Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Zapp oficial preluat de Cosmote

1 min read

image thumb 5B1 5D

image_thumb-5b1-5d-300x224-3509138 Consiliul Concurentei (CC) a autorizat preluarea operatorului de telecomunicatii mobile Telemobil de catre Cosmote Mobile Telecommunications, prin dobandirea controlului unic asupra companiei, sustinand ca tranzactia nu va crea o pozitie dominanta pentru operatorul controlat de grupurile OTE si Deutsche Telekom.

Cosmote a semnat pe 30 iunie un acord pentru achizitia Telemobil, care detine o licenta 3G si una in banda de frecvente de 450 MHz, tranzactia presupunand plata a 61 de milioane de euro pentru actiuni si preluarea de catre compania elena a unor datorii si alte obligatii financiare in valoare de 146 de milioane euro.

"CC a constatat ca exista o suprapunere de activitati economice desfasurate de catre Telemobil si societatile comerciale membre ale grupului Deutsche Telekom (Germania), in principal pe piata de retail a serviciilor de telefonie mobila si pe pietele de comercializare a acestor servicii. Analiza intreprinsa de CC a relevat faptul ca prin aceasta operatiune nu se creeaza sau se consolideaza o pozitie dominanta si, ca urmare, nu exista indoieli privind compatibilitatea acestei operatiuni cu un mediu concurential normal", spun reprezentantii Consiliului Concurentei.

Presedintele institutiei, Bogdan Chiritoiu, a declarat ca preluarea creaza premisele dinamizarii concurentei pe pietele serviciilor de comunicatii electronice mobile, in special pe piata serviciilor de telefonie mobila si a accesului la internet, rezultatul anticipat fiind cresterea posibilitatilor de alegere ale consumatorului final.

Ce servicii vor disparea curand:

  • "bipul garantat" – chiar si cu credit zero, utilizatorii solutiei prepay de la Zapp pot apela pentru cateva secunde in alte retele, pentru a putea fi sunati inapoi. Practic, clientii Zapp nu pot decat sa "dea bip", dar nu pot vorbi. Este foarte posibil ca utilizatorii Zapp sa nu-si mai poata incarca creditul cu apeluri din reteaua Cosmote, intr-o prima faza
  • apeluri pe messenger – clientii Zapp pot apela si pot fi sunati la randul lor pe telefonul mobil de un utilizator care e conectat pe Yahoo! Messenger de pe calculator. Zapp e unul dintre putinii operatori din lume care permit aplicatii de voce prin internet de pe mobil
  • "bipul 3G" – este solutia originala adoptata de Zapp la cerintele clientilor care folosesc cartele sim 3G de la companie in telefoane mobile performante de pe care insa nu pot folosi serviciile de voce, ci doar de internet. Astfel, Zapp a hotarat sa le permita clientilor sa "dea bipuri" de mobil pentru a fi sunati inapoi – o solutie care in mod clar este unica pe piata
  • "veniti cu modemul de acasa" – avand mereu la dispozitie resurse financiare limitate la dispozitie, Zapp si-a incurajat mereu mai mult sau mai putin transparent clientii interesati de serviciile 3G sa vina la operator si cu modemuri compatibile de la Orange sau Vodafone, sugerand ca aceastea ar putea fi "decodate" pentru a fi utilizate cu cartelele Zapp
Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

One Reply to “Zapp oficial preluat de Cosmote”

Comments are closed.