Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Oferte de sarbatori la cartele

2 min read

image thumb
In ordinea aparitiei ofertelor pe piata in cele ce urmeaza voi prezenta toate ofertele prepay disponibile pe piata in perioada sarbatorilor:
Vodafone da liber la comunicarea in retea oferind pe perioada sarbatorilor de iarna 3000 image_thumb-1175289 de minute si SMS-uri in retea pentru utilizatorii de cartele plus 75 de minute nationale si internationale si SMS-uri nationale pentru un credit lunar de 5 euro. Oferta pana in luna decembrie era cu 1000 de minute in retea, celelalte 2000 de minute activandu-se din meniul *100#,  pentru clientii noi. Pentru clientii existenti este nevoie ca acestia sa isi creeze un grup pentru a beneficia de oferta. Pentru clientii exstenti in prima luna pretul extraoptiunii este de 4 euro.
A doua optiune Vorbeste liber in Maximia se adreseaza celor ce nu vorbesc peste 1000 de minute in retea, dar vorbesc mult intr-un apel. Oferta este inspirata din conceptul Stop the clock oferit de Vodafone UK in care vorbeai 60 de minute si plateai doar 3. In Romania mai intai a fost implementat in oferta Vodafone Passport.

image_thumb1-8832037Oferta de iarna este in felul urmator: in cazul unui apel in retea, vei fi taxat doar pentru primele doua minute de convorbire urmand ca, in continuare apelul sa fie gratuit. Aceasta optiune este disponibila pentru incarcarea cartelei cu un credit lunar de 0.5 euro. Singurul lucru care nu este specificat in oferta este faptul ca dupa 60 de minute apelul se inchide automat, nu ca in reclama cu Paul si Cristina in care Paul lasa telefonul deschis.
Exista si o oferta pentru apelurile internationale pe care nu o voi detalia aici.
Cei care isi vor cumpara acum o cartela a operatorului vor putea testa gratuit  timp de o saptamana serviciul de Internet pe mobil printr-un bonus ce include 50 MB trafic de date.
Orange are o oferta de iarna aplicata un pic gresit fiind disponibila doar pentru noii utilizatori de cartele. Cand deschizi telefonul cu noua cartela sim nu vei avea niciun euro pe cartela, oferta de iarna activandu-se automat, astfel ca daca vrei sa beneficiezi de cei 4 euro este nevoie sa trimiti un sms la 321 cu textul CREDIT pentru restituirea creditului initial al cartelei (acest mecanism nu l-am verificat si sunt putin sceptic cu vedere la returnarea creditului, avand in vedere ca optiunea a fost deja activata).
4 euro costa in prima luna, din luna a doua optiunea costa 5 euro si trebuie sa o activezi pana la 15 februarie, astfel orange obligandu-te sa incarci pana la acea data daca doresti sa beneficiezi de oferta timp de un an de zile.

Orange ofera pentru pentru 30 de zile:

  • 2 X 1500 de minute in retea
  • 2 X 1500 de SMS-uri in retea
  • 75 de minute nationale si internationale
  • 75 SMS in orice retea nationala.
Oferta o poti reactiva ori prin sms la la 321 cu textul 3000 ori din meniul *100#
Orange are o oferta si pentru utilizatorii existenti ai cartelei prepay prin optiunile reincarca direct cu minute.

 image_thumb-5b5-5d-300x184-3450384

COSMOTE arunca pe piata o oferta cu multe minute nationale, oferta lor fiind venind si ultima.
Indiferent daca esti utilizator nou sau existent de Cartela COSMOTE, daca activezi pana la 15 ianuarie 2011 extraopţiunea Smart cu 6 euro beneficiezi de:
  • 140 minute naţionale şi internaţionale (reţele fixe din Uniunea Europeană şi reţele fixe şi mobile din SUA, Canada şi Israel).
  • 140 SMS-uri naţionale
  • 2400 minute în reţeaua COSMOTE
  • 2400 SMS-uri în reţeaua COSMOTE
  • BENEFICIILE SUNT VALABILE DOAR 3 LUNI SAU NU MAI TARZIU DE  sau nu mai tarziu de 15 Martie. Dupa aceasta perioada minutele se injumatatesc.
Nu se specifica nicaieri daca taxarea dupa primul minut se face la secunda, sau daca se procedeaza cum a fost anul trecut taxare la secunda dupa primele 3 minute.
Daca esti utilizator nou si achizitionezi cartela bonus 48 beneficiezi de aceasta optiune pentru 5 euro, astfel devenind cea mai avatajoasa optiune in ceea ce priveste minutele nationale.
Pe langa aceasta optiune
Concluzii:
Anul trecut in aceeasi perioada, Vodafone oferea pentru 5 euro 700 de miunte in retea si 70 de minute nationale, anul acesta se ofera aproape triplul minutelor in retea si 5 minute nationale in plus la aceeasi bani.
Anul trecut Orange oferea 1000 de minute in retea si 70 de minute nationale la 5 euro, acum oferind 3000 de minute in retea, nu stiu cum va face fata reteaua mai ales in seara de revelion avand in vedere numarul mare de utilizatori.
Cosmote oferea anul trecut 150 de minute nationale si 800 de minute in retea cu 5 euro ce dupa 3 luni s-a transformat in 100 de minute nationale cu 800 in retea la 5 euro, taxarea fiind la secunda dupa primele 3 minute. Anul acesta Cosmote a avut curaj si a marit pe langa numarul de minute si pretul extraoptiunii la 6 euro anul acesta dubland numarul de minute in primele 3 luni de la activarea extraoptiunii.
Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.