Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Bitdefender Clueful – afla ce aplicatii iti colecteaza datele din telefon

32 sec read

2013 05 21 13.09.46
2013-05-21-13-09-46-168x300-5742305

Bitdefender, a lansat astazi aplicatia Clueful pentru terminalele mobile cu Android, un instrument de monitorizare a aplicatiilor neglijente ce pun in pericol confidentialitatea datelor personale, livreaza mesaje nedorite si acceseaza informatii sensibile. Bitdefender Clueful pentru Android este un software gratuit care analizeaza aplicatiile pentru a vedea daca acestea pot citi mesajele fara acordul utilizatorului, pot trimite notificari spam sau pot accesa fotografiile din terminal. De asemenea, Clueful informeaza utilizatorii despre aplicatiile care pot trimite parolele necriptate, pot accesa calendarul sau intrerupe convorbirile cu reclame audio. Soft-ul Bitdefender se actualizeaza constant in cloud si verifica fiecare aplicatie imediat ce este instalata, oferind de asemenea si un scor general de securitate a telefonului.

Am fost foarte curios sa vad ce rezultate imi va afisa aplicatia, avand o lista lunga de aplicatii dubioase. Am ramas surprins de rezultat, oare ce date colecteaza cei de la Cristaxi?

Aplicatia Clueful poate fi descarcata GRATUIT din GooglePlay.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.