Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

2 sandwich-uri de pui la McDonald’s pe gustul romanilor

2 min read

McD New Chicken1

Saptamana trecuta am avut ocazia de a ma intalni cu Daniel Boaje, directorul general al McDonald’s Romania, iar in urma discutiei care a durat cateva ore, am aflat lucruri mai putin cunoscute legate de restaurantele si produsele McDonald’s. Eu mananc frecvent la McDonald’s, dar aceste informatii din interior nu sunt cunoscute nici macar de clientii fideli.

Dupa cum probabil ati remarcat din spotul care ruleaza pe canalele TV in aceasta perioada, in restaurantele McDonald’s sunt disponibile doua sandwich-uri cu pui in editie limitata, pana la sfarsitul lunii aprilie. Cele doua piese de rezistenta din categoria produselor savuroase sunt Chicken Hot si Chicken Tasty.

mcd-new-chicken1-9418547

Chicken Tasty este un sandwich aromat, preparat dintr-o chifla presarata cu malai, care contine pui in invelis pané, sos de rosii stil Pesto, rucola, rosie si branza Caesar.

Chicken Hot este un sandwich picant spre foarte picant, preparat dintr-o chifla presarată cu piper, care contine pui in invelis pane, sos de rosii si ceapa, felii de ardei iute Jalapeno, salata verde, sos Guacamole si branza Cheddar.

Va incurajez sa incercati macar unul din cele doua sandwich-uri, pentru ca sunt foarte gustoase si consistente. Eu prefer mai mult sandwich-ul Chicken Tasty, fiindca Chicken Hot ma obliga sa comand inca doua pahare de suc. Vinovatii sunt feliile de ardei iute Jalapeno, care sunt peste nivelul de toleranta al papilelor mele gustative in materie de mancare picanta. Este bun si acest sandwich si il recomand persoanelor care se bucura de gustul iute.

McDonald’s, de cativa ani, isi concentreaza atentia mult spre parerile consumatorilor, iar inaintea lansarii celor doua sandwich-uri s-a efectuat un studiu pe 7.000 de romani.

    In continuare, vreau sa va mai povestesc despre cateva informatii din culisele bucatariei McDonald’s:
    -cel mai vandut produs McDonald’s este McPuisor – un produs disponibil si creat doar pentru Romania.
    -salatele au termen de valabilitate inhouse de 4 ore.
    -cartofii prajiti au termen de valabilitate inhouse de 7 minute.
    -sandwich-urile au un termen de valabilitate inhouse de 10 minute.
    -preparatele din peste, porc, nuggets, pui au un termen de valabilitate inhouse de 20 minute.
    -produsele care depasesc termenul de valabilitate (nivelul de prospetime de cand a fost preparat si asteapta sa ajunga pe tava clientului) sunt aruncate si garantez strictetea acestui proces, pentru ca am vazut locul de depozitare.
    -datorita termenului mic de valabilitate, restaurantul McDonald’s Victoriei poate efectua livrari doar in aria foarte apropiata a restaurantului (in curand s-ar putea introduce livrarea la domiciliu si in arealul altor restaurante).
    -dupa folosirea lui, uleiul este reciclat si folosit de firme pentru producerea de detergenti.
    -carnea este prajita pana la temperatura de 69 grade, nivel la care nu mai este prezenta nicio bacterie.
    -produsele sunt congelate in camere frigorifice la temperaturi cuprinse intre -18 si -23.
    -in Romania exista 10 McCafé in restaurantele McDonald’s.
    -cafeaua de la McDonald’s provine de la Segafredo, iar pana acum 3 ani cafeaua era furnizata de catre Jacobs.
    -toate chiflele sunt produse la nivel national, de fabrica din panificatie Titan din Bucuresti, pe o linie de productie separata de restul produselor.
    – fiecare preparat are un timp optim de preparare. De exemplu, etapele pentru pregatirea unui sandwich sunt bine calculate si cronometrate, astfel ca durata medie de „asamblare” este de 1 minut.

    Restaurantul McDonald’s unde se inaugureaza si implementeaza toate inovatiile este cel din Piata Victoriei. In prezent au iPad-uri, dar asteptati-va sa vedeti multe alte servicii si produse noi, care sa ofere o experienta cat mai placuta clientilor.

    Pe final, ma bucur sa va anunt ca McDonald’s are in plan sa dezvolte o aplicatie pentru smartphone, cu informatii si noutati despre produsele si serviciile lantului de restaurante.

    Avatar of Stefan Rosioara
    Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.