Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lege5 – aplicatia de informare legislativa

1 min read

Lege5 Mobile1
lege5-mobile1-3144495

La editia de anul trecut a IMWorld am testat, la standul Indaco Systems, pentru prima data aplicatia care ofera acces la documentele legislative din Romania, Lege5. Serviciul care la baza este site-ul Lege5.ro reprezinta o sursa de informare pentru orice angajat care lucreaza zi de zi cu acte normative.

Lege5 este bazat pe un motor de cautare performant si usor de folosit, este actualizat constant si ofera o baza de date ce acopera atat legislatia romaneasca si europeana, cat si jurisprudenta romaneasca si europeana. Baza include gratuit toate documentele publicate in Monitorul oficial, dar si achizitii publice, modele si formulare. Pachetul gratuit ofera acces la toate actele normative publicate in Monitorul Oficial dupa anul 1990 si cele mai importante acte publicate inainte de acest an. Pentru legislatia EU si jurisprudenta EU, dar si forme consolidate ale actelor normative sunt disponibile abonamente lunare cuprinse intre 12 euro si 32 euro care pot fi consultate aici.

2014-03-24-22-20-261-27022312014-03-24-22-20-451-10313302014-03-24-22-21-171-1840117

Astazi in aplicatia Lege5 Mobile s-au introdus doua noi functionalitati:

  • Urmarire modificari – utilizatorul se va bucura de o informare legislativa facila, oriunde si oricand, pana la nivelul de paragraf. Noutatile dintr-un act normativ sunt vizibile si usor de urmarit, compararea afisand prevederile nou introduse, prin ingrosare, iar textul eliminat, prin taiere.
  • Dosare in instanta – utilizatorul va gasi rapid dosarele in instantele de judecata din Romania, fie dupa numarul dosarului, fie dupa numele persoanelor sau societatilor implicate, direct de pe telefonul mobil sau tableta. Mai mult, daca utilizatorul doreste sa ramana la curent cu noutatile referitoare la un dosar, Lege5 Mobile permite urmarirea acestuia, in baza unui abonament. Astfel, dosarele urmarite sunt importate in mod automat in Calendarul Juridic, iar utilizatorul primeste notificari prin e-mail cand apare o sedinta noua si cu 5 zile inainte de inceperea unei sedinte.

    Aplicatia Lege5 Mobile se afla la versiunea 1.3 si este disponibila pe platformele Android si Windows Phone. Utilizatorii iOS beneficiaza de o versiune optimizata a site-ului direct din Safari sau Google Chrome.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.