Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Oare voi gasi noul Samsung Galaxy Note 2 la IFA 2012?

2 min read

image thumb
Ma simt ca un copil in perioada Craciunului. Si chiar un copil foarte cuminte, care a luat note bune tot anul si care a ajutat batranici sa traverseze strada, ca sa vina Mos Craciun cu cel mai minunat cadou, la care a visat tot anul.
image_thumb-1334215Si iata ca am primit cadoul cu 4 luni in avans – o sa am ocazia sa fiu prezent la IFA 2012 la Berlin. Ce este IFA? Cel mai mare targ de electronice de consum si electrocasnice din lume. Este vorba de un eveniment la care mi-am dorit foarte mult sa particip, nu doar pentru a vedea toate gadget-urile anului 2012, noi tehnologi aparute, aplicatii inedite si accesorii interesante, ci pentru a lua parte la presupusa lansare a unui telefon pe care il astept cu sufletul la gura, Samsung Galaxy Note 2.
Lansarea smartphone-ului Samsung Galaxy S III, de la Londra, a fost unul dintre cele mai importante evenimente la nivel international, iar ulterior telefonul s-a pozitionat foarte bine ca un device inteligent, avand cele mai multe functii de pe piata, dintre telefoanele ce ruleaza cu sistemul de operare Android 4 ICS, feature-uri moderne care corespund nevoilor de comunicare ale oricarui tip de utilizator. Nu neg faptul ca iPhone 5 va aduce cateva noutati care vor face din Samsung Galaxy S III a doua optiune a consumatorilor, dar cred ca cei de la Samsung vor aduce pe noul Note inovatii ce nu se vor gasi pe celelalte telefoane existente pe piata, mai ales ca au un as in maneca – S-Pen-ul pentru care pot crea aplicatii exclusive.
De cand a ajuns prima oara un Galaxy Note pe mainile mele am fost placut impresionat de faptul ca Note-ul nu este nici telefon, nici tableta, fiind unic pe o piata mult prea omogena. Asa ca pentru mine, evenimentul anului va fi lansarea Galaxy Note 2, care va avea, cel mai probabil, loc la Berlin, la IFA sau poate cu putin timp inainte.
Urmaresc cu mare interes stiri despre telefoane si evenimente pe site-ul www.computerblog.ro, iar, mai ales in contextul viitoarei mele plecari, sunt tare curios ce lansari vor avea loc la IFA 2012. Computerblog.ro face tot ce trebuie ca sa iti starneasca interesul legat de noi gadget-uri, ofera informatii si zvonuri despre viitoare lansari si ma face sa numar cu mai mare nerabdare cate zile raman pana la IFA.
Am mari asteptari de la Galaxy Note 2. Lumea zice, de obicei, ca este un telefon pentru artisti, dar eu vad in el un gadget foarte practic, cu un procesor de viteza mare (probabil va fi quad-core ca si la SIII, dar cu o frecventa mai mare), cu cel mai nou sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean si cu un ecran performant cu o rezolutie Full HD. Camera foto va fi cu siguranta mai mare de 8 megapixeli, mai ales dupa ce cei de la Nokia au atins pragul de 41 megapixeli. Exista chiar speculatii cum ca va avea mai mult RAM, lucru care ar permite rularea unor aplicatii grafice complexe. Design-ul compact si „curat” va ramane, cel mai probabil, acelasi, poate se vor face mici modificari in ceea ce priveste marirea display-ului. Cu siguranta va intrece performantele lui Galaxy S3, fiind un telefon care va oferi utilizatorului o experienta inedita si in acelasi timp va simplifica comenzile acestuia prin S-Pen.
Zilele acestea m-am intalnit cu cativa bloggeri care se intrebau despre cum va arata noul iPhone. In discutie, avand pe langa noi o tableta Samsung Galaxy Tab 2 7.0, cei mai multi au ramas uimiti de cum poti vorbi la o tableta de 7 inci si isi imaginau cum ar arata Note-ul cu un receiver audio incorporat in S-Pen, la care sa poti vorbi exact ca la un telefon. Sunt curios daca cei de la Samsung tin cont de parerea mobilerilor sau au anticipat si aceasta nevoie a utilizatorilor lor.
Daca au citit, atunci raman in asteptarea concretizarii acestei idei in noul Note.
samsungs3_thumb-300x217-7499119Unul dintre cele mai importante si esentiale lucruri pe care le caut la un smartphone este capacitatea bateriei, iar cu Galaxy Note am reusit sa am o autonomie mai mare de 1 zi in conditiile in care folosesc incontinuu internetul pe mobil. Daca ar fi dupa mine, as avea constant in geanta un hamster si o rotita ca sa-mi pot incarca telefonului in orice situatie. De exemplu, as ajunge la o terasa, as scoate rotita si as conecta-o la telefon, apoi hamsterul, l-as aseza la locul de joaca si mi-as comanda fericit o bere. I-as da si lui cate o picatura daca vad ca incetineste. Si tot asa.
Despre iPhone 5 se zvonesc multe informatii si tot apar speculatii despre concepte, dar mi se pare ca Galaxy Note 2 ramane invaluit in mister si suscita curiozitatea pasionatilor de tehnologie. Pana la IFA mai sunt patru saptamani si intre timp nu imi ramane decat sa pandesc vesti noi despre Galaxy Note 2 pe computerblog.ro si sa sper sa pot pune mana pe el la targul de la Berlin.
Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.