Intenetics Hot-Spot

Autor: -

Prima zi la Internetics a fost legata de sistemul Android si tableta Samsung Galaxy tab. Sebastian Presecan IQuest (cluj-napoca) a deschis sesiunea de discutii libere prin prezentare sistemului Android si a telefoanelor compatibile. Prezentarea a continuat cu afisarea si comentarea cotelor de piata a sistemelor de operare si prin prezentarea a doua aplicatii disponibile pe majoritatea platformelor de telefoane, aceasta prezentare ar fi trebuit sa fie rulata de pe tableta Galaxy tab, dar nu  s-a putut din cazua capabilitatilor tehnice, tableta de altfel fiind laudata pentru capacitatile sale de rulare a prezentarilor power point.  Androidul a fost creat pe o platforma kenel linux, aplicatiile se creeaza in java 5 si se ruleaza pe o masina virtuala Dalvik.

Icommando – shooter

Tripjournal – probabil cea mai cunoscuta aplicatie creata in Romania, aplicatie ce te ajuta sa iti planifici o calatorie si sa-ti notezi recenziile si traseul parcurs. Aplicatia a fost premiata in decembrie 2009 de google si octombrie 2010 pentru cea mai buna de aplicatie de iphone, competitie organizata de orange. Aplicatia ruleaza pe iphone, android, symbian si pe bada. Aplicatia a fost tradusa in gremana si franceza. Si ca o noutate de ultim moment se va implementa sincronizarea cu blogger si wordpress in cel mai scurt timp.

S-au prezentat alte doua canale de distributie a aplicatiilor pentru telefoanele mobile: handango, mobihand.

Am aflat perioada de timp pe care un dezvoltator trebuie sa o astepte pana i se va publica aplicatia dupa cum urmeaza. In App Store dureaza 3-4 saptamani pana ti se da un raspuns daca se aproba sau nu aplicatia si 2 saptamani pana ti se publica updateul, pe cand in App Market 2 saptamani pana se verifica aplicatia si updateul se publica in 24 de ore maxim. Aplicatiile pentru Android sunt create pentru urmatoarele rezolutii:

  • 240 x 320
  • 320 x 480
  • 480 x 800
  • 600 x 1024 pentru tablete.

Androidul nu este lipsit de probleme tehnice principalele probleme fiind fragmentarea rezolutiile diferite disponibile si capacitatile tehnice diferite.

15112010715 15112010717

Spre finalul dezbaterii s-a adus in prim plan tableta Samsung Galaxy tab, aceasta fiind prezentata de:

Sorin Manea – Manager Telecom Division Samsung Romania

Radu Dumitru nwradu.ro, mobbi.ro

  La intrebarea de ce samsung galaxy tab a introdus o camera mediocra cu probleme s-a evitat raspunsul raspunzandu-se ca daca exista o problema se va lua in seama dupa discutie.

La finalul dezbaterii am fost asigurat de Sorin Manea ca  problema tabletei va fi raportata celor de la Samsung.

Problema este la modulul camerei, timpul in care se face o poza este de 2 secunde, timp in care displayul este negru. In momentul in care doresti sa faci zoom in sau out pe poza tocmai realizata se observa o framare a pozei, acest lucru probabil fiind cauzat de faptul ca poza ar putea fi memorata in memoria cache a telefonului, permitandu-se mai repede stergerea pozei. Am presupus acest lucru deoarece in momentul in care intri in galerie zoomul se efectueaza foarte fluent. Mai exista un mic timp de asteptare cand doresti sa te intorci de la viziulizarea pozei tocmai facute inapoi la modulul foto.

Concluzia serii a fost ca ai nevoie de o suma pentru a dezvolta o aplicatie pentru android pentru iphone o dublezi, pentru symbian din nou o dublezi, pentru blackberry din nou vei dubla.

In a doua parte a serii  a avut loc Sesiunea de Digital IQ , o masa rotunda cu clienti (Romtelecom) si agentii(Kinecto), organizata in colaborare cu Digital.IQads.ro. S-a vorbit mult despre masurarea campaniilor din online, rich si altele.

15112010714 In ultima parte a evenimentului s-au putut viziona scurtmetrajele inscrise in competitia Teacher’s Film Festival 2010 alaturi de o bere Ursus si floricele. Am avut ocazia printre scurtmetraje sa revad si promoul facut de Cristian Topescu, Crinei ,,Coco” Popescu (cea mai tanara alpinista) ce am avut ocazia sa o cunosc la women on web.

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*