Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Vodafone face upgrade la retea oferind viteze de pana la 43,2 Mbps

45 sec read

image thumb 25255B1 25255D1

In Octombrie 2011 Orange a marit viteza la 43,2 Mbps prin upgradarea retelei si prin introducerea unor noi modemuri care folosesc vechea tehnologie HSPA+ ce ofera 21,6 Mbps, dar modemurile folosesc doua canale pentru a comunica cu antenele. Practic la baza nu este o noua tehnologie, atingerea acestor viteze fiind posibilila doar daca reteaua are foarte multe antene in zona in care se ofera vitezele de 43.2 Mbps.

Vodafone ofera viteza de pana la 43,2 Mbps in Bucuresti, Constanta si Mamaia si extinde acoperirea de 21,6 Mbps in orasele Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, Braila, Bucuresti, Buzau, Cernavoda, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Fetesti, Fundulea, Galati, Giurgiu, Iasi, Isaccea, Mangalia, Oradea, Ovidiu, Pitesti, Ploiesti, Predeal, Satu Mare, Sacele, Sibiu, Slobozia, Targu Mures, Techirghiol si Timisoara.

image_thumb-25255b1-25255d1-300x65-7833646Tarifele nu au fost majorate, doar planul tariful Internet Nelimitat Extra a fost modificat dupa cum urmeaza: inainte se ofereau 8GB trafic initial la costul de 16 Euro, iar acum se ofera 6GB trafic initial la costul de 14 Euro. Viteza de 43.2 Mbps este disponibila doar pentru abonamentele Internet Nelimitat Extra si Internet Nelimitat Profesional.

Pe site-ul companiei nu exista momentan informatii referitoare la modemul ce oferta 43.2 Mbps.

Pentru abonamenetele Plus, Extra sau Profesional se ofera si optiunea Internet Premium, prin care portul UDP nu mai este restrictionat si se pot accesa servicii de tip VoIP precum Skype. 

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.