Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Activitatea mea in online

2 min read

alllikes1 thumb 25255B8 25255D

alllikes1_thumb-25255b8-25255d-300x212-5185984Am observat ca online-ul a inceput sa vuiasca de lipitori si carcotasi pe la toate colturile virtuale, care cauta sa faca scandal si sa vaneze abateri de la ceea ce considera ei normal.

Prezenta mea in online a ajuns la maturitate dupa ultimele provocari si simt nevoia sa fac cateva precizari legate de activitatea mea ca blogger si nu numai.

Asa cum se vorbeste de domenii transdisciplinare care imprumuta paradigme din mai multe stiinte si raman, in acelasi timp, o arie de sine statatoare si independenta, asa si povestea mea… Am conturi pe multe retele de socializare si, in ciuda faptului ca fiecare are o directie diferita, toate converg spre un punct comun si contribuie la formarea stefano-sistemului. Vehiculez informatie foarte variata si ma adresez unor publicuri cat se poate de diferite, in functie de platforma folosita.

Prezenta mea in online este la fel de complexa precum branzeturile frantuzesti, acestea sunt diferite si satisfac gusturile unui public foarte larg. Astfel:

Pe blog – scriu diverse lucruri interesante din online si tehnologie, telecomunicatii, evenimente.

Pe Foursquare – sunt superuser nivel 2, statut care imi ofera posibilitatea sa gestionez locuri. Aici urc poze cu cele mai haioase si neasteptate ipostaze ale locului in care ma aflu. Informatiile impartasite sunt fie serioase si utile (despre radare sau filtre auto pe care le vad, folosind hashtag-uri ca #trafic, #infotrafic, #radar; preturi si oferte, recomandari), fie comentarii si ipostaze amuzante (legate de publicul unui loc, de calitatea serviciilor, de anturaj). Fluxul acestei retele este partajat pe Facebook si pe Twitter.

Pe Facebook – postez orice fel de lucruri, de la pisicute dragalase pana la situatii indecente. Pagina de FB este laboratorul de experimente, adica vizeaza reactiile oamenilor la un anumit tip de continut. Public obligatoriu +18: prieteni, cunostinte; urmaresc pagini de brand si evenimente. Informatiile sunt recomandate oamenilor inteligenti, care au simtul umorului si se prind la glume in maxim 24 de ore.

Pe Twitter – gasiti informatii as-they-happen, imediate, in special de la evenimente, stiri legate de tehnologii si lansari. Folosesc canalul pentru promovarea articolelor interesante (ale mele sau ale altora) si stirilor de mare interes. Mentionez ca nu este un canal care sa ma reprezinte pe plan profesional, pentru ca publicul meu de pe Twitter este restrans, cu oameni deschisi la minte si care sa vada padurea de copaci.

Pe Pinterest – se regaseste o colectie impresionanta de balerini infecti, selectata dupa criterii estetice deosebite, un fel de Muzeul Louvre pentru balerini urati (in umila mea parere). Unii o pot considera o capodopera inestimabila, altii un exemplu de kitsch. In prezent nu mai folesesc aceasta platforma.

Pe Youtube – se gasesc inregistrari din cadrul conferintelor la care particip, materialele mele pentru site-ul Samsung Mobilers. Continutul este de calitate si tratat cu seriozitate.

Pe Inspector Gadget – scriu review-uri si stiri despre telecom.

Pe Samsung Mobilers – promovez si testez produse Samsung, iar la Gameloft ma ocup de social media la nivel international.

Alte activitati:

  • colaborez la realizarea de aplicatii mobile;
  • particip ca blogger sau organizez conferinte;
  • coordonez proiecte online (google it);
  • testezi servicii si produse;
  • particip la evenimente internationale de telecom (am participat anul trecut la IFA 2012, anul acesta voi merge la Mobile World Congress ca participant si blogger)

FINAL DISCLAIMER:

Articolele de pe blog reprezinta parerile mele si rezultate ale experientei personale si nu reflecta pozitia oficiala a companiei in care lucrez sau a partenerilor cu care colaborez. Daca incerci sa legi opiniile impartasite de mine in online de vreun angajator, you’re out of luck.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.