Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Conferinta de presa despre viitorul Cosmote/Romtelecom

1 min read

27385 6401

Zilele trecute a avut loc o conferinta de presa in Macedonia unde oficialii T-Mobile, actionarul majoritar al Cosmote si Romtelecom, au aratat jurnalistilor romani ce schimbari vor efectua in cadrul celor doua retele de telecomunicatii.

Pana in 2018 se va face tranzitia catre retelele All IP, fapt ce va permite implementarea mult mai rapida a noilor tehnologii si a viitoarelor servicii. In prezent in Romania doar 5% dintre clientii companiei au migrat catre serviciile All IP, declaratie care se refera, cel mai probabil, la clientii companiei Romtelecom.

Jurnalistii au fost chemati in Macedonia pentru aceasta conferinta de presa deoarece Macedonia este prima tara care beneficiaza de o retea All IP la nivel national.

Astazi au aparut si primele articole legate de anuntul facut in Macedonia. Mi-a sarit in ochi urmatorul paragraf din acest articol de pe wall-street.ro:

Pe langa Internet broadband la cerere, posibilitatea realizarii de conexiuni rapid intre toate device-urile, abonamente “la cerere”, rapide, calitatea vocii va fi HD – similar cu serviciul pe mobil al Orange Romania

27385_6401-300x198-2773306Nu stiu pe ce criterii au fost alesi jurnalistii de la acest eveniment insa cred ca trebuie sa verifici articolele sau macar sa oferi informatii suplimentare despre compania ta si serviciile pe care le ofera aceasta atunci cand organizezi o conferinta in afara tarii si asiguri deplasarea acestor jurnalisti.
Ca sa fiu mai clar, paragraful legat de competitorul Orange nu are ce cauta in acest articol deoarece Cosmote ofera serviciul prin care se efectueaza apeluri HD de mai bine de un an de zile.

Referitor la competitori, ar fi trebuit mentionat faptul ca reteaua Vodafone Romania beneficiaza de o infrastructura bazata in totalitate pe protocolul IP inca din 2008. Si cu toate acestea, serviciul HD voice nu este disponibil la Vodafone, fiindca arhitectura retelei nu are nicio legatura cu serviciile pe care un operator doreste sa le ofere clientilor.

Astept un articol mai detaliat de la ZF sau de la Radu.

Poza furata de pe wall-street.ro

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

2 Replies to “Conferinta de presa despre viitorul Cosmote/Romtelecom”

  1. M-am lamurit la tine ca se refereau la voce HD pe telefonia fixa. Insa nu se intelege nici la wall-street nici la tine cei 5% clienti care au trecut pe All IP sunt din Romtelecom sau 5% din Rometelcom + Cosmote.

Comments are closed.