Noile tarife roaming aplicabile de la 1 iulie 2013

Autor: -

Incepand cu data de 1 iulie 2013, toti operatorii care ofera servicii de roaming in retelele publice de comunicatii mobile in interiorul Uniunii Europene sunt obligati sa aplice noi tarife maxime pentru serviciile oferite clientilor care se afla in calatorie intr-un alt stat membru UE si utilizeaza telefonul in roaming.

Tarifele maxime percepute pentru un apel efectuat in roaming nu vor fi mai mari de 0,24 euro/minut (fara TVA), iar pentru primirea unui apel abonatii nu vor plati mai mult de 0,07 euro/minut (fara TVA). Tariful pentru trimiterea unui mesaj text (SMS) in roaming nu va depasi valoarea de 0,08 euro (fara TVA), in timp ce primirea unui SMS este gratuita. Totodata, tariful pentru utilizarea serviciilor de date (inclusiv accesul la internet) este de 0,45 euro/MB (fara TVA).

 

Tarifele standard ale Orange Romania sunt cele mentionate mai sus. Alte beneficii:

De la 1 iulie Croatia, recent intrata in Uniunea Europeana, se va incadra in zona 1, astfel incat tarifele mentionate se vor aplica si celor care calatoresc in Croatia.

In plus, atunci cand se afla in strainatate abonatii Orange isi pot activa optiunea Permis de vacanta de la Orange ce le ofera acum 25 de minute pentru convorbiri in roaming si 25 de SMS-uri. Optiunea poate fi activata in Uniunea Europeana, Elvetia si Moldova cu 5,5 euro sau cu 11 euro, cand calatoresc in China, Israel, Serbia, SUA sau Turcia, preturi cu TVA inclus.

 

Tarifele Vodafone Romania au fost reduse dupa cum urmeaza:

Apelurile locale, apelurile catre Romania si apelurile catre destinatii internationale din UE au fost reduse de la 0.36 €/min la 0.30 €/min (TVA inclus).

Apelurile locale, catre Romania si apelurile catre destinatiile internationale din UE au fost reduse de la 0.10 €/min (TVA inclus) la 0.09 €/min (TVA inclus), SMS trimise de la 0.11 €/mesaj (TVA inclus) la 0.10 €/mesaj (TVA inclus).

Traficul de date (taxarea minima per sesiune este de 1kbyte) a fost redus la 0.56 €/MB (TVA inclus)

 

Abonatii Vodafone RED nu vor mai depinde de minutele si traficul de date alocat initial in abonamentele RED. Activand optiunea ,,Roaming pe zi” clientii Vodafone RED pot vorbi nelimitat in roaming si utiliza traficul de date alocat abonamentului, iar apelurile primite nu vor fi taxate. Costul optiunii ,,Roaming pe zi” pentru utilizatorii abonamentelor RED a fost redus la 3 Euro (TVA inclus).

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*