Facebook places vs foursquare

Autor: -
De o saptaman in Romania s-a lansat mult asteptatul serviciu de la Facebook, ce ar fi trebuit sa se lanseze inainte de Craciun precum ni se promisese la Ronewmedia
Ce aduce nou Facebook Places:
-Un simplu check-in cu posibilitatea de a tag-ui prietenii cu care esti impreuna cu un comentariu, dar fara posibilitatea de a adauga si o poza.

-Posibilitatea de a „da” like locatiei si de a adauga detalii, insa nu ai categorii stricte asemeni Foursquare, utilizatorul putand adauga categoria bloc.

-Posibilitatea de a comenta si a da like statusului geolocalizat.
-Pe aplicatia de iPhone poti afla ruta pana la locatie cu ajutorul Google Maps.
Ce ofera Foursquare:
-reompensarea utilizatorilor prin titluri de primari sau diferite insigne, acestia fiind motivati sa dea check-in-uri peste tot.
-posibilitatea de a uploada poze cu locurile in care ai dat check-in. Poti avea o amintire dintr-un anumit loc, sau poti scrie o recomandare (tips) a unui loc insotita de o poza. Dezavantajul functiei de upload a pozelor pentru utilizatori va fi acela ca traficul de date ce se va mari.
oferte speciale in anumite locati la atingerea unui numar de check-in-uri.
-categoriile definite succint: baruri, hoteluri, banci, cinemauri, baza de date cel putin in Romania fiind mult mai dezvoltata decat in Facebook Places.
Personal o sa folosesc Foursquare-ul, deoarece am integrate la un loc retelele sociale Facebook si Twitter si nu pot renunta la prietenii deja existenti in Foursquare. Pentru a trimite check-in-ul si pe Twitter, am nevoie de sincronizarea contului de Facebook cu Twitterul si nu doresc ca toata lumea de pe Twitter sa afle ca am adaugat o poza noua, la care oricum nu au acces pe Facebook. Probabil ca atunci cand Facebook Deals va fi implementat si in Romania, poate m-as gandi de doua ori ce aplicatie sa folosesc. Totodata cred ca un user social media addicted va folosi un instrument complet precum Foursquare sau Gowalla.

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*