Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Webstock 2011

3 min read

webstock pan 2

sustin-2701980

Prima data cand am auzit de Webstock a fost pe la inceputul anului 2010 cand am gasit o inregistrare cu Bogdana Butnar ce vorbea pe atunci depre relationship status pe Facebook si cum te iubeste lumea cand esti singur.

La editia din 2010 am castigat o invitatie pusa la bataie de Bobby Voicu, pe care am transmis-o mai departe, eu urmand sa particip la intershipul organizat pe perioada evenimentului. Anul trecut in ziua de 16 septembrie impreuna cu ceilalti 8 colegi voluntari din toata tara, am petrecut 14 ore memorabile. De ce spun memorabile fiindca aici am cunoscut cativa oameni cu care am colaborat mai tarziu, aici il mentionez pe prietenul Ionut Ciobotaru cu care colaborez pe saitul Inspector Gadget.

Aici gasiti toata detaliile experientei mele ca voluntar la Webstock si va recomand sa va inscrieti daca vreti sa puneti umarul cu mine la oraganizarea celui mai important eveniment al onlineului romanesc, accesand linkul.

webstock_pan_2-300x185-7000188

Webstock 2010 a adunat peste 700 de persoane, iar pentru anul acesta Evensys ofera mai multe modalitati de solicitare a invitatiilor.

Primele invitatii au fost acordate Ambasadorilor Webstock, acestia fiind: Alexandra Bideaua (anul trecut a fost si ea voluntara) Aliana Rateanu, Ana Maria Tatucu, Bogdan Dascalescu, Bogdan Pater, Bogdan Doicin, Laurentiu Buica, Sabina Cornovac, Tudor Iacob, Valentin Vesa.

Pe langa modatiile de mai jos mai poti participa la eveniment daca vrei sa fii blogger oficial al Webstock, Chief Twitter Officer sau Chief Facebook Officer. Invitatiile mai pot fi solicitate pana pe 16 Septembrie 2011, iar cele 4 modalitati prin care poti solicita o invitatie sunt urmatoarele:

–  Invitatie Full-Day – Aceaste invitatie permite accesul participantilor la intreaga zi a evenimentului si poate fi obtinuta aici.

Invitatie Future Trends – Aceasta invitatie se adreseaza bloggerilor pasionati de tehnologie, dezvoltatorilor web si mobile, web designer-ilor. Click aici pentru a solicita o invitatie.

Invitatie Social Media Professionals – Aceasta invitatie se adreseaza celor care au un job in social media sau care integreaza in atributiile zilnice activitati de social media si poate fi solicitata aici.

Invitatie Gala Webstock Awards – Aceasta invitatie va fi trimisa tuturor celor care au inscris lucrari anul acesta la Webstock Awards si ofera acces doar la gala de seara.

Programul de anul trecut il puteti revedea aici, pentru anul acesta s-a afisat un program orientativ dupa cum urmeaza:

08.00 – 08.45 – Inregistrarea participantilor, incercati sa ajungeti mai repede

09.00 – 11.00: SESIUNEA 1

New Trends in Social Media si Tehnologie

Cum au evoluat social media in Romania in ultimul an si ascensiunea retelelor sociale pe plan local sunt subiectele care vor deschide aceasta prima sesiune in care vom vedea, de asemenea, cum incearca o serie de companii sa inoveze in acest domeniu.

11.00 – 11.30 Pauza de cafea

11.30 – 13.00 SESIUNEA 2

Inspired to inspire

Avand in minte puterea de influenta a blogurilor si retelelor sociale, vom continua evenimentul cu o serie de invitati ce ne vor inspira prin prezentarile lor si mesajele transmise.

13.00 – 14.30 : Pauza de pranz

Urmatoarele trei sectiuni se vor desfasura in paralel

14.30 – 18.00: Sectiunea PRO BLOGGING

Bloggerii participanti la eveniment vor avea parte de o sesiune dedicata, cu tips & tricks, sfaturi si studii de caz pentru a contribui la cresterea blogosferei locale.

14:30 – 16:00 – Partea 1

16:00 – 16:30: Pauza de cafea

16:30 – 18:00 – Partea 2

14.30 – 18.00: Sectiunea SOCIAL MEDIA PROFESSIONALS

Prima intalnirea a practicienilor in social media din Romania va avea loc in cadrul Webstock 2011. Acest micro-eveniment de jumatate de zi va aduce in prim plan o parte din provocarile cu care industria de comunicare se confrunta in social media, studii de caz si un schimb de experienta intre participanti. Este totodata un bun prilej de networking cu comunitatea online locala.

14:30 – 16:00 – Partea 1

16:00 – 16:30: Pauza de cafea

16:30 – 18:00 – Partea 2

14.30 – 18.00: Sectiunea FUTURE TRENDS

Tehnologia avanseaza destul de rapid in vietile noastre. Vorbim aici de smartphones, tablete, aplicatii mobile si alte gadget-uri care ne tin conectati la Internet. Future Trends se doreste a fi locul de intalnire al pasionatilor de gadget-uri si aplicatii mobile, fie ca vorbim de bloggeri tech sau persoane active in social media, fie ca ne referim la web si mobile designers & developers.

14:30 – 16:00 – Partea 1

16:00 – 16:30: Pauza de cafea

16:30 – 18:00 – Partea 2

awards_thumb-25255b2-25255d-6578392 Gala Webstock Awards va avea loc pe 23 septembrie, la finalul conferintelor din cadrul celei de-a patra editii Webstock. Aceasta se va desfasura la JW Marriott Grand Hotel, etajul 1, cu incepere de la ora 19.15 si se va incheia in jurul orei 21.00. Inregistrarea participantilor este programata pentru intervalul:18.30-19.00!

Categoriile din cadrul galei sunt urmatoarele:

1. Publishing (including Photography)

Proiecte online bazate in principal pe continut specializat in formate inedite si deschise interactiunii cu utilizatorul.

2. Utility

Aplicatii online sau pentru desktop ce ofera utilizatorilor diverse instrumente pentru activitatile de zi cu zi.

3. Viral

Clipuri video care au circulat pe bloguri, e-mail sau au inregistrat un numar important de vizualizari pe site-uri de video sharing

4. Social Networking

Site-uri ce permit interactiunea dintre utilizatori in diverse moduri.

5. User Generated Content

Continut de diverse feluri (video, foto, text) creat de utilizatorii obisnuiti si postat de cele mai multe ori pe site-uri dedicate.

6. Audio & Video (Online Music & Radio, Video Sharing & Online TV)

Site-uri ce difuzeaza online sub diverse forme muzica (radio online, agregatoare de piese muzicale, site-uri cu streaming audio) si clipuri video (video sharing, TV online dedicate, site-uri ale televiziunilor offline)

7. Blogging Campaigns

Campanii desfasurate pe bloguri (de la bannere pana la teste auto)

8. Special Projects (Brands)

Proiecte speciale dezvoltate in online pentru sustinerea campaniior unor branduri, ce au inclus cel putin o platforma de social media

9. Facebook Applications

Aplicatii dezvoltate si implementate pe Facebook

10. Facebook Fan Pages

Pagini pe Facebook apartinand companiilor

11. Mobile applications

Aplicatii pentru platformele mobile din zona comunicare, media, instrumente, productivitate.

12. Others

Orice alte aplicatii care nu se incadreaza in categoriile dedicate.

Anul acesta organizatorii vin in intampinarea participantilor cu mai multe surprize, una din ele fiiind cartile de vizita oferite participantilor de la Webstock.

O alta surpriza ce se doreste sa se realizeze la aceasta editie a Webstockului, ar fi un afterparty oficial. Cristian Manafu asteapta reactiile participantilor si a eventualilor sponsori pe blogul sau.

Ca si anul trecut evenimentul se va transmite live online si pentru cei ce nu au cum sa ajunga. Acestea fiind spuse, ne vedem la Webstock 2011!

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.