Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Dropbox, box.net, minus serviciile de cloud sharing gratuite

1 min read

drop
drop-4920548
Dropbox cu siguranta este cel mai cunoscut serviciu de cloud file sharing, gratuit. Pe langa stocarea documentelor personale, Dropbox permite publicarea acestora publicului larg inlocuind serviciile de tipul transfer.ro. Cel mai interesant feature este ca poti crea un folder in  comun cu unul sau mai multi prieteni unde puteti edita sau sterge fisiere ca intr-un folder shared de pe o retea LAN. Transferul de fisiere este securizat folosindu-se standardul de criptare AES-256. Initial Dropbox iti ofera 2 GB daca te inscrii pe site-ul lor, daca te inscrii prin linkul de aici vei beneficia de inca 250 MB pe langa cei 2 GB initiali. Daca esti student * poti beneficia de o oferta speciala din partea Dropbox, primind cate 500 MB in loc de 250 MB, cat este normal pentru fiecare prieten care se alatura serviciului prin linkul tau si poti ajunge pana la maxim 16 GB spatiu de stocare pe Dropbox. Fisierele pot fi accesate prin aplicatia software pentru PC, direct de pe interfata web sau de pe aplicatiile disponibile pe telefonul mobil.

box-3941165
Box.net sau Box.com reprezinta o alternativa la Dropbox, nu ofera solutie software pe PC, dar are implementat in pagina web, un sistem de comentarii pentru fisierele uploadate. Alte doua avantaje fata de Dropbox sunt integrarea solutiilor Google Docs (editare documente in timp real) si servicile de tip CRM, Salesforce si NetSuite. Box.net ofera inital 5 GB de stocare si upload al fisierelor de pana la 25MB/fisier. Encriptarea pe fisierele transferate este 256-bit SSL.
minus-8477142
Minus.com se vrea a fi o retea sociala bazata picture sharing, fiind o alternativa mai degraba pentru Flickr si Picasa. Initial vei primi 10GB cu posibilitatea de a primi cate 1GB prin referali. Punctul forte la acest serviciu il reprezinta uploadul maxim/fisier ce este de 2GB. Minus are si o extensie pentru Chrome disponibila aici.

Toate serviciile de cloud sharing prezentate mai sus dispun si de aplicatii mobile disponibile atat pe Android cat si pe iOS. 

Oferte speciale pentru deviceurile mobile:
*Daca esti student in Romania contacteaza-i pe cei de la Dropbox pe mail si iti vor activa contul de student, chiar daca nu ai e-mail de forma @edu.com.
Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Xiaomi 14 simplu și Pro: lansare oficială cu HyperOS și camere foto Leica

Cuprins Xiaomi 14 simplu și Pro: Lansare Oficială cu HyperOS și Camere Foto Leica Design și Specificații Tehnice HyperOS: O Nouă Experiență de Utilizare...
Avatar of Stefan Rosioara Stefan Rosioara
1 min read

Telefoanele Honor care vor primi actualizare la Android 13 / MagicOS 7.1

Telefoanele Honor care vor primi actualizare la Android 13 / MagicOS 7.1 În lumea tehnologiei mobile, actualizările de sistem de operare reprezintă un aspect...
Avatar of Stefan Rosioara Stefan Rosioara
1 min read