Cosmin Mihailov (barista si coffee lover la Cafenea de lactate), locul III – Victor Stoica (barista la Origo Coffee Shop)

Pe aceasta cale, am placerea sa va anunt ca o parte din concurenti lucreaza la diferite cafenele din Bucuresti, iar daca va este pofta de o cafea facuta mai bine decat la carte, puteti sa ii gasiti la cafenelele de mai sus.

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*